Volledige keukenrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Volledige keukenrenovatie

Ben je uitgekeken op je huidige keuken, of is de keuken nodig aan vervanging toe? Overweeg dan je keuken op te knappen met een volledige keukenrenovatie.

Op deze pagina lees je over de voordelen van een totale keukenrenovatie, de kosten, de werkwijze en mogelijkheden bij een volledige keukenrenovatie. Ook kun je hier tips vinden om te besparen. Op zoek naar een keukenspecialist bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van keukenspecialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen over de gemiddelde prijzen. Daarnaast kom je alles te weten over besparen bij een keukenrenovatie, de mogelijkheden en tips omtrent de planning, verlichting, vloer en meer!

Keukenspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige keukenspecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van keukenspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een keukenspecialist!

Voordelen van een volledige keukenrenovatie

Wat je ook aanpast in de keuken, een keukenrenovatie kan er voor zorgen dat je weer met meer plezier in de keuken bent. Het wordt dus weer een aangename ruimte die ook nog eens kan zorgen voor een waardestijging van je woning. Een woning met een nieuwe en goed onderhouden keuken is een stuk aantrekkelijk en meer waard.

Het grootste voordeel van een volledige keukenrenovatie is het grote aantal mogelijkheden. Zo heb je bij een totale keukenrenovatie de vrijheid om de keuken volledig te herinrichten. Je kunt de stijl helemaal omgooien en tegelijk alle toestellen vernieuwen.

Een nadeel van een totale keukenrenovatie is dat het lastig zelf uit te voeren is. Het inschakelen van een vakman is veiliger en garandeert kwaliteit. Vraag gratis offertes aan en vind een geschikte vakman!


Wat zijn de kosten van een complete keukenrenovatie?

De kosten van een volledige keukenrenovatie beginnen gemiddeld bij €5000,-. Het gaat dan om een eenvoudige keuken zonder enige luxe, waarbij de standaard werkzaamheden moeten worden verricht. Denk bijvoorbeeld aan de sloopkosten, het verleggen en eventueel vernieuwen van de leidingen, elektriciteit en het aanschaffen en plaatsen van de nieuwe keuken. Naast de materiaalkosten zijn er ook arbeidsuren aan verbonden.

Een gemiddelde keukenrenovatie met iets meer luxe dan een eenvoudige keuken, zal rond de €15.000,- kosten. Wanneer je voor volledige luxe wilt gaan inclusief een kookeiland en de nieuwste apparatuur, kun je rekening houden met een bedrag van zo’n €25.000,-.

Volledige keukenrenovatie kosten 2024

Soort keukenrenovatie Gemiddelde prijs*
Eenvoudige keukenrenovatie €5000,-
Gemiddelde keukenrenovatie €15.000,-
Luxe keukenrenovatie €25.000,-

Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief plaatsing en btw. Vraag voor de exacte prijzen gratis offertes aan!

Wat is de werkwijze bij een volledige keukenrenovatie?

Bij het dagdromen over een nieuwe keuken ben je vaak erg gefocust op het eindresultaat. Er komen echter vaak meer stappen bij een keukenrenovatie kijken dan je in eerste instantie zou verwachten. Denk maar eens aan het leeghalen van de keuken, het aftekenen, controleren en verleggen van leidingen en elektra, of het stucwerk dat eventueel nog uitgevoerd moet worden! Het is daarom belangrijk een klein stappenplan in je achterhoofd te houden, zodat je een idee hebt van wat er allemaal moet gebeuren, en hoeveel tijd de renovatie in beslag zal nemen.

badkamer-vloerafwerking

De stappen van een volledige keukenrenovatie:
 1. Planning en ontwerp: bedenk eens wat de positieve en negatieve punten van je huidige keuken zijn. Zo kom je er goed achter wat je wilt aanpassen om tot je droomkeuken te komen. Denk ook aan indeling, stijl en kleursamenstellingen.
 2. Keuken leeghalen: bij een volledige keukenrenovatie is het waarschijnlijk dat er ook breekwerk aan te pas komt. Zorg ervoor dat je alle spullen uit de keuken hebt gehaald voordat het breken begint. Je kunt ook beslissen voor een keukenrenovatie zonder breekwerk.
 3. Leidingen en elektra: het is altijd een slim idee om de water-, stroom en gasleidingen te controleren. Mocht de indeling verandert worden, is het waarschijnlijk dat er ook het een en ander verlegd moet worden.
 4. Stucwerk: vervolgens is het tijd voor het stucwerk. Indien er leidingen worden verlegd is dit onvermijdelijk. Het kan ook zijn dat je een muur wilt uitbreken of juist wilt plaatsen. Ook dan is stucwerk nodig.
 5. Vloer en wanden: na het stucwerk is het tijd om de vloer en wanden te plaatsen. De wanden en vloer hebben een grote invloed op de stijl van de keuken. Zorg er dus voor dat ook bij deze onderdelen de gewenste stijl wordt doorgevoerd. Een vakman kan je adviseren over kleursamenstellingen en stijlvoorbeelden. Vraag gratis offertes aan.
 6. Installeren van de keuken: bij het inrichten van de keuken zal de vakman veel focus leggen op de juiste muurbevestiging en het inboren van beslag en scharnieren.
 7. Afwerking: het enige dat nog rest na het inbouwen van de keukenkasten is het kitten en afleveren. De laatste stopcontacten worden gemonteerd. De keuken wordt schoon opgeleverd en jij kunt genieten van je nieuwe keuken!

Wat zijn de mogelijkheden bij een volledige keukenrenovatie?

Het grootste voordeel van een volledige keukenrenovatie is dat je alles wat je wilt kun aanpakken. Zo kun je de hele indeling van de keuken omgooien, nieuwe elementen toevoegen, een nieuwe stijl doorvoeren, de hoogte en breedte van het keukenblad nieuw bepalen en nieuwe apparatuur aanschaffen. Vraag gratis offertes aan om alle mogelijkheden te bespreken die aansluiten van jouw wensen en budget!

Veranderen van de indeling

Misschien wel het grootste voordeel van een totale keukenrenovatie is dat je volledig vrij bent de indeling opnieuw te bepalen. Wilde je altijd al een open keuken? Of stond een kookeiland al lang op je wensenlijst? Deze dingen zijn nu perfect te realiseren. Een nieuwe indeling biedt bovendien de mogelijkheid om meer eet- en zitruimte te creëren.

Start gratis offerteaanvraag!

Een geheel nieuwe keukenstijl

Tijdens het plannen en ontwerpen doe je waarschijnlijk veel inspiratie op en zie je verschillende keukenstijlen voorbij komen. Een totale keukenrenovatie is een goed moment om eens van stijl te veranderen, of de bestaande stijl nog beter door te voeren. Enige populaire keukenstijlen:

 • De landelijke keuken: hier wordt gekozen voor veel warme en ingetogen kleuren met natuurlijk materialen. Zo creëer je een klassieke, nostalgische sfeer. Het fornuis is meestal het pronkstuk van de keuken. Voor de rustieke landelijke keukens wordt tegenwoordig vaak gekozen voor een afwerking met whitewash, olie of greywash.
 • De moderne keuken: in moderne keukens wordt veel gebruikt gemaakt van strakke lijnen met een gladde afwerking. De inrichting is van hoogwaardige kwaliteit en kan van verschillende materialen worden gemaakt. Kleuren zijn vaak naturel, wit, zwart in combinatie met een felle kleur zoals rood, blauw of geel.
 • Houten keukens: deze keukens werken met een grote diversiteit in hout in combinatie met natuurlijke of pastelkleuren. Er hangt vaak een warme sfeer. Houten keukens zijn ook goed te combineren met retro- en vintage materialen en accessoires.
 • De klassieke keuken: de klassieke keuken is tijdloos en authentiek in afwerking en materialen. Denk aan sierlijke, warme, barokke elementen. De kwaliteit is hoogwaardig en de afwerking tot in detail. Een Engelse AGA komt in deze keuken goed tot zijn recht. Een bronzen kraan en zwart-wit elementen behoren ook tot het klassieke ontwerp.

Het keukenblad aanpassen

Het keukenblad bepaalt in hoge mate het werkplezier in de keuken, maar ook de uitstraling wordt enorm beïnvloed door het werkblad. Kies voor een kleur en materiaalsoort die goed aansluit bij de rest van de keuken. Pas ook de dikte en hoogte aan op jouw wensen. Ben je vrij lang? Zorg er dan voor dat het blad hoog genoeg geplaatst wordt. Zo voorkom je rugklachten en blijft de keuken een geschikte plek voor jou.

Nieuwe keukenapparatuur aanschaffen

Wanneer je huidige apparatuur verouderd is of niet meer past bij de huidige keuken of behoeften, kun je deze vervangen. Keukenapparaten hebben vaak onbewust een grote invloed op het uiterlijk. Denk bijvoorbeeld aan het fornuis. Dit ligt duidelijk in het zicht en is daarnaast misschien wel het belangrijkste element in de keuken. Daarnaast kun je met nieuwe keukenapparatuur een flink bedrag besparen op de energierekening. Nieuwe apparaten zijn doorgaans veel energiezuiniger en ook nog gebruiksvriendelijker.

badkamer-vloerafwerking

Besparen? Vergelijk gratis offertes

 • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
 • Een snelle keukenrenovatie binnen de afgesproken tijd
 • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

Laat je keuken renoveren door een bij ons aangesloten keukenspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste keukenexpert uit de regio. Naast je keuken ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.
Bekijk onderstaande links en ontdek de mogelijkheden voor een keukenrenovatie bij jou in de buurt! Informatie over werkzaamheden, kosten en bespaartips!


Recent aangevraagde offertes voor keukenrenovatie:


Keuken plaatsen West-Vlaanderen
Complete keukenrenovatie in Antwerpen
Keukenvloer Brussel
Keuken ontwerpen Limburg
Realiseren van een keukenuitbreiding Oost-Vlaanderen
Keukenrenovatie in de buurt van Vlaams-Brabant
Meerdere keukenrenovaties in Brugge
Betegelen keuken Mechelen
Keukenmeubel plaatsen Gent
Keukenverlichting plaatsen Leuven