Totaalrenovatie badkamer?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Totaalrenovatie badkamer

Ben je uitgekeken op je huidige badkamer, is de indeling niet optimaal of is de badkamer nodig aan vervanging toe? Overweeg dan je badkamer op te knappen met een volledige badkamerrenovatie.

Op deze pagina lees je over de voordelen van een totale badkamerrenovatie, de kosten, de werkwijze en mogelijkheden bij een volledige badkamerrenovatie. Ook kun je hier tips vinden om te besparen. Op zoek naar een badkamerspecialist bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van badkamerspecialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen over de gemiddelde prijzen. Daarnaast kom je alles te weten over besparen bij een badkamerrenovatie, de mogelijkheden en tips omtrent de planning, verlichting, vloer en meer!

Badkamerspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige badkamerspecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van badkamerspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een badkamerspecialist!

Voordelen van een totale badkamerrenovatie

Wat je ook aanpast in de badkamer, het zal er bijna altijd voor zorgen dat je de badkamer weer met meer plezier betreedt. Een renovatie zorgt dus voor een aangenamere ruimte, en kan ook nog eens zorgen voor een waardestijging van je woning. Een woning met een nieuwe en goed onderhouden badkamer is een stuk aantrekkelijk en meer waard.

Het grootste voordeel van een volledige badkamerrenovatie is het grote aantal mogelijkheden. Zo heb je bij een totale badkamerrenovatie de vrijheid om de badkamer volledig opnieuw in te richten. Je kunt de stijl helemaal omgooien en tegelijk alle toestellen vernieuwen.

Een nadeel van een totale badkamerrenovatie is dat het lastig zelf uit te voeren is. Het inschakelen van een vakman is veiliger en garandeert kwaliteit. Vraag gratis offertes aan en vind een geschikte vakman!


Wat zijn de kosten van een totaalrenovatie van de badkamer?

De kosten van een volledige badkamerrenovatie beginnen gemiddeld bij €3000,-. Het gaat dan om een eenvoudige badkamer zonder luxe, waarbij de standaard werkzaamheden moeten worden verricht. Denk bijvoorbeeld aan de sloopkosten, het verleggen en eventueel vernieuwen van de leidingen, elektriciteit en het aanschaffen en plaatsen van de nieuwe badkamermeubels. Naast de materiaalkosten zijn er ook arbeidsuren aan verbonden.

Een gemiddelde badkamerrenovatie met iets meer luxe dan een eenvoudige badkamer, zal rond de €8000,- kosten. Wanneer je voor volledige luxe wilt gaan inclusief een kookeiland en de nieuwste apparatuur, kun je rekening houden met een bedrag van zo’n €15.000,-.

Volledige badkamerrenovatie kosten 2024

Badkamerrenovatie Gemiddelde prijs*
Budget badkamerrenovatie €3000,-
Gemiddelde badkamerrenovatie €8000,-
Luxe badkamerrenovatie €15.000,-

Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief plaatsing en btw. Vraag voor de exacte prijzen gratis offertes aan!

Werkwijze bij een totale badkamerrenovatie

Een totaalrenovatie van de badkamer is geen kleine klus. Er komen vaak meer stappen bij kijken dan je in eerste instantie zou verwachten. Het is daarom goed om een idee te hebben van de werkwijze, zodat je weet wat er staat te gebeuren en hoe veel tijd het mogelijk in beslag zal nemen.

De stappen van een totale badkamer renovatie

 • Planning en ontwerp: ga na wat je graag aan je huidige badkamer zou willen veranderen, en waar je juist wel tevreden mee bent. Zo weet je al een beetje wat je mee moet nemen in het ontwerp. Houd verder rekening met de indeling, stijl en kleuren.
 • Oude badkamer uitbreken: bij een volledige badkamerrenovatie is de kans groot dat er breekwerk aan te pas komt. Zorg ervoor dat de hele badkamer leeg is voordat het breken begint. Je kunt ook beslissen voor een badkamerrenovatie zonder breekwerk. Ook hiervoor zijn veel mogelijkheden.
 • Leidingen checken en verleggen: een renovatie is een uitgelezen kans om de water en stroomleidingen eens te controleren. Indien de indeling van de badkamer verandert, is het waarschijnlijk dat de leidingen ook verlegd moeten worden.
 • Stucwerk: vervolgens is het tijd voor het stucwerk. Indien er leidingen worden verlegd is dit onvermijdelijk. Het kan ook zijn dat je een muur wilt uitbreken of juist wilt plaatsen. Ook dan is stucwerk nodig
 • Start gratis offerteaanvraag!

 • Plaatsen van het sanitair: eindelijk is het tijd het nieuwe bad, douche en of toilet te plaatsen. Zorg ervoor dat er vooraf goede afspraken zijn gemaakt over de hoogte waarop bijvoorbeeld het toilet wordt geplaatst. Afhankelijk van jouw lengte is dit hoger of lager dan gemiddeld.
 • Plaatsen van radiatoren: nadat de leidingen zijn weggewerkt, de muren en vloeren zijn afgewerkt en het sanitair is geplaatst kunnen ook de radiatoren in de badkamer worden gezet.
 • Betegelen vloer en wanden: de tegels hebben een grote invloed op de stijl van de badkamer en de totale kosten. Kies dus voor tegels die aansluiten op het uiterlijk dat je wilt bereiken en tegelijk passen bij jouw budget. Daarnaast is het belangrijk om, vooral voor de vloer, tegels te kiezen met een R-waarde tussen 12 en 13. Zo voorkom je dat je uitglijdt op een vochtige vloer.
 • Plaatsen van meubels, kranen en sanitaire accessoires: het einde van de renovatie is bijna in zicht! Met het plaatsen van de laatste elementen komt het eindresultaat steeds dichterbij. Je kunt je nu al goed voorstellen hoe het er uit komt te zien. Het enige dat nog moet gebeuren zijn de kleine afwerkingen, zoals kitten, bevestigen en inrichten!
 • badkamer-aanzicht

  Mogelijkheden bij een totale badkamerrenovatie

  Het grootste voordeel van een totaalrenovatie van de badkamer is dat je het zo groots kunt aanpakken als je wilt. Zo kun je de hele indeling van de badkamer omgooien, nieuwe elementen toevoegen, een nieuwe stijl doorvoeren en nieuw sanitair aanschaffen. Vraag gratis offertes aan om alle mogelijkheden te bespreken die aansluiten van jouw wensen en budget!

  Veranderen van de indeling

  Misschien wel het grootste voordeel van een totale badkamerrenovatie is dat je volledig vrij bent de indeling opnieuw te bepalen. Wilde je altijd al een open inloopdouche? Of stond een groot ligbad al lang op je wensenlijst? Deze dingen zijn nu perfect te realiseren. Een nieuwe indeling biedt bovendien de mogelijkheid om meer opbergruimte of licht te creëren.

  Een geheel nieuwe badkamerstijl

  Tijdens het plannen en ontwerpen doe je waarschijnlijk veel inspiratie op en zie je verschillende badkamerstijlen langskomen. Een totale badkamerrenovatie is een goed moment om eens van stijl te veranderen, of de bestaande stijl nog beter door te voeren. Enige populaire badkamerstijlen:

  • De moderne badkamer: een moderne badkamer wordt gekenmerkt door een strakke afwerking. De badkamer oogt open en is praktisch ingericht.
  • De landelijke badkamer: een landelijke badkamer oogt authentiek en straalt rust uit. Er hangt een warme sfeer door het gebruik van natuurlijke materialen en lichte, maar warme kleuren.
  • De klassieke badkamer: de klassieke badkamer is tijdloos, authentiek en bevat vaak een combinatie van antieke elementen met prachtige details. De luxe uitstraling is ook zonder een groot budget goed te realiseren.
  • De industriële badkamer: een industriële badkamer heeft een stoer uiterlijk. Moderne elementen worden gecombineerd met donkere kleuren. Het design is vaak strak en minimalistisch.

  De badkamer uitbreiden

  Het is fijn om je woning zo praktisch mogelijk in te richten en alle ruimte optimaal te benutten. Heb je een kamer over en is de badkamer te klein? Breid de badkamer uit door bijvoorbeeld de slaapkamer om te bouwen naar badkamer. Dit is vaak makkelijker dan het lijkt. Zo heb je misschien wel opeens de ruimte om toch een ligbad in de badkamer te plaatsen.

  Nieuw sanitair in de badkamer

  Sanitaire installaties zijn toestellen zoals het bad, de douche, de wc, de wastafel etc. Per installatie kun je kiezen uit verschillende uitvoeringen. Zo kun je gaan voor budget, gemiddelde of luxe. Bij een badkamermeubel of toilet kun je daarnaast nog kiezen voor een hangend of staand model. Het toilet kan daarnaast deels in de muur weggewerkt worden en uitgerust zijn met een zelfreinigende toiletbril. Ook bij baden en douches heb je verschillende mogelijkheden. Combibaden, tweepersoonsbaden, inloopdouches, whirlpools zijn allemaal verkrijgbaar.

  badkamer-plafond

  Tips om te besparen

  Naast de keuze in materiaal, de grootte van de badkamer of de soorten renovatiewerken, zijn er meer factoren die je kunnen helpen de kosten te beïnvloeden. Een aantal tips om te besparen:

  • Doe zelf wat je zelf kunt doen: denk hierbij aan het weghalen en afvoeren van oud meubilair en kleine sloopwerkzaamheden. Door dit zelf te doen bespaar je op de werkuren van de vakman, wat je al snel €350,- kan opleveren.
  • Zorg voor tijdig onderhoud: door de badkamer goed te onderhouden voorkom je achterstallig onderhoud. Uiteindelijk ben je goedkoper uit door steeds klein onderhoud uit te voeren. Als je te lang wacht wordt de schade alsmaar groter en wordt de renovatie duurder dan gewild.
  • Onderzoek of je recht hebt op een renovatiepremie: dit is afhankelijk van je inkomen, de hoogte van de factuur en of je gekozen hebt voor een erkende aannemer.
  • Vraag om advies: laat je door een vakman informeren over materialen en stijlen. Een B-merk heeft vaak dezelfde kwaliteit, maar is een stuk voordeliger.
  • Vergelijk offertes: vraag verschillende offertes aan. Bedrijven kunnen verschillende prijzen vragen voor hetzelfde klusje. Het is bovendien raadzaam te kiezen voor een aannemer uit de regio. Zo bespaar je in ieder geval al op voorrijkosten.

  Besparen? Vergelijk gratis offertes

  • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
  • Een snelle badkamerrenovatie binnen de afgesproken tijd
  • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

  Laat je badkamer renoveren door een bij ons aangesloten badkamerspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste badkamerexpert uit de regio. Naast je badkamer ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.  Recent aangevraagde offertes voor badkamerrenovatie:


  Badkamer plaatsen West-Vlaanderen
  Complete badkamerrenovatie in Antwerpen
  Badkamervloer Brussel
  Badkamer ontwerpen Limburg
  Realiseren van een badkameruitbreiding Oost-Vlaanderen
  Badkamerrenovatie in de buurt van Vlaams-Brabant
  Meerdere badkamerrenovaties in Brugge
  Betegelen badkamer Mechelen
  Badkamermeubel plaatsen Gent
  Badkamerverlichting plaatsen Leuven

  Meer weten over renovatiewerken en de kosten?


  Badkamerrenovatie

  Dakrenovatie

  Gevelrenovatie

  Keukenrenovatie

  Zolderrenovatie

  Totaalrenovatie