Badkamerrenovatie zonder breken?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend


Badkamerrenovatie zonder breken 2024

Is je badkamer toe aan een opfrisser maar zie je een volledige badkamerrenovatie met breekwerk niet zitten? Er zijn verschillende oplossingen voor een badkamerrenovatie zonder dat het nodig is om te slopen of breken. Zo geniet je nog langer van je huidige badkamer met slechts een paar gerichte veranderingen. Op zoek naar een badkamerspecialist voor inventieve oplossingen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van badkamerspecialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen over de mogelijkheden voor badkamerrenovaties zonder breken en gemiddelde prijzen. Daarnaast kom je alles te weten over de voordelen van een badkamerrenovatie zonder breken en hoe te besparen bij een badkamerrenovatie.

Badkamerspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige badkamerspecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van badkamerspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een badkamerspecialist!

Vind de beste badkamerinstallateur

Wij helpen je graag bij het vinden van een specialist voor het verbouwen en plaatsen van badkamers. Via het offerteformulier krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van een badkamerinstallateur. Zo kies je gemakkelijk voor de badkamerspecialist met het beste aanbod en zit je nergens aan vast. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je bespaart hiermee tot wel 40%!


Wat zijn voordelen van een badkamerrenovatie zonder breken?

Een badkamerrenovatie zonder breken is vaak minder ingrijpend dan een renovatie waarbij wel sloop- en breekwerk wordt uitgevoerd. Het is dus fijn dat het relatief snel klaar is, en de keuken weer snel terug in gebruik genomen kan worden. Geen sloop- en breekwerk betekent bovendien ook dat er geen rommel en herrie wordt veroorzaakt!

Omdat er geen zware werken uitgevoerd hoeven te worden die veel tijd innemen, zullen er weinig arbeidskosten gefactureerd worden. Een keukenrenovatie zonder breekwerk is dus voordelig! Tot slot nog een fijn voordeel, ondanks dat er niet wordt gebroken, zijn er alsnog veel mogelijkheden om de keuken er als nieuw uit te laten zien!

Wat kost een badkamerrenovatie zonder breken?

Een badkamerrenovatie zonder breekwerk betekent over het algemeen een relatief voordelige renovatie. Dit komt voornamelijk door het arbeidsloon waar op bespaard wordt. Er gaan meestal veel uren zitten in het slopen en afvoeren van de oude badkameronderdelen. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van de meest voorkomende onderdelen van een badkamerrenovatie zonder breken. Om te besparen kun je nagaan of je recht hebt op een subsidie. Lees hier meer over renovatiepremies voor de badkamer.

Kosten keukenrenovatie zonder breken 2024

Onderdeel van de badkamerrenovatie Gem. kosten*
Vloer €800,- tot €1.800,-
Badkamermeubel schilderen/folie €150,-
Sanitaire installaties:
Ligbad €800,- tot €2.800,-
Douche €600,- tot €1.900,-
Toilet €450,- tot €900,-
Kraan €175,- tot €500,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief montage en btw. Voor een precieze prijsindicatie voor jouw badkamerrenovatie vraag je gratis offertes aan!

Wat zijn mijn mogelijkheden bij een badkamerrenovatie zonder breekwerk?

Er zijn veel manieren waarop je snel en eenvoudig een nieuwe look aan je badkamer kunt geven, zonder breken of andere langdurige en ingrijpende renovaties. Denk bijvoorbeeld aan het opfrissen van de muren, het vernieuwen van de grepen of het aanpassen van het badkamermeubel? Meer over de mogelijkheden lees je in de kopjes hieronder.

Acrylplaten/wandpanelen

Men gaat er al snel vanuit dat nieuwe wandbekleding zonder breekwerk niet mogelijk is. Toch zijn er meer opties dan je zou verwachten. Denk maar eens aan acrylplaten. Deze kunnen over de huidige tegels heen geplaatst worden. Zo heb je een nieuwe look in een mum van tijd. De wandplaten worden op maat gesneden en komen in elke badkamerstijl tot hun recht.

Badkamermeubels: van oud naar nieuw

Het opknappen van een oud badkamermeubel hoeft niet moeilijk te zijn. Wanneer het meubel nog in een goede staat verkeert en slechts een opfrisbeurt nodig heeft, kun je er voor kiezen om het te schilderen. Dit kan met speciale melamineverf, die goed bestand is tegen vochtige ruimtes. Zo blijft het meubel lang mooi.

Naast schilderen kun je er ook voor kiezen het meubel te wrappen in speciale plakfolie. Zo geef je je kast een nieuw leven, waardoor het weer jaren mee kan. Folie zorgt voor een nette afwerking en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Zo is er altijd iets wat bij jou past.

Tot slot kun je de meubels ook pimpen door middel van nieuwe handgrepen of pootjes. Deze aanpassing heeft een groter effect dan je zou denken, en is dus een enorm voordelige renovatie.

Nieuwe kleur op de muur

Een snelle, goedkope en effectieve manier om een kamer een nieuwe uitstraling te geven, is door de muur van een nieuwe kleur te voorzien. Dit kan op verschillende manieren. Zoals hierboven vermeld kun je de muur met wandpanelen bedekken. Er bestaan ook dunne tegels die je over de oude tegels kunt plaatsen. Misschien nog veel simpeler is het overschilderen van de bestaande muur. Ook tegels kun je overschilderen. Ga voor een kleur die past bij de stijl die je wilt creëren. Het zal je verbazen wat voor verschil een nieuwe kleur maakt. Wanneer je er voor kiest om te schilderen, zorg er dan wel voor dat er speciale badkamerverf wordt gebruikt. Een vakman kan je hierover adviseren. Voor advies op maat vraag je gratis offertes aan!

badkamer-licht

Nieuwe vloer

Zelfs het leggen van een nieuwe vloer kan zonder breekwerk gerealiseerd worden. De nieuwe vloer wordt dan simpelweg over de oude vloer geplaatst. Het is wel handig om vooraf te laten checken of de bestaande vloer als ondergrond voldoet. Dit kan een vakman gemakkelijk voor je doen!

Bij het uitzoeken van de nieuwe tegels let je natuurlijk op het design, maar praktische zaken zijn minstens zo belangrijk. Zeker wanneer de tegels op de vloer komen te liggen, is het handig om op de R-waarde te letten. Deze geeft de grip van de tegel aan, die ervoor zorgt dat je niet uitglijdt. Een waarde tussen 12 en 13 is goed genoeg.

Nieuwe accessoires

Bij een minimale renovatie met maximaal resultaat ben je op zoek naar kleine aanpassingen met maximale impact. Denk eens aan alle (sanitaire) accessoires die zich in de badkamer bevinden. Zo zal het vernieuwen van alleen de douchekraan en douchekop, de kranen in de badkamer, de zeepverdeler of handdoekhouder al een verschil kunnen maken. Ook een nieuwe spiegel, borstelhouder of wc-papierhouder kunnen leuke vernieuwingen zijn!

Nieuwe verlichting

Verlichting heeft een grote invloed op de sfeer en functionaliteit van een ruimte. Zo heb je in de badkamer ook twee soorten verlichting nodig. Accentverlichting rondom de spiegel is erg praktisch. Zeker wanneer er weinig natuurlijk licht in de badkamer valt, mag goede verlichting niet ontbreken. Daarnaast kun je een aantal lichtbronnen toevoegen die bijdragen aan de gezelligheid. Je kunt een sfeervolle ruimte creëren door warmere lichten tegen de wand te plaatsen. Perfect voor in de badkamer is spotverlichting voor in het plafond. Sluit deze aan met een dimmer, en je creëert zelf de gewenste sfeer in de badkamer.

Nieuwe douche/bad

Iets minder voor de hand liggend bij een badkamerrenovatie zonder breken is het vervangen van het bad of de douche. Toch is het mogelijk! Wanneer de instap naar het bad bijvoorbeeld te hoog is of u het bad helemaal niet meer gebruikt, kun je deze laten vervangen. Je zou zelfs van een bad een inloopdouche kunnen maken! Gebruikelijker (en moderner) is het om van de douchecabine een inloopdouche te laten maken. Dit zijn veel voorkomende wensen waar de vakman gemakkelijk hulp en advies voor aanbiedt. Vraag gratis offertes aan en vind de vakman die bij u past!

badkamer-licht

Badkamerrenovatie zelf doen of uitbesteden?

Plan je een badkamerrenovatie zonder breekwerk? De handige klusser kan bepaalde taken wellicht zelf uitvoeren. Ook door slechts een deel van de renovatie uit te besteden kun je de kosten drukken. Je richt je dan bijvoorbeeld zelf op het wegruimen, en laat de badkamer inrichten door een aannemer. Moet het echter snel gebeuren? Kies dan liever voor een badkamerinstallateur. De renovatie is dan een stuk sneller afgerond en je bent verzekerd van kwaliteit. Bovendien denkt de badkamerspecialist mee met een stijlvol en praktisch ontwerp. Ook kan hij jou voorzien van de correcte informatie met betrekking tot mogelijke premies. Verder voorkom je met de hulp van een aannemer problemen als lekkage of scheurvorming in de wanden of vloer. Vraag vrijblijvend en gratis een offerte aan. Start nu!

Besparen? Vergelijk gratis offertes

  • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
  • Een snelle badkamerrenovatie binnen de afgesproken tijd
  • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

Laat je badkamer renoveren door een bij ons aangesloten badkamerspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste badkamerexpert uit de regio. Naast je badkamer ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.

Start gratis offerteaanvraag!Recent aangevraagde offertes voor badkamerrenovatie:


Badkamer plaatsen West-Vlaanderen
Complete badkamerrenovatie in Antwerpen
Badkamervloer Brussel
Badkamer ontwerpen Limburg
Realiseren van een badkameruitbreiding Oost-Vlaanderen
Badkamerrenovatie in de buurt van Vlaams-Brabant
Meerdere badkamerrenovaties in Brugge
Betegelen badkamer Mechelen
Badkamermeubel plaatsen Gent
Badkamerverlichting plaatsen Leuven

Meer weten over renovatiewerken en de kosten?


Badkamerrenovatie

Dakrenovatie

Gevelrenovatie

Keukenrenovatie

Zolderrenovatie

Totaalrenovatie