Zolder renoveren in Vilvoorde?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Zolderrenovatie in Vilvoorde

Met een zolderrenovatie in Vilvoorde kun je eindelijk goed gebruik gaan maken van alle ruimtes in huis. Zo kun je de zolder omtoveren tot slaapkamer, badkamer, hobby- of kantoorruimte. Ook het aanpakken van de vloer of zoldertrap valt onder een zolderrenovatie. Hieronder lees je tips en advies om rekening mee te houden tijdens het de verschillende onderdelen die behoren tot een zolderrenovatie. Op zoek naar een aannemer bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van specialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen over de mogelijkheden en tips omtrent de zolderrenovatie!

Zolderspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige zolderspecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van zolderspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een zolderspecialist!

Vind de beste zolderrenovatie specialist in Vilvoorde

Wij helpen je graag bij het vinden van een specialist voor het verbouwen van jouw zolder. Via het offerteformulier krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van een zolderspecialist. Zo kies je gemakkelijk voor de zolderspecialist met het beste aanbod en zit je nergens aan vast. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je bespaart hiermee tot wel 40%!


Zolderrenovatie: prijzen in Vilvoorde

De kosten van een zolderrenovatie hangen af van je zolderplan, en de huidige staat van de zolder en de gekozen materialen. Gemiddeld kost het verbouwen van een zolder zo’n € 11.000. Hieronder in de tabel vind je de gemiddelde prijzen van verschillende onderdelen, zodat je kunt inschatten welk bedrag jij kwijt zou zijn aan een renovatie. Check ook of je recht hebt op een renovatiepremie voor je zolderrenovatie om een deel van de investering terug te krijgen.

Gemiddelde kosten per onderdeel 2024

Onderdeel van de zolderrenovatie Gemiddelde kosten*
Vaste trap plaatsen €1000,-
Vloer leggen €15,- tot €20,- per m2
Stucen €500,-
Gipsplaten €10,- per m2
Gipswand €40,- tot €100,- per m2
Elektriciteit €700,-
Verwarming €1000,-
Dakkapel €3650,- tot €4700,-
Dakraam €500,- tot €900,-
Dakisolatie €1000,- tot €3000,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage en btw. Vraag gratis offertes aan voor de precieze prijzen!

Waarom een zolderrenovatie?

Het uitvoeren van een zolderrenovatie kan verschillende motivaties hebben. Eén van de belangrijkste is wel het vergroten van het woonvolume van de woning, zonder in een aan- of bijbouw te moeten investeren. Je benut zo immers de al beschikbare ruimte optimaal. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende inrichtingsmogelijkheden. Zo kun je er onder andere voor kiezen de zolder om te toveren tot slaapkamer, badkamer, hobbyruimte, kantoorruimte of zithoek.

Een zolderrenovatie voegt meerwaarde toe aan jouw woning. Dit is zeker interessant bij verkoop, aangezien de kans groot is dat je er meer voor terug krijgt dan de investering in de zolderrenovatie je heeft gekost.

Wat kan ik met de zolder?

Een zolder biedt veel mogelijkheden. Je bent volledig vrij in de keuze voor de nieuwe functie van de zolder. Met de juiste zolderinrichting kun je de leefruimte in huis aanzienlijk vergroten. Welke nieuwe bestemming je de zolder geeft, hangt af van twee zaken:

Waar heb ik nood aan? Misschien komt er een extra kindje bij, maar is er nog geen ruimte voor een extra slaapkamer. Het kan ook zijn dat je je een rustige werkruimte wenst, of dat de huidige badkamer eigenlijk te klein is voor het aantal mensen dat in huis woont. Denk hier eens over na en vraag jezelf goed af wat je het meest mist in huis.

Hoe veel ruimte heb ik ter beschikking? Je moet natuurlijk realistisch blijven en inschatten wat jouw mogelijkheden precies zijn. Is de zolder groot genoeg voor jouw plannen? Een kleine zolderruimte is bijvoorbeeld ideaal als hobby- of kantoorruimte. Een grotere zolder is dan weer geschikter als ontspanningsruimte.


Recent aangevraagde offertes voor zolderrenovatie:


Zolder verbouwen Vilvoorde
Complete zolderrenovatie in Asse
Badkamer op zolder Grimbergen
Zoldervloer herstellen Halle
Schrijnwerken zolder Dilbeek
Zolderrenovatie in de buurt van Leuven
Isoleren zoldervloer Overijse
Zolderkasten op maat Zaventhem
Dakkapel plaatsen Tienen
Slaapkamer op zolder Aarschot

De mogelijkheden bij een zolderrenovatie

Een zolderruimte kun je op verschillende manieren inrichten. Een paar voorbeelden:

 • Slaapkamer op zolder: mede door het schuine dak en het natuurlijke lichtinval is een slaapkamer op zolder enorm sfeervol en knus. Denk bij de indeling aan de schuine daken. Je kunt hier niet zomaar elke kast kwijt. Verder kun je het bed best tegen de rechte wand plaatsen, zodat je toch nog rechtop kunt zitten.
 • Kinderkamer of speelzolder: delen de kinderen nu een slaapkamer en is er behoefte voor een eigen kamer? Je kunt de zolder goed ombouwen tot kinderkamer of speelruimte. De schuine daken lenen zich perfect voor het ophangen van een hangmat of bouwen van een hut. Een aparte ruimte om te spelen zorgt bovendien voor minder chaos en meer ruimte in de rest van het huis.
 • Badkamer op zolder: het ombouwen van je zolder tot badkamer is een goede keuze wanneer je niet wilt inleveren op slaapkamer ruimte. Eén voorwaarde is dat er wel voldoende sta-ruimte beschikbaar is. Wanneer de ruimte groot genoeg is, kun je er misschien zelfs een sauna in plaatsen.
 • Ontspanningsruimte: een zolder een geschikte ruimte voor een pooltafel, gameplek, pingpongtafel, muziekinstallatie. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat het chaotisch wordt in huis. Zeker voor jongeren is het fijn om een eigen ruimte te hebben waar ze kunnen chillen.
 • Werk- of studeerruimte: als je een plek nodig hebt om rustig te kunnen concentreren, kun je de zolder ook renoveren tot werkkamer. Het is belangrijk te zorgen voor voldoende natuurlijke lichtinval. Dit maakt de kamer een stuk aangenamer.
 • Dressing op zolder: dit is een goede oplossing wanneer je ruimte wilt winnen op de slaapkamer. Een zolder is erg geschikt voor kasten op maat om optimaal gebruik te kunnen maken van de ruimte onder schuine wanden.

isolatie-zolder

Zolderrenovatie Vilvoorde: welke stappen neemt de vakman?

Bij het uitvoeren van een zolderrenovatie zullen altijd een aantal standaardstappen worden gevolgd. De meest voorkomende stappen zijn:

 1. Inspecteren van de zoldervloer en het dak: voor het aanvangen van de renovatie controleert de aannemer de staat van de zoldervloer en het dak om ongelukken en schade te voorkomen. Zo weet je dat de nieuwe zolder op een goede basis wordt gebouwd.
 2. Slopen huidige zolder: alles wat niet meer nodig is, wordt door de vakman verwijderd. Denk bijvoorbeeld aan overbodige wanden, vloeren of oude isolatie. Ook ongebruikte schouwmantels zullen worden weggesloopt.
 3. Plaatsen van dakisolatie: wanneer er bewoonde kamers worden gemaakt op zolder zal er dakisolatie geplaatst worden. Wanneer het slechts als opslag zal fungeren volstaat vloerisolatie. Isolatie bespaart een hoop energie en daarmee geld.
 4. Plaatsen van zolderwanden en plafonds: wanneer in het bouwplan nieuwe zolderwanden zijn ontworpen zullen deze nu worden geplaatst. Met name gyproc scheidingswanden zijn heel licht en makkelijk op maat te maken. Ook het plafond en schuine daken kunnen worden afgewerkt met gyproc.
 5. Afwerken van de zolder: het afwerken van de zolder bestaat uit het uitvoeren van de schrijnwerken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van vaste meubels, vloeren, plinten, domotica, lichtpunten, stopcontacten, etc.

Zolder isoleren

Om van de zolder een fijne ruimte te maken is het verstandig deze te isoleren. In de zomer kan het hier immers erg warm worden, en omgekeerd in de winter erg koud. Er bestaan verschillende methodes om de zolder te isoleren. Welke het beste is voor uw zolderrenovatie hangt af van de functie van de ruimte.

 • Zoldervloer isoleren: wanneer de zolder slechts als opbergruimte gebruikt zal worden, is het onnodig deze te verwarmen. Door het isoleren van de vloer zullen de onderliggende ruimtes warm blijven, en blijft het energieverlies beperkt.
 • Dak isoleren: wanneer de zolder regelmatig gebruikt wordt, bijvoorbeeld als slaap- of ontspanningsruimte, is het fijn als het hier lekker warm is en blijft. Door de isolatie langs binnen aan te brengen, blijft de warmte in huis en bespaar je op kosten. Isoleren langs buiten is arbeidsintensiever en gaat vaak gepaard met een dakrenovatie. Het resultaat is uiteindelijk nagenoeg gelijk.

Op zoek naar een zolderspecialist in Vilvoorde?

Vind snel een goedkope zolderspecialist door gratis offertes te vergelijken!
Gratis offertes vergelijken!

Zolder afwerken in Vilvoorde

Bij de afwerking van de zolder komen verschillende schrijnwerken aan bod. Denk hierbij aan het plaatsen van de zoldertrap, dakkapel en deuren. Ook de vloeren, muren en plafonds vallen onder schrijnwerken. Hieronder vind je een korte toelichten op materiaalkeuzes bij verschillende schrijnwerken:

Afwerken van de zoldervloer

De makkelijkste en meest gebruikelijke manier om de zoldervloer af te werken is met OSB-platen. Deze worden door de vakman op maat gezaagd en met schroeven op de eventuele vloerisolatie bevestigd. Vervolgens kun je de vloer laten afwerken met verschillende vloerbedekkingen. Denk hierbij aan bedekkingen als laminaat, parket, vinyl, tapijt of tegels. Dit hangt natuurlijk ook af van de functie van de nieuwe kamer.

Afwerken van muren en plafond

Het afwerken van de muren en het plafond kan met verschillende materialen gerealiseerd worden. Populaire materiaalkeuzes zijn:

 • Gyproc: deze platen zijn verkrijgbaar met verschillende eigenschappen. Zo kunnen ze zowel vochtwerend, brandwerend als schokbestendig werken. Het wordt naast afwerking van muren of plafonds ook vaak gebruikt voor scheidingswanden. De vakman werkt de platen af met verf, stuc, behang of tegels.
 • MDF-platen: ook deze platen zijn verkrijgbaar met verschillende eigenschappen, zoals vocht- en brandwerend. Deze platen worden uiteindelijk afgewerkt met een primer en vervolgens met lak of verf.
 • Planchetten: als je liever geen grote platen gebruikt, zijn planchetten een goed alternatief. Zo creëer je een eigen unieke look op zolder.
Schakel een specialist in voor jouw zolderrenovatie. Hij helpt bij het maken van de beste keuze met zijn kennis en ervaring. Start gratis offerteaanvraag!

Voordelen van een zolderrenovatie Vilvoorde

De zolder is vaak een ruimte die niet optimaal wordt benut. Na een verhuizing wordt er veel aan het huis opgeknapt, maar de zolder verandert al snel in een rommelige opslag. Zeker wanneer je een tekort aan slaapkamers of werkruimte ondervindt, zal het zich enorm lonen om de zolder te renoveren. Je zult versteld staan van de ruimte die je binnenshuis nog beter kunt benutten. Zo is het met een zolderrenovatie misschien niet meer nodig om een groter huis te zoeken. De investering is klein vergeleken met het plezier wat je ervoor terug krijgt.

Waarop letten bij een zolderrenovatie in Vilvoorde?

Tijdens een zolderrenovatie is het belangrijk op een aantal zaken te letten. Doe dit dus vooral tijdens het opstellen van het renovatieplan. Ten eerste kijk je naar de draagkracht van de vloer. Dit is een belangrijk punt, aangezien het zal bepalen wat er mogelijk is. Hoe beter de draagkracht, hoe groter het aantal mogelijkheden. Denk daarnaast eens aan het aantal lichtbronnen op zolder. Beschik je nu nog over weinig natuurlijk licht? Overweeg dan eens het idee van een dakkapel of een extra dakraam. Tot slot is ook de zoldertrap een belangrijk punt. De vorm van de trap wordt grotendeels bepaald door de zolderinrichting, maar kan nog aangepast worden aan persoonlijke wensen. Zo is het bijvoorbeeld slim een vaste en dichte trap te kiezen wanneer je vaak in het donker naar beneden moet, of wanneer er vaak kinderen van de trap gaan.

Inspiratie voor een zolderrenovatie in Vilvoorde

Wanneer je nog niet helemaal zeker bent van je nieuwe zolderplan, is het aan te raden eens wat extra inspiratie op te doen. Er zijn verschillende bronnen beschikbaar die je hier goed bij kunnen helpen. Zo zijn er tijdschriften en magazines met tips voor doe-het-zelvers. Let eens op de afbeeldingen met verschillende interieurvoorbeelden. Die kunnen je vast verder helpen in het bepalen van je stijl.

Daarnaast is er op internet ook een heleboel te vinden. Wat dacht je van blogs geschreven door mensen die eenzelfde renovatie hebben laten uitvoeren? Ook op websites van bedrijven gespecialiseerd in zolderrenovaties worden vaak foto’s van hun projecten geplaatst. Zo kun je inspiratie opdoen en tegelijk kijken welke aannemer jou aanspreekt. Tot slot is de website Pinterest een goede inspiratiebron. Hier kun je enorm veel verschillende stijlen, ideeën en ervaringen vinden en verzamelen.

stuc-werk

Voordelen van het inschakelen van een vakman in Vilvoorde

 • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
 • Een snelle zolderrenovatie binnen de afgesproken tijd
 • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

Laat je zolder renoveren door een bij ons aangesloten zolderspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste zolderexpert uit de regio. Naast je zolder ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.

Start gratis offerteaanvraag!

Bekijk onderstaande links en ontdek de mogelijkheden voor een zolderrenovatie bij jou in de buurt! Informatie over werkzaamheden, kosten en bespaartips!