Gevelrenovatie in Vilvoorde?

Vraag gratis offertes aan en vind een geschikte gevelspecialist!

Gratis - Vrijblijvend

Gevelrenovatie in Vilvoorde

Is het tijd om jouw woning in een nieuw jasje te steken? Komen er scheuren in de gevel? Heb je last van vochtproblemen? Laat een gevelrenovatie uitvoeren door een gevelspecialist in Vilvoorde. Op zoek naar een bedrijf bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van gevelspecialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen over de gemiddelde prijzen. Daarnaast kom je alles te weten over jouw mogelijkheden bij een gevelrenovatie, de werkwijze en krijg je tips om te besparen op de kosten!

Gevelspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige gevelspecialist in Vilvoorde?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van gevelspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een gevelspecialist!

Vind de beste gevelspecialist in Vilvoorde

Wij helpen je graag bij het vinden van een specialist voor het renoveren en aanpassen van gevels. Via het offerteformulier krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van een gevelspecialist in Vilvoorde. Zo kies je gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod en zit je nergens aan vast. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je bespaart hiermee tot wel 40%!Wat is de prijs van een gevelrenovatie in Vilvoorde?

De kosten van een gevelrenovatie zijn afhankelijk van wat je precies laat uitvoeren. Zo betaal je voor nieuwe voegen een bedrag tussen de €8,- en €100,- per m². Het vervangen van kapotte gevelstenen kost ongeveer €12,50 per steen en het impregneren van de gevel €8,- tot €12,- per m². In de tabel hieronder vind je de gemiddelde prijzen van de meest voorkomende gevelrenovatiewerken. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis offertes aan!

Gevelrenovatie prijs

Gevelrenovatiewerken Gem. kosten*
Gevel reinigen €10,- tot €22,- per m²
Voegen uithakken €30,- tot €45,- per m²
Voegen uitslijpen €35,- tot €50,- per m²
Nieuwe voegen €8,- tot €100,- per m²
Vervangen kapotte gevelstenen €12,50- per steen
Gevel bekleden €40,- tot €200,- per m²
Gevel impregneren €8,- tot €12,- per m²
Gevel schilderen €20,- tot €40,- per m²
Raamdorpels vervangen €35,- per uur
Schoorsteenrenovatie €500,-

*Dit zijn gemiddelde kosten, inclusief montage en btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

De kosten van een gevelrenovatie zijn opgebouwd uit 4 grote posten: de loonkosten maken zo’n 50% op van het totaal, materiaalkosten gemiddeld 35%, voorrijkosten 5% en dan bestaat 10% uit overige kosten.


Prijs gevelrenovatie: welke factoren beïnvloeden de kosten?

 • Huidige staat van de gevel: het klinkt logisch; hoe slechter de gevel, hoe meer reparaties je zult moeten laten uitvoeren. Als het metselwerk ernstig beschadigd is, zul je niet alleen de voegen moeten vervangen, maar is de kans op kapotte gevelstenen ook groot. Daarnaast is de grootte van het oppervlak dat gerenoveerd wordt natuurlijk ook belangrijk in de kostenbepaling.
 • Vorm van gevelreiniging: het reinigen van je gevel is één van de goedkoopste technieken om je gevel er als nieuw uit te laten zien. De kosten hangen daarbij af van de vervuilingsgraad en de bijbehorende techniek. Bij milde vervuiling voldoet het stoomreinigen van de gevel. Verder kan er gekozen worden voor het zandstralen, vochtstralen, nevelstralen of chemisch reinigen van de gevel. Welke methode het meest geschikt is, hangt af van de gevelbekleding en de mate van vervuiling. Een vakman kan je helpen de situatie goed in te schatten.
 • Type voeg: er zijn verschillende soorten voegsel. De meest voorkomende en voordeligste voeg is de platvol gladde- of geborstelde voeg. Verder kun je kiezen uit glad verdiepte-, schaduw- en daggestreep voegen. De kostbaarste voeg die je vaak ziet bij monumentale panden is de snijvoeg of gesneden voeg.
 • Nieuwe gevelbekleding: wanneer je het aanzicht van je huis grondig wilt opfrissen kies dan voor het vernieuwen van de gevelbekleding. Populaire gevelbekledingen zijn steenstrips, hout of crepi. Deze renovatie is ook goed te combineren met het isoleren van de muren.
 • Impregneren: wanneer je je gevel hebt laten reinigen is het een goede keus je gevel ook te laten impregneren. De gevelreiniger spuit dan gelijk een soort beschermlaag op de gevel, waardoor vocht en vuil worden afgestoten. Ook werkt de laag brandwerend en schimmelwerend.

Vind snel een goedkope en vakkundige specialist voor je gevelrenovatie in Vilvoorde

Vergelijk gratis offertes van meerdere specialisten en bespaar tot 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!

Premie voor een gevelrenovatie

Bij het uitvoeren van een gevelrenovatie kom je mogelijk in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Deze premie kan oplopen tot wel 30% van de factuur (excl. BTW). Zo krijg je een deel van je investering weer terug en bespaar je dus een mooi bedrag.
Wanneer jouw woning ouder is dan 10 jaar heb je ook recht op een verlaagd btw-tarief van 6% bij een gevelrenovatie. Denk er om dat alle premies afhankelijk zijn van de hoogte van de factuur, je inkomenssituatie en door wie de gevelrenovatie wordt uitgevoerd. Je komt alleen voor de premie in aanmerking wanneer je kiest voor een erkende aannemer.

Daarnaast zijn er provincies en gemeenten die een lokale premie aanbieden. Op premiezoeker.be controleer je gemakkelijk voor welke premies je in aanmerking komt met jouw renovatiewerken.

badkamerinstallateur

Wanneer is er sprake van gevelschade in Vilvoorde?

In het geval van zichtbare gevelschade is het altijd een goed idee om te kiezen voor een gevelrenovatie. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om verzakkingen van metselwerk, scheuren in de gevelstenen of voegen, voegen die verdwijnen of pleister dat loslaat. Oorzaken voor deze schade kunnen liggen bij bouw- en constructiefouten, verouderde spouwmuurverankering of trillingen door bouwwerkzaamheden of -verkeer.

Helaas is schade aan de gevel niet altijd zichtbaar. Uit onderzoek blijkt dat veel gebouwen gebouwd tussen 1945 en 1980 een risico lopen. Valt jouw huis in deze categorie? Laat je gevel eenvoudig analyseren door een vakman. Vraag gratis offertes aan!

Gevelrenovatiewerken in Vilvoorde: wat is er mogelijk?

Gevelrenovatie bestaat in verschillende vormen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herstellen van voegen, de problemen met funderingen van de gevel enzovoort. Enkele andere voorbeelden van gevelrenovatiewerken zijn:

Scheuren herstellen:

Het herstellen van scheuren in de muur is iets wat in de praktijk vaak te lang wordt uitgesteld. Dit is niet alleen slecht voor de uitstraling van je woning, ook loop je risico op nog veel meer schade. Zo kan het voorkomen dat de krachten niet meer gelijk over de gevel kunnen worden verdeeld, en er problemen met de bouwconstructie ontstaan.

Voegwerk herstellen:

Voegen die in een slechte staat verkeren laten vocht door en veroorzaken schade door doorslaand vocht. Het uitslijpen of uithakken en hervoegen van voegen is een relatief kleine klus die noodzakelijk is om je woning in een goede staat te houden.

Dorpel vervangen:

Een dorpel wordt voornamelijk gebruikt om de waterafvoer te bevorderen. Daarnaast geeft het je huis een mooie afwerking.

Gevel impregneren:

Wil je er zeker van zijn dat er geen vocht in de muur kan trekken? Door de gevel te impregneren zorg je als het ware voor een afstotend laagje voor vocht en vuil. Zo verlaag je de kans op verdere grote renovatiewerken in de toekomst.

Spouwlood vervangen:

Lood wordt gebruikt om te zorgen voor een mooie en waterdichte aansluiting bij een aanbouw, bijgebouw, plat dak, dakkapel of schoorsteen. Het heeft invloed op de duurzaamheid en waterdichtheid van de woning. Door gescheurd lood te vervangen voorkom je lekkage.


Recent aangevraagde offertes voor gevelrenovatie:


Gevel reinigen Vilvoorde
Complete gevelrenovatie in Asse
Voegen vervangen Grimbergen
Scheuren herstellen Halle
Gevel impregneren Dilbeek
Gevelrenovatie in de buurt van Leuven
Isoleren buitenmuur Overijse
Buitenmuur bekleden Zaventhem
Kozijnen plaatsen Tienen
Pleisterwerken Aarschot

Verdere opties bij een gevelrenovatie

Gevel schilderen

Wanneer je het uitzicht van de gevel zoveel mogelijk wilt behouden, kun je ervoor kiezen de gevel een nieuw likje verf te geven. Het is eenvoudig toe te passen en voordeliger dan bijvoorbeeld een nieuwe gevelbekleding. Er zijn bovendien geen aanpassingen nodig aan de ramen, deuren of het dak.

Gevelbepleistering

Het bepleisteren van de gevel is eigenlijk ook een vorm van schilderen. Er wordt een laag kalkpleister op de muur aangebracht, wat zorgt voor een nieuwe, landelijke uitstraling van je huis. Een voordeel van bepleistering is dat je oneffenheden zo snel verbergt. Verder is het naast een esthetische aanpassing ook een relatief voordelige renovatie met grote resultaten.

Gevel bekleden

Wanneer je huidige gevel zijn beste tijd heeft gehad en je op zoek bent naar een nieuwe look, is een nieuwe gevelbekleding een goede oplossing. Naast de eerdergenoemde materialen: steenstrips, hout en crepi, kun je ook kiezen voor PCV, composiet, HPL, metaal, sidings of leien. Advies nodig bij je keuze? De vakman helpt je graag. Start nu!

badkamerinstallateur

Een gevelrenovatie in Vilvoorde: welke stappen neemt de vakman?

Wat komt er allemaal kijken bij een gevelrenovatie? Ook voordat de vakman begint met renoveren, moet er een aantal voorbereidingen worden getroffen. Denk aan het aanvragen van een mogelijke subsidie, bepalen van je budget en keuze over ontwerp en kleur. Lees met welke stappen de vakman rekening houdt bij het renoveren van je gevel in Vilvoorde.

 1. Definiëren van de klus: de vakman kan goed inschatten of er naast de zichtbare schade ook onzichtbare onderdelen van de gevel gerenoveerd moeten worden.
 2. Ontwerp en planning: een goede en handige manier om je ideeën en alle mogelijkheden te visualiseren, is het tekenen van jouw geven in 3D. Ook als je nog niet weet hoe je het wilt hebben, helpt de geven specialist je graag met inspiratie. Door de tekening vanuit verschillende hoeken te kunnen bekijken, krijg je een goed beeld van je toekomstige gevel.
 3. Nieuwe gevelisolatie: nadat het ontwerp definitief is en de uit te voeren renovatiewerken duidelijk zijn, kan de vakman aan de slag. Wanneer je woning beschikt over twee spouwmuren met een tussenliggende luchtlaag, kun je er voor kiezen om deze tussenruimte te vullen met isolatiemateriaal. Zo bespaar je op energiekosten en houd je het lekker warm binnen. Het aanbrengen van nieuwe gevelisolatie kan eventueel ook aan de buitenkant van de muur worden gerealiseerd.
 4. Vervangen van de kozijnen: een andere manier om te besparen op je energierekening is het verduurzamen van de kozijnen. Tevens kun je hiermee de aanblik van je huis opfrissen. Kies bijvoorbeeld voor goed isolerende kunststof kozijnen, of juist authentieke houten kozijnen met een mooi kleurtje.
 5. Vervangen van stenen: vervolgens worden de stenen die door de jaren heen zijn stukgegaan vervangen. Wanneer je hebt gekozen voor een geheel nieuwe gevelbekleding in plaats van het vernieuwen van de huidige, wordt de bestaande gevelbekleding zo nodig verwijderd en vervangen door de nieuwe.
 6. Vernieuwen van het voegwerk: bij de volgende stap wordt er gewerkt aan de voegen. Door het vernieuwen van het voegwerk wordt met name de mogelijke schade door vocht voorkomen.
 7. Aanbrengen van schilder- of pleisterwerk: nadat de stenen en voegen hersteld zijn kun je er voor kiezen de gevel een mooie kleur te geven, of simpelweg te pleisteren met een kalklaag. Wil je liever de stenen kunnen blijven zien, kies er dan voor om de gevel te laten impregneren. Zo houdt je vocht en vuil uit de muren en behoudt je het oorspronkelijke uiterlijk van de gevel.

Vind snel een goedkope en vakkundige specialist voor je gevelrenovatie in Vilvoorde

Vergelijk gratis offertes van meerdere specialisten en bespaar tot 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!

Extra tips om te besparen op een gevelrenovatie in Vilvoorde

Een gevelrenovatie kost gemiddeld tussen de €1300,- en €4600,-. Om de kosten lager te houden kun je de volgende tips overwegen:
 • Vraag je buren of zij ook een renovatie willen uitvoeren en deel de kosten.
 • Houd de werkzaamheden zo simpel mogelijk en voer alleen het nodige uit.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere bij ons aangesloten gevelspecialisten uit jouw regio. Start nu!
 • Onderzoek of je recht hebt op premies voor je gevelrenovatie. Dit is afhankelijk van je inkomen, de hoogte van de factuur en of je hebt gekozen voor een erkende aannemer.
 • Help zelf mee! Wanneer je een handige klusser bent of van aanpakken weet, kun je je bijvoorbeeld zelf richten op het reinigings- of schilderwerk. Zo kun je al een groot deel van het kostenplaatje uitschakelen.
 • Plan tijdig het onderhoud van je gevel. Door onderhoud niet te lang te laten liggen, voorkom je aantasting door vocht of begroeiing en zorg je ervoor dat beschadigingen beperkt blijven. Het is een goede keuze om ieder jaar na de winter een kleine check uit te voeren en de gevel mogelijk te reinigen.

badkamerinstallateur

Voordelen van het inschakelen van een gevelspecialist in Vilvoorde

 • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
 • Een snelle gevelrenovatie binnen de afgesproken tijd
 • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

Laat je gevel in Vilvoorde renoveren door een bij ons aangesloten gevelspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste gevelexpert uit de regio. Naast je gevel ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.

Start gratis offerteaanvraag!