Woning renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Totaalrenovatie

Heb je net een nieuwe woning gekocht of is je huidige woning toe aan grondige opfrisser? Met een totaalrenovatie pak je verschillende delen van het huis aan. Zo kun je in één klap de indeling, de look en de isolatiewaarde van je huis verbeteren. Een totaalrenovatie vraagt wel om een goede voorbereiding, veel keuzes en een doordacht bouwplan. Op zoek naar een aannemer bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je tot 5 offertes. Deze kun je in alle rust vergelijken om de beste aannemer voor jouw totaalrenovatie te vinden. Door het vergelijken van offertes bespaar je op de kosten en ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp!

Renovatiespecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige renovatiespecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van renovatiespecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een renovatiespecialist!

Vind de beste renovatiespecialist in de buurt

Wij helpen je graag bij het vinden van een specialist voor het verbouwen en renoveren van jouw woning. Via het offerteformulier krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van een renovatiespecialist. Zo kies je gemakkelijk voor de aannemer met het beste aanbod en zit je nergens aan vast. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je bespaart hiermee tot wel 40%!


Wat is een totaalrenovatie?

Bij een totaalrenovatie gaat het om een complete renovatie van je woning. Denk bijvoorbeeld aan verbouwingswerken als het vervangen van de leidingen en elektriciteit of bijvoorbeeld stucwerk. Naast bouwtechnische aspecten kun je ook denken aan een totaalrenovatie van de badkamer, keukenruimte, het dak, ramen of deuren. Een totaalrenovatie wordt vaak toegepast bij sterk verouderde woningen.

De Vlaamse overheid stelt dat er sprake is van een totaalrenovatie, wanneer er binnen 5 jaar ten minste drie van de volgende renovatiewerken zijn uitgevoerd: aanbrengen van dak-, vloer- of kelder- of buitenmuurisolatie, het installeren van een zonneboiler of warmtepomp, nieuwe schrijnwerken en beglazing, nieuwe leidingen of elektriciteit, of een renovatie van een ruimte zoals de keuken of badkamer.

Voordelen van een totaalrenovatie

Het uitvoeren van een totaalrenovatie van je woning is een grote klus, maar kent ook veel voordelen:

 • Wooncomfort: een complete woningrenovatie geeft je de mogelijkheid je huis te moderniseren. Zo pak je alle onderdelen aan die aan vervanging toe zijn, verhoog je je wooncomfort en voelt je huis weer als nieuw aan. En dat allemaal in een relatief korte tijd!
 • Waardeverhoging: investeren in je woning zorgt ervoor dat deze goed onderhouden blijft en meegaat met de tijd. Hierdoor zal de waarde van je woning stijgen. Een investering is dus nooit verloren!
 • Esthetische verbetering: bij een totaalrenovatie kun je alles aanpakken. Dit geldt zowel voor de buiten- als de binnenkant van je woning. Als je wilt kun je de uitstraling van je woning volledig aanpassen.
 • Milieuvriendelijk: het opknappen van een bestaande woning is milieuvriendelijker dan het laten bouwen van een geheel nieuwe woning. Je bespaart op een heleboel bouwmaterialen en spaart grond. Bovendien laat een totaalrenovatie je eigen huis als een nieuwe woning lijken.
 • Lagere energiekosten: met een totaalrenovatie kun je ervoor zorgen dat je woning aan alle richtlijnen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan de isolatie. Hiermee kun je goed besparen op de energierekening.

Totaalrenovatie: wat doet de specialist?

Wat er bij een totaalrenovatie precies wordt uitgevoerd is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Denk daarom goed na over wat je wilt laten uitvoeren. Wat verwacht je van de verbouwing, hoe moet je woning er uiteindelijk uit komen te zien en niet onbelangrijk: wat is je budget? Dit kun je zelf bepalen of in samenwerking met een specialist. Vraag gratis offertes aan voor informatie en advies.

Na het vaststellen van je wensen, komt de aannemer een analyse maken van de huidige situatie. Er wordt bekeken in welke staat je woning zich bevindt en wat er precies moet gebeuren. Er wordt langzaam toegewerkt naar een ontwerp. In deze fase bestaat er veel samenwerking. De vakman komt met advies uit ervaring, en jij hebt alle ruimte om aan te geven wat je wilt en om je wensen in het ontwerp te laten verwerken.

Vervolgens wordt er een bouwplan opgesteld. In het bouwplan wordt een planning meegenomen. Zo weet jij wat er wanneer gaat gebeuren, en wanneer de renovatie ongeveer klaar zal zijn. Na het goedkeuren van het bouwplan zullen de renovatiewerken worden uitgevoerd. Het uitvoeren van de renovatiewerken wordt gevolgd door het opleveren van je nieuwe droomwoning!


Bekijk het resultaat van een totaalrenovatie

Woningeigenaren vertellen de reden voor hun totaalrenovatie.


Complete woningrenovatie: wat zijn de kosten?

De kosten van een totaalrenovatie hangen van van verschillende factoren. Denk aan het de combinatie van renovatiewerken die je laat uitvoeren. Het vervangen van tegel-, schilder- en stucwerk zal goedkoper uitvallen dan een dakrenovatie in combinatie met nieuwe gevelbekleding en het isoleren van de woning. Bovendien hangt het ook af van het gekozen materiaal. Daarnaast is ook de aannemer een bepalende factor. Vergelijk daarom altijd een aantal offertes en kies de aannemer die past bij jouw budget en wensen.

Renovatiewerk Gemiddelde kosten*
Plaatsen hoogrendementsglas €15.000,-
Vernieuwen domotica €10.000,-
Wand- en plafondbekleding €8.000,-
Badkamerrenovatie €8.000,-
Keukenrenovatie €15.000,-
Zolderrenovatie €5.000,-
Dakrenovatie €2.000,-
Gevelrenovatie €3.000,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage en btw. Voor een precieze indicatie van de prijzen vraag je gratis offertes aan!


Wil je besparen op de kosten van een renovatie?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes. Vergelijk en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken


Overkoepelende renovatiepremie

De Vlaamse overheid heeft verschillende regelingen waarmee je een deel van je investering terug kunt krijgen. Ten eerste is er de overkoepelende renovatiepremie, die voor afzonderlijke renovaties wordt uitgekeerd. De hoogte van deze premie is afhankelijk van je woonsituatie en inkomen.

Totaalrenovatiebonus

De totaalrenovatiebonus is van toepassing wanneer je binnen 5 jaar minstens drie energiebesparende maatregelen neemt. Er komen verschillende werken voor de totaalrenovatiebonus in aanmerking.

Verlaagd btw-tarief

Wanneer je renovatiewerken door een aannemer laat uitvoeren, wordt er over de materiaalkosten slechts 6% btw berekend. Let er wel op dat er geen sprake is van verdoken nieuwbouw. Dit is het geval wanneer nagenoeg de hele woning opnieuw wordt opgebouwd. Bij verdoken nieuwbouw heb je geen recht op het verlaagde btw-tarief en betaal je 21% btw over alle renovatiewerken. Meer informatie vind je op Belgium.be.

Soorten totaalrenovaties

De prijzen zijn zoals hierboven genoemd afhankelijk van de renovatiewerken die je laat uitvoeren. Zo kun je renovaties opdelen in twee soorten: energetische totaalrenovaties en traditionele renovaties.

Energetische totaalrenovatie

Oude woningen voldoen vaak niet aan de huidige isolatienormen. Dit is niet zuinig zorgt voor onnodig hoge energierekeningen. In deze gevallen is een energetische totaalrenovatie op zijn plaats. Hierbij worden alle oude technieken vervangen. Denk aan de verwarming en ventilatie. Ook moet het hele huis geïsoleerd worden.

Om te voldoen aan een energetisch ingrijpende renovatie moet minstens 75% van de buitenkant van de woning worden geïsoleerd. Ook moeten opwekkers zoals een mazoutketel worden vervangen door zuinigere opwekkers. Denk hierbij aan een warmtepomp.

Traditionele renovaties

Een gewone traditionele renovatie kan alles omvatten. Hiervoor zijn ook eisen vastgelegd. Denk aan wettelijke verplichtingen zoals dakisolatie en dubbel glas. Je hoeft bij deze renovaties alleen rekening te houden met minimale isolatie- en ventilatie-eisen.

Start gratis offerteaanvraag!

Waar verblijf jij tijdens de renovatiewerken?

Tijdens een totaalrenovatie kan het zijn dat je woning tijdelijk onbewoonbaar is. Je kunt dit bespreken met de aannemer en een plan opstellen. Het is mogelijk dat er ruimte voor ruimte wordt gerenoveerd, maar dit zal de kosten uiteindelijk doen oplopen en je woont dan tijdelijk in een hoop herrie en rommel.

Sommige aannemers kunnen je contacten verschaffen voor tijdelijke huisvesting. Ga hier dus met je aannemer over in gesprek. Zo geniet jij voor je het weet en met zo min mogelijk stress van je nieuwe woning! Vraag gratis offertes aan voor advies.

Tips voor een totaalrenovatie

Het fundament van een goed geslaagde totaalrenovatie is een goede samenwerking tussen jou en de aannemer. Je kunt daarbij een aantal tips meenemen voor in de praktijk:

 • Vergelijk offertes: door verschillende offertes te vergelijken vind je uiteindelijk de aannemer die het beste bij jou, je wensen en je budget past.
 • Bepaal je budget: ga je financiën na en stem je plannen af op je budget. De kosten van renovatiewerken kunnen niet altijd precies worden ingeschat. Ga daarom uit van een marge van 10%. Zo ben je voorbereid op verrassingen.
 • Maak goede afspraken: een totaalrenovatie heeft een grote invloed op je dagelijkse leven. Daarom is het fijn om te weten waar je aan toe bent en wanneer je weer in je woning kunt trekken. Spreek daarom duidelijk af hoe de planning eruit gaat zien. Ook over de prijzen maak je vooraf best duidelijke afspraken.
 • Stel niet uit: komen er tijdens de renovatie meer dingen naar voren die aangepakt moeten worden, pak die dan ook direct aan. Zo zorg je ervoor dat je later geen muren weer moet openbreken en de renovatie voor niets hebt uit laten voeren. Je bespaart kosten door iets meteen aan te pakken.
 • Bereid je praktisch voor: zorg dat je tijdens de renovatie in ieder geval nog gebruik kan maken van de basisvoorzieningen. Als dit niet mogelijk is, zorg dan voor een tijdelijk ander onderkomen.

Voordelen van het inschakelen van een vakman

 • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
 • Een snelle woningrenovatie binnen de afgesproken tijd
 • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

Laat je woning renoveren door een bij ons aangesloten renovatiespecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste renovatie-expert uit de regio. Meer weten over specifieke renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.

Start gratis offerteaanvraag!

Bekijk onderstaande links en ontdek de mogelijkheden voor een totaalrenovatie bij jou in de buurt! Informatie over werkzaamheden, kosten en bespaartips!


Meer weten over renovatiewerken en de kosten?


Badkamerrenovatie

Dakrenovatie

Gevelrenovatie

Keukenrenovatie

Zolderrenovatie

Totaalrenovatie