Keukenrenovatie zonder breken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Keukenrenovatie zonder breken 2024

Is je keuken toe aan een opfrisser maar wil of kun je geen hak- of breekwerken uitvoeren? Er zijn verschillende oplossingen voor een keukenrenovatie zonder dat het nodig is om te slopen of breken. Zo geniet je nog langer van je huidige keuken met slechts een paar kleine veranderingen. Bovendien zit je zonder geluidsoverlast en slooppuin. Een keukenrenovatie is zelfs vaak binnen een dag geregeld! Op zoek naar een keukenspecialist voor inventieve oplossingen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van keukenspecialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen over de mogelijkheden voor keukenrenovaties zonder breken en gemiddelde prijzen. Daarnaast kom je alles te weten over de voordelen van een keukenrenovatie zonder breken en hoe te besparen bij een keukenrenovatie.

Keukenspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige keukenspecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van keukenspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een keukenspecialist!


Wat zijn voordelen van een keukenrenovatie zonder breken?

Een keukenrenovatie zonder breken is vaak minder ingrijpend dan een renovatie waarbij wel sloop- en breekwerk wordt uitgevoerd. Het is dus fijn dat het relatief snel klaar is, en de keuken weer snel terug in gebruik genomen kan worden. Geen sloop- en breekwerk betekent bovendien ook dat er geen rommel en herrie wordt veroorzaakt!

Omdat er geen zware werken uitgevoerd hoeven te worden die veel tijd innemen, zullen er weinig arbeidskosten gefactureerd worden. Een keukenrenovatie zonder breekwerk is dus voordelig! Tot slot nog een fijn voordeel, ondanks dat er niet wordt gebroken, zijn er alsnog veel mogelijkheden om de keuken er als nieuw uit te laten zien!

badkamer-vloerafwerking

Wat zijn de kosten van een keukenrenovatie zonder breekwerk?

Een keukenrenovatie zonder breekwerk betekent over het algemeen een relatief voordelige renovatie. Dit komt voornamelijk door het arbeidsloon waar op bespaard wordt. Er gaan meestal veel uren zitten in het slopen en afvoeren van een oude keuken. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van de meest voorkomende onderdelen van een keukenrenovatie zonder breken. Voor een precieze prijsindicatie voor jouw keukenrenovatie vraag je gratis offertes aan!

Kosten keukenrenovatie zonder breken 2024

Onderdeel van de keukenrenovatie Gem. kosten*
Keukenblad €1000,-
Spoelbak €400,-
Kookplaat €400,-
Afzuigkap €400,-
Keukenkastjes €900,-
Keukendeurtjes €900,-
Vaatwasser €400,-
Koelkast €500,-
Handgrepen €150,-
Schilderen keukenmuur €20 per m2

*Dit zijn gemiddelde kosten, inclusief montage en btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Mogelijkheden bij een keukenrenovatie zonder breken?

Er zijn veel manieren waarop je snel en eenvoudig een nieuwe look aan je keuken kunt geven, zonder breken of andere langdurige en ingrijpende renovatie. Denk bijvoorbeeld aan het opfrissen van de keukendeurtjes, het vernieuwen van de grepen of het toevoegen van een keukeneiland? Meer over de mogelijkheden lees je in de kopjes hieronder.

Nieuwe keukendeurtjes

Wanneer de keukenkastjes nog in een goede staat zijn, maar je toe bent aan iets nieuws, kun je er voor kiezen de frontjes een nieuwe kleur te geven. Dit kan op verschillende manieren. Denk maar eens aan een likje verf of een mooie folie. Kies je lievelingskleur of eentje die goed past bij de rest van je woning. Zo pimp je je keuken in no time met weinig moeite.

Nieuwe kraan

Het meest gebruikte onderdeel van de keuken zou best wel eens de kraan kunnen zijn. Door het vernieuwen van dit element zul je meteen verandering merken en de keuken weer met frisse ogen bekijken. Kranen zijn verkrijgbaar in veel coole designs en materialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kraan met een uittrekelement of met een ingebouwde quooker, zodat je een kopje thee zet in een mum van tijd. Met een nieuwe kraan creëer je snel en eenvoudig een nieuwe uitstraling voor je bestaande keuken.

Nieuwe spatwand

Met een spatwand geef je je keuken snel een nieuwe look. Het is dus niet alleen praktisch om je keuken schoon te houden, je kunt je keuken er ook goed mee stijlen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kun je kiezen voor een glazen achterwand, tegels met of zonder design of iets heel anders. Wanneer je nog niet precies weet wat je wilt of bij jouw keuken past, kun je best eens inspiratie opdoen door een kijkje te nemen op bijvoorbeeld Pinterest, of door in gesprek te gaan met een vakman.

Start gratis offerteaanvraag!

Een keukeneiland plaatsen

Heb je altijd al gedroomd van een keukeneiland? Ook zonder breken is het mogelijk dit te realiseren. Het enige nadeel is dat zonder breken het aanleggen van elektriciteit, gas of waterleidingen niet mogelijk is. Hierdoor zal het keukeneiland alleen dienst kunnen doen als extra werk- of opslagruimte. Er zal geen wasbak of fornuis op geplaatst kunnen worden. Toch kan zo’n keukeneiland veel toevoegen aan je keuken. Niet alleen praktisch gezien, maar het brengt ook sfeer. Het is een echte eye-catcher en bijna onmisbaar in een moderne keuken.

Nieuwe kleur op de keukenmuur

Door het verven van een wand breng je met weinig moeite een grote verandering in je keuken. Een coole kleur geeft je keuken karakter. Het is extra handig om voor glimmende hoogglans te kiezen. Zo houd je de keuken gemakkelijker schoon met slechts een natte doek.

Het keukenblad veranderen

Het keukenblad is een groot onderdeel van de keuken en bepaalt daarmee in grote mate de stijl en het werkplezier. Er zijn verschillende materialen die als werkblad gebruikt kunnen worden. Zo kun je onder andere kiezen voor kunststof, rvs, hout, marmer, hardsteen, graniet, composiet of beton.

De dikte maakt voor de meeste materialen geen verschil en is vooral een kwestie van smaak. Deze kun je dus zelf beslissen. Echter, als je kiest voor hardsteen of graniet, is het belangrijk dat het keukenblad voldoende ondersteuning heeft bij een dikkere uitvoering.

Wanneer je in het bezit bent van een wat oudere keuken kan het zijn dat het werkblad eigenlijk te laag zit. Gelukkig is dit gemakkelijk op te lossen door middel van een blind paneel boven de keukenlades en -deuren. Zo bepaal je de hoogte zelf, maar natuurlijk kan dit ook in overleg met een vakman. Voor advies op maat vraag je gratis offertes aan!

badkamer-vloerafwerking

Nieuwe apparatuur

Elektrische huishoudtoestellen zijn een belangrijke kostenpost van een keukenrenovatie en geven je keuken net dat beetje extra waar je naar op zoek bent. Nieuwe apparaten zijn daarnaast energiezuiniger en betalen zichzelf na verloop van tijd weer terug. De nieuwe toepassingen waar de nieuwste apparaten toe in staat zijn geven je net dat extraatje wat het werken in de keuken nog leuker maakt.

Nieuwe verlichting

Verlichting bepaalt in grote mate de sfeer en functionaliteit van een ruimte. Zo heb je in de keuken ook twee soorten verlichting nodig. Accentverlichting boven werkplekken of het kookvuur, is erg praktisch. Zeker wanneer er weinig natuurlijk licht in de keuken valt, mag goede verlichting niet ontbreken. Daarnaast kun je een aantal lichtbronnen toevoegen die bijdragen aan de gezelligheid. Je kunt een sfeervolle ruimte creëren door warmere lichten tegen de wand of kastjes te plaatsen.

Nieuwe handgrepen

Handgrepen lijken een klein detail, maar hebben veel invloed op het uiterlijk van je keuken. Ze zijn eenvoudig te vervangen en geven eenvoudig en voordelig een nieuwe look aan je keukenmeubel. Zo kan een ander materiaal, formaat of kleur al een groot verschil maken. Erg modern is het om te kiezen voor zwarte minimalistische handgreepjes.


Vind snel een goedkope en vakkundige specialist voor je keukenrenovatie

Vergelijk gratis offertes van meerdere specialisten en bespaar tot 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!

Zelf doen of uitbesteden

Het voordeel van het uitbesteden van een keukenrenovatie is de tijd die je hiermee wint. Het gaat een stuk sneller wanneer een vakman even aan het werk gaat. Jij zit niet lang in de verbouwing, kan je bezighouden met je dagelijkse werk en kan zomaar in je nieuwe keuken stappen! Bovendien heeft een klusbedrijf veel ervaring in het opknappen van keukens. Ze kunnen je ook voorzien van handige tips en oplossingen voor jouw keukenwensen.

Het maakt daarbij niet uit wat voor keuken je hebt. Komt deze van een keukenboer of van Ikea? Alles is mogelijk! Vooral wanneer er geen breekwerk aan te pas komt is de klus vaak al in één dag geklaard. Vind jouw vakman bij jou in de buurt!

De kleine dingen maken het verschil

Kleine veranderingen kunnen al een grote impact hebben op de stijl en uitstraling van een keuken. Een volledige keukenrenovatie is niet altijd nodig. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de handgrepen. Een andere kleur, grootte of materiaalkeuze zorgen voor een geheel andere look. Ook de kraan bepaalt in grote mate de stijl van de keuken. Je hoeft niet meteen alles aan te passen om het gevoel van een nieuwe keuken te creëren. Het aanpassen van iets klein is een perfecte oplossing wanneer je keuken nog in goede staat is, maar je toe bent aan een opfrisser.

Besparen? Vergelijk gratis offertes

  • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
  • Een snelle keukenrenovatie binnen de afgesproken tijd
  • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal
Laat je keuken renoveren door een bij ons aangesloten keukenspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste keukenexpert uit de regio. Naast je keuken ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.

Bekijk onderstaande links en ontdek de mogelijkheden voor een keukenrenovatie bij jou in de buurt! Informatie over werkzaamheden, kosten en bespaartips!


Recent aangevraagde offertes voor keukenrenovatie:


Keuken plaatsen West-Vlaanderen
Complete keukenrenovatie in Antwerpen
Keukenvloer Brussel
Keuken ontwerpen Limburg
Realiseren van een keukenuitbreiding Oost-Vlaanderen
Keukenrenovatie in de buurt van Vlaams-Brabant
Meerdere keukenrenovaties in Brugge
Betegelen keuken Mechelen
Keukenmeubel plaatsen Gent
Keukenverlichting plaatsen Leuven