Keuken renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


9 Tips voor jouw keukenrenovatie!

Met een keukenrenovatie kun je je keuken van een totaal nieuwe look voorzien. Gooi de indeling om, houd het bij een kleine verandering of ga voor een complete keukenrenovatie. Hieronder lees je tips en advies om rekening mee te houden tijdens het renoveren van je keuken. Op zoek naar een keukenspecialist bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van keukenspecialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen over de gemiddelde prijzen. Daarnaast kom je alles te weten over besparen bij een keukenrenovatie, de mogelijkheden en tips omtrent de planning, verlichting, vloer en meer!

Keukenspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige keukenspecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van keukenspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een keukenspecialist!

Vind de beste keukeninstallateur in de buurt

Wij helpen je graag bij het vinden van een specialist voor het verbouwen en plaatsen van keukens. Via het offerteformulier krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van een keukeninstallateur. Zo kies je gemakkelijk voor de keukenspecialist met het beste aanbod en zit je nergens aan vast. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je bespaart hiermee tot wel 40%!


Tip 1. Plannen van een keukenrenovatie

De eerste stap richting een renovatie begint bij de voorbereiding op het echte werk. Je begint met het verzamelen van ideeën. Blader eens door een interieurmagazine of ga online eens naar Pinterest. Zo doe je inspiratie op voor kleur, indeling, vormgeving en andere details. Vervolgens neem je al deze inspiratie mee naar je eigen ontwerp. Denk na over wat je waar wilt hebben en vergeet hierbij niet de afmetingen.

Er bestaan online verschillende ontwerpprogramma’s, waarmee je kunt schuiven met de indeling en vanuit verschillende perspectieven een goed beeld van je eigen keukenontwerp kunt krijgen. Ook als je nog niet weet hoe het eruit moet gaan zien, helpt de keukenspecialist je graag met inspiratie.

Door te ontwerpen in 3D kun je spelen met de ruimte, elementen, indelingen en materialen. Daarna kun je de tekening vanuit verschillende hoeken bekijken, voor een goed beeld van jouw toekomstige keuken.

Daarnaast is het goed om een tijdsplanning te maken. Gezien de keuken dagelijks gebruikt wordt, is het van belang dat de renovatie vlot verloopt. Zorg er voor dat je zo veel mogelijk keuzes maakt voordat de renovatie begint. De vakman zorgt in de regel voor alle materialen, maar wanneer je dit zelf wilt doen, is het verstandig al het materiaal al in huis te hebben alvorens de keuken wordt uitgebroken. Maak beslissingen dus voordat je begint en houd rekening met mogelijke leveringstijden van enkele weken.

badkamerinstallateur

Tip 2. Ook kleine veranderingen kunnen grote impact hebben

Een keukenrenovatie betekent niet per sé dat het groots aangepakt moet worden. Kleine veranderingen kunnen al een grote impact hebben op de stijl en uitstraling van een keuken. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de handgrepen. Een andere kleur, grootte of materiaalkeuze zorgen voor een geheel andere look. Ook de kraan bepaalt in grote mate de stijl van de keuken. Dit is een perfecte oplossing wanneer je keuken nog in goede staat is, maar je toe bent aan een opfrisser.

Ook door opnieuw te decoreren laat je een frisse wind door de keuken waaien. Zet wat kruidenplantjes neer, een mooie fruitschaal, een nieuwe foto aan de wand of nieuwe raambekleding. Je zult verstelt staan wat voor verschil dit al maakt.

Tip 3. Zorg voor juiste afmetingen

Goede afmetingen betekent hoog comfort. Zorg ervoor dat je de keuken afstemt op de gebruikers. Dit heeft ook betrekking op de hoogte van de meubels. De werkbladen in de wat oudere keukens hangen vaak te laag. Het ophogen hiervan is een kleine klus met een fijn resultaat.

Ook de keukenkastjes en lades kun je afstemmen op de gebruikers. De hoge legplanken kunnen het best op ooghoogte worden opgehangen, en de lage lades op kniehoogte. Verder is het belangrijk een goede inschatting van voldoende bewegingsvrijheid te maken. Reserveer vooral genoeg ruimte rond de keukentafel. Hiermee verhoog je je comfort aanzienlijk. Ook hierover geeft de vakman je graag advies. Start gratis offerteaanvraag!

Start gratis offerteaanvraag!

Tip 4. Kies voor een slimme indeling

Naast het kiezen van de juiste afmetingen, draagt de indeling ook een steentje bij aan een fijne keuken. Het is bijvoorbeeld slim om de vaatwasmachine zo dicht mogelijk bij de gootsteen te plaatsen. Zo kun je de vaat na het afspoelen snel en eenvoudig in de vaatwasser opbergen. De gootsteen positioneer je zodanig centraal, zodat hij gemakkelijk te bereiken is.

Denk ook na over de dampkap. Deze hangt minstens 70 centimeter boven je kookplaat. Wanneer je lang bent bestaat echter het gevaar dat je je hoofd stoot. Verdiep je daarom in de verschillende designs, of kies voor een afzuiging in de kookplaat. Voor advies en informatie kun je terecht bij een van onze aangesloten vakmannen. Start gratis offerteaanvraag!

Tip 5. Het belang van goede verlichting

De keukenverlichting is belangrijker dan je in eerste instantie zult denken. Het is praktisch en doelgericht, maar bepaalt ook de sfeer in de keuken. Een combinatie van accentverlichting boven werkplekken of het kookvuur, en sfeerverlichting aan de wand is perfect voor de keuken. Zeker wanneer er weinig natuurlijk licht in de keuken valt, mag goede verlichting niet ontbreken.

Voor de accentverlichting wordt meestal gekozen voor heldere spotjes, waarmee het zicht aanzienlijk wordt verbeterd. Verder kun je je keuken een gezellige indruk geven door middel van sfeerverlichting. Kies bijvoorbeeld voor dimbare muurlampen, zodat je de sfeer kunt afstemmen op het moment.

badkamerinstallateur

Tip 6. Haal groot plezier uit een kleine keuken

Is je keuken aan de kleine kant? Zorg er dan voor dat je de ruimte zo goed mogelijk gebruikt. Denk dus na over wat je waar wilt plaatsen. Zoals hierboven genoemd is het verstandig rekening te houden met de afmetingen, en kan goede verlichting ook wonderen doen. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om je kleine keuken optimaal te benutten:

  • Kies voor een klaptafel: eet je graag in de keuken, maar past een tafel er niet echt goed in? Beslis dan voor een klaptafel of toog en plaats die in het verlengde van het aanrecht.
  • Neem krukken in plaats van stoelen: krukken nemen aanzienlijk minder plaats in dan stoelen. Zo bespaar je slim op ruimte en heb je ook nog eens een uniek element in je keuken.
  • Compacte apparaten: in een kleine keuken kun je het beste kiezen voor compacte apparaten. Zo houd je in ieder geval voldoende werkruimte over op het aanrecht. Gelukkig spelen verschillende fabrikanten hier goed op in met hun aanbod.
  • Laat de keukenkasten hoog doorlopen: door de keukenkasten tot aan het plafond door te laten lopen benut je de ruimte echt optimaal. Bovenaan berg je je spullen op die je niet dagelijks gebruikt.
Wil je advies van een keukenspecialist? Vraag gratis offertes aan!

Tip 7. Pas je apparaten aan je behoeften aan en bespaar

Een geld- en ruimtebesparende tip is het aanpassen van je apparaten aan je behoeften. Vaatwasmachines en koelkasten werken over het algemeen efficiënter wanneer ze vol zijn. Wanneer deze apparaten steeds slechts halfvol staan, kun je overwegen over te stappen op een kleiner model.

Daarnaast is de stijl van bijvoorbeeld een koelkast ook belangrijk als het gaat om energieverbruik, en dus energiekosten. Koelkasten met een vriesvak verbruiken namelijk gemiddeld 25% minder energie dan vergelijkbare modellen zonder vriesvak.

badkamerinstallateur

Tip 8. Laat je vloer doorlopen onder de kasten

Misschien heb je hier nog niet eerder over na gedacht, maar het kan wel degelijk een verschil maken voor de staat van je keuken: het laten doorlopen van de vloer onder de meubels. Door de vloer ook onder de kasten te plaatsen zorg je er namelijk voor dat opstijgend vocht minder makkelijk in de keuken trekt. Zo blijven je (nieuwe) keukenkasten ook echt langer nieuw.

De vakman houdt er goed rekening mee dat de meubels pas (terug) geplaatst kunnen worden wanneer de nieuwe vloer gevoegd en volledig droog is. Gebeurt dit niet? Dan heb je kans op scheefliggende tegels.

Tip 9. Hoe kun je extra besparen op een keukenrenovatie?

Een keukenrenovatie kost al gauw tussen de €500 en €3000. Om de kosten van een keukenrenovatiewat lager te houden kun je de volgende tips overwegen:

  • Koop alle materialen via één vakman of bedrijf. Door het afnemen van meerdere producten krijg je vaak korting. Fijne besparing!
  • Wanneer je zelf een handige klusser bent, kun je je wellicht ontfermen over het voorwerk. Je richt je dan bijvoorbeeld zelf op het leeghalen of afbreken van de keuken, en laat de nieuwe keuken inbouwen door een aannemer.
  • Maak weloverwogen keuzes in materialen. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld voordeliger dan natuurstenen tegels.
  • Voer alleen de nodige werken uit. Er is al veel mogelijk zonder dat er gesloopt moet worden. Lees hier meer over keukenrenovaties zonder breekwerk.

badkamerinstallateur

Voordelen van het inschakelen van een vakman

  • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
  • Een snelle keukenrenovatie binnen de afgesproken tijd
  • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

Laat je keuken renoveren door een bij ons aangesloten keukenspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste keukenexpert uit de regio. Naast je keuken ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.

Bekijk onderstaande links en ontdek de mogelijkheden voor een keukenrenovatie bij jou in de buurt! Informatie over werkzaamheden, kosten en bespaartips!

Start gratis offerteaanvraag!


Meer weten over renovatiewerken en de kosten?


Badkamerrenovatie

Dakrenovatie

Gevelrenovatie

Keukenrenovatie

Zolderrenovatie

Totaalrenovatie