Gevel renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Gevelrenovatie: bekleding, isolatie en reiniging

Een gevelrenovatie kan jouw huis van een totaal nieuwe look voorzien. Gooi de stijl om, houd het bij een enkele ingreep of ga voor een complete renovatie. Hieronder lees je tips en advies om rekening mee te houden tijdens het renoveren van je gevel. Op zoek naar een gevelspecialist bij jou in de buurt?

Vraag gratis offertes aan!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van gevelspecialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen over de gemiddelde prijzen. Daarnaast kom je alles te weten over de mogelijkheden bij een gevelrenovatie en krijg je tips om te besparen op de kostprijs!

Gevelspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige gevelspecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van gevelspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een gevelspecialist!

Vind de beste gevelspecialist bij jou in de buurt

Wij helpen je graag bij het vinden van een specialist voor het renoveren van gevels. Via het offerteformulier krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van een gevelspecialist. Zo kies je gemakkelijk voor de gevelspecialist met het beste aanbod en zit je nergens aan vast. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je bespaart hiermee tot wel 40%!


Voordelen van gevelbekleding

Gevelbekleding bepaalt in grote mate de uitstraling van je woning of gebouw. Het is als het ware het visitekaartje. De bekleding verbergt de oude gevel op een snelle en budgetvriendelijke manier. Verder zorgt de nieuwe gevel voor een betere isolatie van je woning. Zo investeer je niet alleen in een nieuwe uitstraling, maar bespaar je ook op de energierekening. Tot slot is de gevelbekleding natuurlijk een goede manier om de muur waterdicht te maken, en je woning te beschermen tegen vocht en vuil.

badkamerinstallateur

Uit welke materialen kan ik kiezen?

Weet je al welk materiaal jouw voorkeur heeft? Heb je al helemaal voor ogen hoe de gevel er uit moet gaan zien? Er zijn namelijk een heleboel stijlen en verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Hieronder wordt een aantal populaire keuzes toegelicht, en kun je de gemiddelde prijzen per m² vinden.

Houten gevelbekleding

Hout zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling van je woning. Daarnaast is het ook erg veelzijdig. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en houtsoorten. Een goede keuze is de traditionele of tropische houtsoort. Deze is beter bestand tegen vocht, wind en vuil, en daardoor erg duurzaam. Meestal worden de houten latten met een skeletconstructie op de gevel bevestigd. Een houten gevel is makkelijk te plaatsen en repareren. Voordelig voor de arbeidskosten dus! Houten gevelbekleding kost gemiddeld tussen de €100,- en €150,- per m².

Metalen gevelbekleding

Een metalen gevelbekleding biedt veel voordelen. Zo gaat metaal lang mee en vraagt om weinig onderhoud. Daarnaast is het materiaal licht, sterk en goed te gebruiken op gebogen oppervlakken. Verder is het goed te combineren met andere materialen, bijvoorbeeld hout.

Bij een metalen gevelbekleding heb je de keuze uit meerdere soorten metalen. De meest gebruikelijke keuzes bestaan uit zink, koper, inox en aluminium. Wanneer je voor duurzaam wilt gaan, laat je zink en koper beter liggen. Zo voorkom je dat er metaaldeeltjes vrijkomen in het grondwater en de natuur.

Je kunt het metaal in verschillende stijlen laten plaatsen: met of zonder reliëf, leien, sidings of direct met isolatie. Het plaatsen van een metalen gevelbekleding is snel te realiseren. Metalen gevelbekleding is gemiddeld tussen de €50,- en €150,- per m².

badkamerinstallateur

PVC gevelbekleding

PVC gevelbekleding bestaat vaak uit gerecyclede kunststof platen. Voordelen van deze bekleding zijn de duurzaamheid, de vele kleurmogelijkheden, hitte- en vochtbestendigheid, weinig onderhoud en de snelle verwerkbaarheid. Verder is er weinig tot vrijwel geen schilderwerk nodig. De kunststof gevelbekledingspanelen zijn zelfs te verkrijgen met een houtimitatie, waarbij de houtkleur en houtnerf goed zijn nagemaakt. Zo kun je ook zonder hout een warme en authentieke uitstraling realiseren. PVC heeft daarnaast goede isolerende waarden en bij de plaatsing kan gebruik gemaakt worden van een houten onderstructuur. De prijs van PVC gevelbekleding ligt gemiddeld tussen de €50,- en €150,- per m².

Leien gevelbekleding

Bij een leien gevelbekleding kun je kiezen uit natuur- en kunstleien. De leien worden met behulp van haken en spijkers op een houten onderconstructie vastgemaakt. Een voordeel van leien is dat je in principe zelf kunt bepalen hoe ze gelegd worden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een halfsteense legging of een dambordpatroon. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om je dak en gevel in één te laten doorlopen met leien. Denk er om dat natuurleien gevoeliger zijn voor mosvorming dan kunstleien. Leien gevelbekleding kost gemiddeld tussen de €75,- en €125,- per m².

Start gratis offerteaanvraag!

Vormen van gevelreiniging

Voor het reinigen van de gevel kun je kiezen uit verschillende methodes. Welke je gebruikt hangt af van de vervuilingsgraad en het materiaal waaruit de gevel is opgebouwd. Hieronder lees je per reinigingsvorm een korte toelichting van de werkzaamheden en de gemiddelde prijzen.
 • Stoomreinigen: hierbij wordt er warm water onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Door de druk van het water wordt het vuil van de gevel verwijderd. Deze renovatievorm is geschikt voor lichte vervuiling en kan op vrijwel alle oppervlakken worden gebruikt, tenzij er fijne of oude materialen aan je gevel aanwezig zijn. De gemiddelde kosten liggen op €5,- per m².
 • Chemisch reinigen: welk chemisch product gebruikt kan worden hangt af van de steensoort van de gevel en de aard van de vervuiling. Het middel wordt aangebracht met een borstel of vernevelaar, waarna een chemische reactie ontstaat en het vuil zich oplost. De resten van het middel en vuil worden met een hogedrukreiniger verwijderd. Chemisch reinigen kan in korte tijd grote oppervlakken behandelen, waardoor de kostprijs relatief laag blijft. Het is echter nadelig op ecologisch vlak en er bestaat een mogelijkheid op het ontstaan van vlekken. De gemiddelde prijs ligt bij €15,- per m².
 • Gevel zandstralen: deze techniek is met name geschikt voor sterke steensoorten. Ook is het belangrijk dat de voegen in goede staat verkeren. Bij het zandstralen wordt ofwel Grit ofwel olivinezand gemengd met water en onder druk op de gevel gespoten. Het is een vrij agressieve reinigingstechniek en wordt aangeraden bij erge vervuiling. De prijs van deze reinigingsmethode ligt gemiddeld tussen de €12,- en €15,- per m².
 • Gevel impregneren: het impregneren geeft de gevel een waterafstotende laag, waardoor je verlost bent van doorslaand vocht. Ook vorstschade kan worden vermeden met deze maatregel. Verder zorgt een beschermde gevel voor waardevermeerdering van je woning. Bij het impregneren is het van belang dat de gevel van tevoren is gereinigd. De vloeistof die gebruikt wordt is afhankelijk van de ondergrond. Denk er om dat een geïmpregneerde muur niet meer geschilderd kan worden. De kosten van het impregneren zijn tussen de €8,- en €12,- per m².
 • Anti-graffiti coating: schade of slijtage ontstaat vaak op een natuurlijke manier, maar kan ook door vandalisme worden veroorzaakt. Een voorbeeld hiervan is ongewenste graffiti, dat hardnekkig te verwijderen valt. Er bestaat een anti-graffiti coating die ervoor zorgt dat graffiti zich niet aan de muur kan hechten. De kosten voor de coating bedragen tussen de €20,- en €60,- per Liter, afhankelijk van de kwaliteit van het middel.

badkamerinstallateur

Hoe zit het met gevelisolatie?

Het isoleren van je woning kent veel voordelen. Ten eerste zorgt het voor een constante temperatuur in huis. Met muurisolatie houd je storende geluiden buiten en zorg je daarnaast voor minder toch en stofcirculatie in de woning. Misschien wel de fijnste beloning van isoleren is het bespaarde geld op de energiefactuur. Dit kan wel oplopen tot 30% van de kosten. Gevelisolatie kan op drie manieren gerealiseerd worden:

 1. Buitenmuur isolatie: Deze methode levert het meeste rendement op. Wanneer je al plannen had de gevel te renoveren, kun je hiermee twee vliegen in één klap slaan.
 2. Voorzetwand: een voordeel van deze methode is dat de buitengevel onveranderd blijft, maar aan de andere kant verlies je veel ruimte binnen in je woning. Daarnaast is het niet de meest efficiënte techniek.
 3. Spouwmuur (na-)isoleren: bij deze methode wordt de spouw opgevuld met isolatiemateriaal. Veelgebruikte materialen zijn purschuim, eps parels, glaswol of rotswolvlokken. Het is de voordeligste en meest gekozen vorm van gevelisolatie.

Extra tips

Er zijn nog een aantal mogelijkheden om de kosten van een gevelrenovatie lager uit te laten vallen:

 • Vergelijk meerdere offertes: deze tip geldt niet alleen voor gevelrenovaties, maar alle renovatiewerken. Vraag verschillende offertes aan met een prijsopgave voor alle aparte onderdelen. Zo kun je niet alleen prijzen vergelijken, maar ook de werkwijze. Start gratis offerteaanvraag!
 • Investeer in kwaliteit: wanneer je investeert in kwaliteit, weet je zeker dat je voor langere tijd geen onderhoud meer hoeft te verrichten. Als je kiest voor een iets grotere investering, kom je er aan het eind vaak toch goedkoper uit.
 • Zorg dat de basis goed zit: probeer op de lange termijn te denken. Dit bespaar tijd, geld en moeite. Zo is het aanbrengen van een nieuwe laag verf over een oude, afschilferende laag geen oplossingsgerichte aanpak.
 • Kies de juiste verf: gebruik een ademende verf als je direct op steen laat schilderen. Zo kan het vocht dat in de muren zit er uit en krijg je geen afschilfering.
 • Ga niet zelf aan de slag met een hogedrukreiniger: het gevaar bestaat dat de voegen uit de gevel gespoten worden, aangezien de druk te hoog is. Blauwe steen, beton en zink zijn hiervoor uitermate ongeschikt. Daarnaast bestaat het gevaar dat je met vlekken blijft zitten. Laat de reiniging dus aan een specialist over.
 • Controleer je recht op renovatiepremies: renovatiepremies zijn een mooie manier om te besparen op de renovatiekosten. Lees hier meer over renovatiepremies voor gevelrenovaties.

badkamerinstallateur

Voordelen van het inschakelen van een vakman

 • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
 • Een snelle gevelrenovatie binnen de afgesproken tijd
 • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

Laat je gevel renoveren door een bij ons aangesloten gevelspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste gevelexpert uit de regio. Naast je gevel ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.

Start gratis offerteaanvraag!

Bekijk onderstaande links en ontdek de mogelijkheden voor een gevelrenovatie bij jou in de buurt! Informatie over werkzaamheden, kosten en bespaartips!


Meer weten over renovatiewerken en de kosten?


Badkamerrenovatie

Dakrenovatie

Gevelrenovatie

Keukenrenovatie

Zolderrenovatie

Totaalrenovatie