Badkamer renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


7 Tips voor jouw badkamerrenovatie!

Een badkamerrenovatie kan jouw badkamer van een totaal nieuwe look voorzien. Gooi de indeling om, houd het bij een enkele ingreep of ga voor een complete badkamerrenovatie. Hieronder lees je tips en advies om rekening mee te houden tijdens het renoveren van je badkamer. Op zoek naar een badkamerspecialist bij jou in de buurt?

Vraag gratis offertes aan!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van badkamerspecialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen over de gemiddelde prijzen. Daarnaast kom je alles te weten over de werkwijze bij een badkamerrenovatie, de mogelijkheden en krijg je tips om te besparen op de kostprijs!

Badkamerspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige badkamerspecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van badkamerspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een badkamerspecialist!

Vind de beste badkamerinstallateur in de buurt

Wij helpen je graag bij het vinden van een specialist voor het verbouwen en plaatsen van badkamers. Via het offerteformulier krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van een badkamerinstallateur. Zo kies je gemakkelijk voor de badkamerspecialist met het beste aanbod en zit je nergens aan vast. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je bespaart hiermee tot wel 40%!


Tip 1: Kosten besparen tijdens een badkamerrenovatie.

Een badkamerrenovatie kost al gauw tussen de €2500 en €7000. Om de kosten van een badkamerrenovatie wat lager te houden kun je de volgende tips overwegen:

  • Koop alle materialen via één vakman of bedrijf. Door het afnemen van meerdere producten krijg je vaak korting. Fijne besparing!
  • Wanneer je zelf een handige klusser bent, kun je je wellicht ontfermen over het voorwerk. Je richt je dan bijvoorbeeld zelf op het breekwerk, en laat de badkamer inrichten door een aannemer.
  • Onderzoek of je recht hebt op premies voor je badkamerrenovatie. Dit is afhankelijk van je inkomen, de hoogte van de factuur en of je hebt gekozen voor een erkende aannemer.
  • Maak weloverwogen keuzes in materialen. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld voordeliger dan natuurstenen tegels.

Tip 2: Het plannen van een badkamerrenovatie

Bij de planning is het belangrijk rekening te houden met twee aspecten: ruimte en tijd. Begin met het maken van een goede badkamerindeling. Gelukkig hebben de meeste badkamermeubels en het sanitair standaard afmetingen. Dit maakt het ontwerpen van de badkamer een stuk makkelijker. Denk bij het indelen ook aan voldoende bewegingsruimte. Zorg voor minstens 60 cm om elk meubel.

Het ontwerpen van een badkamerrenovatie kun je natuurlijk met de vakman bespreken, maar je kunt ook goed je eigen badkamerideeën realiseren. Inspiratie kun je opdoen op websites als pinterest. Ook bestaan er online verschillende ontwerpprogramma’s, waarmee je kunt schuiven met de indeling en vanuit verschillende perspectieven een goed beeld van je eigen badkamerontwerp kunt krijgen. Ook als je nog niet weet hoe het eruit moet gaan zien, helpt de badkamerspecialist je graag met inspiratie. Door te ontwerpen in 3D kun je spelen met de ruimte, elementen, indelingen en materialen. Daarna kun je de tekening vanuit verschillende hoeken kunnen bekijken, om een goed beeld van uw toekomstige badkamer.

badkamerinstallateur

Daarnaast is het goed om een tijdsplanning op te stellen. Vooral als je één badkamer hebt, is het van belang dat de renovatie vlot verloopt. Zorg er dus voor dat je zo veel mogelijk keuzes maakt voordat de renovatie begint. De vakman zorgt in de regel voor alle materialen, maar wanneer je dit zelf wilt doen, is het verstandig zo veel mogelijk materiaal al in huis te hebben alvorens de badkamer wordt uitgebroken. Maak beslissingen dus voordat je begint en houd rekening met leveringstijden van enkele weken.

Tip 3: Keuze van een badkamermeubel

Het badkamermeubel bepaalt in grote mate de uitstraling van de badkamer. Als je al weet voor welke badkamerstijl je wilt gaan, kun je daarmee het best beginnen bij het badkamermeubel. Denk bij het uitzoeken van een meubel ook goed om de opbergruimte. Je wilt natuurlijk dat je met gemak al je spullen kunt opbergen, zonder dat het badkamermeubel zelf te veel plaats inneemt. Let hierbij op de afmetingen van het meubel en de aansluiting met de leidingen.

Met de keuze van het model valt ook nog iets te winnen. Wanneer je kiest voor een hangend model, creëer je visueel meer ruimte. Handig voor in een kleine badkamer, bijvoorbeeld!

Wil je een badkamermeubel op maat laten maken? Vraag gratis offertes aan!

Tip 4: Creatief met badkamer sanitair

Ook met het sanitair kun je ruimte winnen. Door te kiezen voor een hangend toilet, een bad douche combi of een inloopdouche oogt je badkamer niet alleen groter, je hebt ook echt meer bewegingsruimte. Het vervangen van het badkamersanitair is het punt dat om het meeste vakwerk vraagt. Een badkamerspecialist kan je een hoop werk, lekkages en schade besparen. Zo ben je achteraf met een vakman vaak toch nog goedkoper uit.

Denk naast de keuze over nieuw sanitair ook na over de locatie van het huidig sanitair. Bevalt de huidige opstelling goed? Je kunt veel op de kosten besparen door het nieuwe sanitair op dezelfde locatie te installeren, aangezien de kans dan groot is dat de leidingen niet verlegd hoeven worden. Hier lees je meer over badkamerrenovaties zonder breekwerk.

badkamerinstallateur

Tip 5: Kies goede badkamerverlichting

De badkamerverlichting is van een groter belang dan je in eerste instantie zult denken. Het is zowel praktisch, doelgericht als sfeermakend. Een combinatie tussen centrale verlichting aan het plafond en sfeerverlichting aan de wand is perfect voor de badkamer. Zeker wanneer de badkamer niet van ramen is voorzien, mag goede verlichting niet ontbreken.

Voor de basisverlichting worden meestal heldere witte lampen gekozen. Daarnaast is er de taakverlichting. Deze is bedoeld om het zicht te verbeteren tijdens het scheren of het aanbrengen van make-up. Verder kun je je badkamer een luxe kuuroordgevoel geven door middel van sfeerverlichting. Kies bijvoorbeeld voor dimbare accentverlichting, zodat je zelf kunt bepalen hoe je de badkamer verlicht.

Tip 6: Zorg voor goede ventilatie

Badkamerventilatie is nodig om vocht- en schimmelproblemen in de badkamer te vermijden. Een badkamerrenovatie is daarom een ideale gelegenheid om de ventilatie ook meteen aan te pakken. Er zijn verschillende type ventilatie te onderscheiden. Plafond- en muurventilatoren zijn eenvoudig te installeren en hebben een goede luchtafvoercapaciteit.

Andere opties zijn buis- en inline ventilatoren, welke beide in een afvoerbuis worden gemonteerd. Naast ventilatie kan vloerverwarming in de badkamer er ook voor zorgen dat de badkamer minder lang nat blijft.

badkamerinstallateur

Tip 7: Anti-slip tegels

Bij het uitzoeken van de juiste tegels let je natuurlijk op het design, maar praktische zaken zijn minstens zo belangrijk. Zeker wanneer de tegels op de vloer komen te liggen, is het handig om op de R-waarde te letten. Deze geeft de grip van de tegel aan, die ervoor zorgt dat je niet uitglijdt. Een waarde tussen 12 en 13 is goed genoeg.

Voordelen van het inschakelen van een vakman

  • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
  • Een snelle badkamerrenovatie binnen de afgesproken tijd
  • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

Laat je badkamer renoveren door een bij ons aangesloten badkamerspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste badkamerexpert uit de regio. Naast je badkamer ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.

Start gratis offerteaanvraag!

Bekijk onderstaande links en ontdek de mogelijkheden voor een badkamerrenovatie bij jou in de buurt! Informatie over werkzaamheden, kosten en bespaartips!


Meer weten over renovatiewerken en de kosten?


Badkamerrenovatie

Dakrenovatie

Gevelrenovatie

Keukenrenovatie

Zolderrenovatie

Totaalrenovatie