Dak renoveren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Dakrenovatie

Met een dakrenovatie kun je de staat van je huis verbeteren en het tegelijk van een nieuwe look voorzien. Houd het bij het nodige onderhoud of ga een stapje verder met dakisolatie, zonnepanelen of een dakkapel. Hieronder lees je tips en advies om rekening mee te houden tijdens het renoveren van je dak. Op zoek naar een dakspecialist bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van dakspecialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen wat een dakdekker zoal doet, de mogelijkheden bij een dakrenovatie en tips om te besparen.

Dakspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige dakspecialist?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van dakspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een dakspecialist!

Vind de beste dakdekker

Wij helpen je graag bij het vinden van een specialist voor het renoveren en aanpassen van je dak. Via het offerteformulier krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van een dakspecialist. Zo kies je gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod en zit je nergens aan vast. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je bespaart hiermee tot wel 40%!Wanneer is een dakrenovatie nodig?

Wanneer het gaat om een verschoven dakpan op een hellend pannendak of kleine scheuren in de dakbedekking op een plat dak, volstaat een dakreparatie. Pas wanneer zulk onderhoud te lang is blijven liggen, de dakbedekking zijn maximale levensduur heeft bereikt of wanneer het dakoppervlak zodanig kapot is, zal een complete dakrenovatie nodig zijn. De materiaalsoort speelt hierbij geen rol. Het kan dus gaan om zowel dakpannen, panelen, bitumen, riet, EPDM als ander materiaal. De vakman kan je op locatie van advies voorzien en inschatten of een renovatie noodzakelijk is. Start gratis offerteaanvraag!

badkamerinstallateur

Wat doet een dakdekker?

Het werk van een dakdekker is erg divers. De vakman is opgeleid alle werkzaamheden op en rondom het dak uit te voeren. Het kan zijn dat de dakdekker gespecialiseerd is in platte of hellende daken, gezien de verschillende soorten dakbedekking. Het vervangen of vernieuwen van dakbedekking is één van de belangrijkste taken van een dakdekker. Daarnaast is hij bekwaam in het realiseren van dakisolatie, het renoveren van het dakgebinte, dakgootwerken en complete renovaties. Ook dakreiniging behoort tot de mogelijke bekwaamheden, net als daklekkages of houtrot vervangen. Vergelijk verschillende dakspecialisten.

Wat is de werkwijze bij een dakrenovatie?

Er zijn verschillende mogelijkheden bij het uitvoeren van een dakrenovatie. Daarom wordt er door de vakman per situatie bekeken wat de stappen van de desbetreffende dakrenovatie zijn. De werkwijze die men kiest, is afhankelijk van het daktype, de hoeveelheid schade en de keuze voor isolatie. Overleg goed met de aannemer alvorens wordt begonnen met de renovatie. Zo worden de zorgen van de dakrenovatie van je overgenomen, maar houd je nog steeds invloed op het eindresultaat.

badkamerinstallateur

Asbesthoudende daken

Het is goed mogelijk dat oude onderdaken met golfplaten of kunstleien asbest bevatten. Naarmate het asbestdak veroudert, vergroot het risico dat schadelijke asbestvezels in de omgeving rond het dak terechtkomen. Dit is uiterst schadelijk voor de natuur en je gezondheid. Het is belangrijk bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen bij het verwijderen of vervangen van het dak.

Heb ik asbest in mijn dak?

Een asbesthoudend dak is op verschillende manieren te herkennen:

 • Asbesthoudende golfplaten en dakleien hebben geen N of NT markering in het oppervlak en zijn ze voorzien van verstevigingsstrippen in de golven.
 • Leien en golfplaten geproduceerd voor 1992 zijn altijd asbesthoudend.
 • Leien geplaatst voor 1996 van de merken Eterna, Multex, Big Ben of Country bevatten asbest.
 • Bij kleinere leien is de kans groter dat ze asbest bevatten. Het gaat met name om de formaten 40 x 20 cm en 40 x 24 cm.
Wil je er 100% zeker van zijn dat je dakbedekking geen asbest bevat? Vraag een vakman om te checken of laat een laboanalyse uitvoeren.

Werkwijze bij asbest: laten zitten of verwijderen

Wanneer het dak nog in goede staat is, ben je niet verplicht het asbestdak direct te verwijderen. Het is echter raadzaam dit wel te doen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker en duurder het namelijk wordt. Als je je dak wilt renoveren, zonnepanelen of een dakkapel wilt plaatsen, heb je geen andere keuze dan het asbestdak te laten verwijderen. Zo voorkom je dat er schadelijke vezels vrijkomen.


Hoe wordt asbest verwijderd?

In Vlaanderen is het toegestaan asbest zelf van je dak te verwijderen. Dit vergroot echter het risico op vrijkomende asbestvezels. Het gepast materiaal, de professionele kennis en de juiste werkwijze van een vakman is geen overbodige luxe. De gespecialiseerde asbestverwijderaar heeft een speciale opleiding gevolgd en weet precies waarmee rekening gehouden moet worden. Vervolgens kan een vakman je gelijk helpen een nieuwe dakbedekking met of zonder dakisolatie te plaatsen. Vergelijk gratis offertes!


Vind snel een goedkope en vakkundige specialist voor je dakrenovatie

Vergelijk gratis offertes van meerdere specialisten en bespaar tot 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!

Zonnepanelen aanschaffen

Dankzij zonnepanelen kun je flink besparen op je energierekening en draag je tevens bij aan de opwekking van schone energie. Afhankelijk van je gemeente en situatie kun je zelfs een premie ontvangen en fiscaal voordeel krijgen bij hypothecaire leningen. Het plaatsen van zonnepanelen is goed te combineren met een dakrenovatie. Als je de panelen niet boven op de dakpannen of andere dakbedekking wilt plaatsen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor geïntegreerde zonnepanelen. De standaard zonnepanelen worden dan verzonken in het dak geplaatst.

Dakkapel laten zetten

Een dakkapel zorgt voor extra ruimte en brengt daarbij extra lichtinval in huis. Ze zijn relatief betaalbaar, zeker in combinatie met een dakrenovatie, en beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Een dakkapel kan er dus voor zorgen dat je extra kamers kunt creëren op de zolder, waar je vrijelijk kunt rondlopen. Daarnaast brengt een dakkapel een aanzienlijke waardestijging van je huis met zich mee.

Je kunt kiezen uit een prefab dakkapel of een dakkapel op maat. Er bestaat geen kwaliteitsverschil tussen beide opties. De keuze hangt voornamelijk af van budget, smaak en de situatie. Met name prefab dakkapellen kunnen erg snel worden geplaatst, meestal kost dit slecht één dag. Daarnaast is deze gemaakt van lichtere materialen, waardoor het geschikt is voor de meeste daktypen. Een dakkapel op maat voldoet natuurlijk aan specifieke wensen en de afwerking is vaak beter.

badkamerinstallateur

Milieuvriendelijk verbouwen

Milieuvriendelijk isolatiemateriaal

Isolatiemateriaal is over het algemeen niet het meest natuurvriendelijke bouwmateriaal. Er zijn verschillende opties wanneer je het milieu niet wil schaden, en je huis natuurlijk wil isoleren:

 • Schapenwol: schapenwol als isolatiemateriaal kost zo’n €20 per m². Het werkt uiterst luchtzuiverend en vochtregulerend.
 • Houtwol: misschien iets minder bekend is houtwol. Hiervoor betaal je dezelfde prijs als voor schapenwol, €20 per m². Toch is dit materiaal niet zo luchtzuiverend als schapenwol.
 • Papiervlokken: papiervlokken zijn niet geschikt voor vochtige omstandigheden. Het is een relatief goedkope oplossing, voor €14 per m².
 • Hennep: hennep is een enorm goed isolatiemateriaal, maar minder goed bestand tegen vochtige omstandigheden. Hiervoor betaal je gemiddeld €15 per m².
 • Kurk: kurk is naast een warmte-isolatiemateriaal ook geschikt als geluidsdemper. In losse korrelvorm is het ook te gebruiken in spouwmuren. Per m² kost kurk €30.

Groene daken

Groene daken worden ook wel vegetatiedaken genoemd en hebben verschillende voordelen. Zo werken ze verkoelend, waardoor er minder energie nodig is voor het koelen van woningen en gebouwen. Daarnaast isoleren ze zeer goed, waardoor de energiekosten lager uitvallen en er meer geluid wordt geweerd. Verder verbeteren groene daken de brandveiligheid van gebouwen. Er bestaan verschillende versies:

 • Intensieve groene daken: zijn tuindaken die net als een reguliere tuin onderhoud vragen. Het wordt ook wel eens urban farming genoemd.
 • Extensieve groene daken: vragen om minder onderhoud en zijn meestal ontoegankelijk.
 • Semi-intensieve groene daken: deze daken zijn een mix uit de intensieve en extensieve groene daken.

Besparen op een dakrenovatie met een premie

Om de kosten van een dakrenovatie betaalbaar te houden, kun je beroep doen op de overkoepelende renovatiepremie. Je hebt hier bijvoorbeeld recht op wanneer je de bestaande dakconstructie vervangt, de dakbedekking vernieuwd of nieuwe dakramen of dakkapellen plaatst. De minimale investering bedraagt €2.500,-. Zo kun je tot wel 30% van het hele factuurbedrag exclusief BTW terugkrijgen. Een vereiste is dat je de renovatie laat uitvoeren door een aannemer.

badkamerinstallateur

Voordelen van het inschakelen van een vakman

 • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
 • Een snelle dakrenovatie binnen de afgesproken tijd
 • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

Laat je dak renoveren door een bij ons aangesloten dakspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste dakexpert uit de regio. Naast je dak ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.

Bekijk onderstaande links en ontdek de mogelijkheden voor een dakrenovatie bij jou in de buurt! Informatie over werkzaamheden, kosten en bespaartips!

Start gratis offerteaanvraag!


Meer weten over renovatiewerken en de kosten?


Badkamerrenovatie

Dakrenovatie

Gevelrenovatie

Keukenrenovatie

Zolderrenovatie

Totaalrenovatie