Renovatiewerk in Zaventhem?

Vraag gratis offertes aan en vind een geschikte renovatiespecialist!

Gratis - Vrijblijvend

Renovatiewerken Zaventhem

Laat renovatiewerken door een aannemer uit Zaventhem uitvoeren en vernieuw je woning naar je eigen wensen. Met een keukenrenovatie, badkamerrenovatie of totaalrenovatie is er veel mogelijk. Je leest er alles over op deze pagina. We vertellen je meer over de andere soorten renovatiewerken, zoals pleisterwerken, voegwerken en metselwerken, en natuurlijk over de gemiddelde prijzen.

Start gratis offerteaanvraag!

Verder krijg je tips over besparen op de renovatie van je woning. Door offertes te vergelijken en premies aan te vragen bespaar je namelijk aanzienlijk op de kosten. Schakel een aannemer in voor de verbouwingswerken en je bent verzekerd van uitstekende hulp. Op zoek naar een renovatiespecialist in de buurt?

Renovatiespecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige renovatiespecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van renovatiespecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een renovatiespecialist!

Voordelen van onze offerteservice

Vergelijk offertes van een aantal aannemers om te besparen op de kosten van de verbouwing. Door prijsoffertes te vergelijken weet je namelijk zeker dat je niet te veel betaalt voor de renovatiewerken. Vul het offerteformulier in om spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten uit de regio Zaventhem te ontvangen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de offerteservice:

 • De offertedienst is geheel kosteloos en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.
 • Kies eenvoudig de beste aannemer uit Zaventhem voor de verbouwing door offertes te vergelijken.
 • Je betaalt niet te veel voor de renovatiewerken en bespaart tot wel 40% op de kosten!

Wat doet een renovatiebedrijf in Zaventhem?

Een woningrenovatie maakt van jouw huidige huis een geheel nieuwe woning. Samen met het renovatiebedrijf bespreek je je wensen en wordt er een bouwplan opgesteld. Er kunnen allerlei redenen zijn voor een woningrenovatie. Ben je je keuken helemaal zat? Ga voor een nieuw aanrechtblad of vervang je de complete keuken. Of wat denk je van een heerlijk ontspannend ligbad in je badkamer? Andere verbouwingswerken zijn het vernieuwen van (onderdelen van) het dak, een tuinrenovatie of vloerwerken.

Met kleine renovatiewerken is er vaak geen sloopwerk nodig. Deze kleine verbouwingswerken verlopen daarnaast een stuk sneller en je zit niet lang in de rommel van een grote verbouwing. Met een woningrenovatie in Zaventhem vernieuw je je woning helemaal naar je eigen wensen en eisen.

Huis renoveren door renovatiebedrijf

Een van de specialiteiten van een renovatiebedrijf is het renoveren van woningen. Wanneer je net een nieuw huis hebt gekocht of je huidige woning toe is aan een renovatie, kun je met een totaalrenovatie alles aan je eigen wensen aan laten passen. Hiermee verhoog je niet alleen het wooncomfort, maar zorg je ook voor een betere energiewaarde. Met goede isolatie bespaar je jarenlang op de energierekening en verdient de investering zichzelf weer terug. Vraag gratis offertes aan om advies op maat te ontvangen en vind de renovatiespecialist die bij jou past.

Appartement renoveren

Naast huizen richten renovatiebedrijven zich ook op appartementen. Dit is echter een ander verhaal. Appartementen zitten vaak ingebouwd en beschikken niet over een tuin. Er wordt daarom gefocust op het samenvoegen van ruimtes in plaats van het uitbouwen of aanbouwen van een nieuwe constructie. Een woningrenovatie hoeft niet altijd ingrijpend te zijn. Denk bijvoorbeeld aan nieuw sanitair, het leggen van een nieuwe vloer of het opnieuw schilderen van de wanden. Voor professioneel advies en een zorgeloze woningrenovatie contacteer je best een renovatiespecialist uit Zaventhem.

Kantoor renoveren

Ook kantoren moeten op hun tijd opgefrist worden. Ondergaat je bedrijf veel groei? Is de inrichting van het pand nog naar wens? Een kantoorrenovatie is op de lange termijn onvermijdelijk. Natuurlijk begrijpen we dat een verbouwing van het kantoor zo snel mogelijk achter de rug moet zijn. Bespreek je wensen met een renovatiespecialist en ontvang vervolgens een strakke planning. Zo weet je waar jij en het bedrijf aan toe zijn, en zitten jullie binnen een mum van tijd in een nieuw kantoor!


totaalrenovatie Zaventhem

Wat is de kostprijs van renovatiewerken in Zaventhem?

De renovatiekosten worden beïnvloedt door een aantal factoren. De belangrijkste factor is uiteraard wat je laat renoveren. In de prijstabel vind je een aantal gemiddelde prijzen. Zo kost het aanbrengen van pleisterwerk €100,- tot €1.700,- voor ongeveer 20 vierkante meter, afhankelijk van het soort pleister. Voor het renoveren van de keuken betaal je €12.000,- tot €18.000,-.

De totaalprijs wordt beïnvloed door het merk dat je kiest, de apparatuur en de grootte van de keuken. Niet alleen de soort renovatie beïnvloedt de totaalprijs, ook de materiaalkosten en arbeidskosten zijn van invloed op de prijs. Houd daarnaast rekening met de voorrijkosten. Hierop kun je besparen door een aannemer uit de regio van Zaventhem te kiezen.


Kosten van een renovatie 2024

Soort renovatie Indicatie van de kosten * Opmerkingen
Badkamer €3.800,- tot €5.600,- Gem. oppervlakte 9 m²
Pleisterwerken €100,- tot €1.700,- Gem. oppervlakte 20 m²
Chapewerken €240,- tot €350,- Gem. oppervlakte 20 m²
Keuken €12.000,- tot €18.000,- Compleet nieuwe keuken.
Dak €3.000,- tot €4.500,- Gem. oppervlakte 50 m²
Aanbouw €16.000,- tot €25.000,- Extra slaapkamer of kantoorruimte op de begane grond
Zolder €9.000,- tot €13.000,- Oppervlakte 25 m²
Tuinrenovatie €4.900,- tot €7.100,- Volledig uitbesteden van tuinontwerp tot tuinaanleg

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Het soort renovatiewerk in Zaventhem beïnvloedt uiteraard de renovatiekosten. Een complete keukenrenovatie is bijvoorbeeld duurder dan het renoveren van enkele onderdelen. Hetzelfde geldt voor een badkamer. Daarnaast wordt de totaalprijs voor een badkamerrenovatie ook nog beïnvloed door het materiaal en sanitair waar je voor kiest. Kies je bijvoorbeeld voor een goedkoper B-merk of laat je sanitair van een A-merk plaatsen. Heb je nog een ontwerp nodig? Houd dan rekening met een meerprijs. Ook het renovatiebedrijf Zaventhem is een bepalende factor. Start gratis offerteaanvraag!

Profiteer van het verlaagd btw-tarief 2024

Heb je een woning in Zaventhem van minstens 10 jaar oud? Dan geldt het lage btw-tarief van 6% op de arbeids- en materiaalkosten. Dit verlaagde tarief geldt ook alleen voor privéwoningen en als je de renovatiewerken laat uitvoeren door een aannemer. Ga je zelf de renovatie uitvoeren? Dan heb je geen recht op het late tarief en betaal je dus een hoger tarief.

Kijk op vlaanderen.be voor welke steden dit geldt. Daarnaast lees je hier meer informatie over de voorwaarden voor het lage btw-tarief.

Premies renovatiewerken 2024

Eén van de mogelijkheden is het aanvragen van een renovatiepremie. Deze ontvang je van de Vlaamse regering. Nadat de renovatiewerken zijn uitgevoerd, vraag je de premie aan. Hierbij moet je ook de facturen van de aannemer uit Zaventhem insturen. Een renovatiepremie geldt voor het renoveren van de elektrische installatie, het renoveren van onderdelen van het dak en voor de renovatie van structurele elementen van je woning.

Op vlaanderen.be lees je hier meer over.


algemene renovatiewerken Zaventhem

Het verschil tussen een renovatie en restauratie

Een renovatie in Zaventhem houdt in dat je je woning of bedrijfspand aanpast of vernieuwt. Er wordt bij een algemene renovatie gebruik gemaakt van moderne bouwtechnieken en nieuwe materialen. Dit is echter niet het geval bij een restauratie.

Bij een restauratie maakt een aannemer uit Zaventhem gebruik van de oude bouwmaterialen en bouwtechnieken. Veel moderne renovaties zijn niet geschikt voor oude of monumentale panden. Een restauratie houdt in dat de woning weer in de oorspronkelijke staat terug gebracht wordt. Tot slot wordt er ook vaak gesproken over een verbouw. Dit houdt een vergroting van je woning in, bijvoorbeeld met een mooie aanbouw.


7 Handige tips bij renovatiewerken Zaventhem

Bij het plannen van een totaalrenovatie kun je best op de volgende punten letten:

 • Maak een lijst: noteer alles wat je wilt gaan renoveren in je woning.
 • Beslis je budget: door een budget op te stellen kun je prioriteiten stellen en een begroting maken.
 • Denk om de elektrische keuring: wanneer je de elektriciteit vervangt, ben je verplicht een elektrische keuring aan te vragen bij een erkende organisatie.
 • Maak een bouwplan: door het opstellen van een bouwplan inclusief de locatie van leidingen voorkom je dat er per ongeluk in een leiding wordt geboord.
 • Vraag een vergunning aan: check, voordat je de werken laat uitvoeren, of je een vergunning nodig hebt voor jouw renovatie. Vraag deze zo snel mogelijk aan, zodat de werken kunnen starten. Je doet dit bij jouw gemeente.
 • Controleer je recht op premies: check ook of je mogelijk recht hebt op een renovatiepremie. Je krijgt hierdoor vaak een deel van de uitgaven terug, zolang je voldoet aan de voorwaarden.
 • Vraag offertes aan: vergelijk 4 tot 5 offertes om een goed beeld te krijgen van de precieze kosten van jouw renovatie. Je kunt aanbiedingen van de specialisten uit de omgeving van Zaventhem vergelijken om te besparen op de verbouwkosten. Kies vervolgens de aannemer die het beste bij je past.

Op zoek naar een renovatiespecialist in Zaventhem?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!

Algemene renovatiewerken Zaventhem

Je hebt de keuze uit vele soorten renovatiewerken om je huis te verbouwen. Een renovatie houdt in dat je je woning vernieuwd of aanpast naar je eigen smaak. Bijvoorbeeld met een uitbouw om je keuken te vergroten of het plaatsen van dakisolatie om te voldoen aan de dakisolatienorm in 2024. Overigens zijn er niet alleen renovatiewerken in of aan je woning, maar ook een tuinrenovatie behoort tot de mogelijkheden van een verbouwing.

Badkamerrenovatie

Een badkamerrenovatie kan gaan om het vernieuwen van het meubel, sanitair, vloer, verlichting en wandbekleding. De kosten van een badkamerrenovatie liggen gemiddeld bij €3000,- tot €10.000,-. Bij een totale badkamerrenovatie verwijdert een aannemer uit Zaventhem alles uit de oude badkamer en plaatst nieuw tegelwerk en sanitair. Een complete badkamerrenovatie zonder breekwerk is ook mogelijk. Er worden dan bijvoorbeeld nieuwe wandpanelen over het bestaande tegelwerk geplaatst om een geheel nieuwe uitstraling te creëren, en dat alles zonder bouwafval!

Keukenrenovatie

De kosten van een keukenrenovatie liggen rond de €1500,-. Vaak is het niet nodig om de keuken volledig te renoveren. Door het schilderen van de kastjes of het plaatsen van een nieuwe spatwand of kraan maak je al een groot verschil. Een keukenrenovatie zonder breken maakt meestal ook al een groot verschil.

Dakrenovatie

Dakbedekking biedt je woning bescherming tegen de regen en andere weersinvloeden. Wanneer er dakpannen kapot zijn, houtrot is, verzakkingen zijn laat je dit het best repareren door een dakspecialist. De kosten voor een dakrenovatie zijn gemiddeld €300,- tot €4300,-. Dakwerken zijn goed te combineren met het plaatsen van isolatie. Hiermee bespaar je op de energiekosten en voldoe je direct aan de dakisolatienorm.

Aanbouw en uitbouw

Een uitbouw richt zich op het uitbreiden van een bestaande ruimte, zoals de keuken of de woonkamer. Bij een aanbouw zal het renovatiebedrijf een nieuwe constructie opbouwen. Hiervoor wordt een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp moet je laten controleren door een vergunning aan te vragen. Hierover lees je meer op vlaanderen.be.


zolderrenovatie Zaventhem

Zolderrenovatie

Maak je al optimaal gebruik van je zolder? Met een zolderrenovatie maak je gemakkelijk een extra slaapkamer of werkruimte van al die extra plek. Vaak wordt er gekozen voor een dakkapel of dakraam om de stahoogte te vergroten en meer licht te creëren. Met gipswanden plaats je gemakkelijk extra wanden om de ruimte op te splitsen. De kosten van een zolderrenovatie liggen gemiddeld rond de €5000,-.

Tuinrenovatie

Ook de tuin is praktisch gezien een onderdeel van de woning. Met een algemene tuinrenovatie zorg je voor een mooi terras of juist een onderhoudsvrije tuin. De aannemer kan tal van verschillende werken uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van gedeeltes van de tuin, het aanleggen van groenstukken, het leeghalen van de tuin of het bouwen van een overkapping. Indien gewenst kan ook de oprit aangepakt worden.

Totaalrenovatie

Een totaalrenovatie in Zaventhem heeft betrekking op werken door de gehele woning. Zo kun je denken aan het vervangen van leidingwerk en elektriciteit, of het vernieuwen van stucwerk. Naast bouwtechnische aspecten kunnen ook de badkamer, keuken, het dak of de deuren en ramen onderdeel zijn van een totaalrenovatie. Complete woningrenovaties worden meestal uitgevoerd bij verouderde woningen.


Zoek je een aannemer voor een aantal kleine renovatiewerken?

Vraag eenvoudig en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier!
Gratis offertes vergelijken!

Kleine renovatiewerken Zaventhem

Soms denkt men dat een renovatie automatisch betekent dat er veel wordt gesloopt, dat er een grote verbouwing nodig is en dat er hoge verbouwkosten aan verbonden zijn. Dit is echter niet het geval!

Ook met kleine renovatiewerken in Zaventhem vernieuw je veel onderdelen in je woning. Wat denk je bijvoorbeeld van het plaatsen van een moderne hangende wc, het vervangen van de keukenfrontjes in de keuken of het schilderen van de muren. Deze verbouwingswerken nemen weinig tijd in beslag, er is niet veel bouwafval en bovendien zijn de verbouwingswerken relatief goedkoop.

Voeg-, metsel- en pleisterwerken

De buitenmuren beschermen je woning tegen vocht, regen en andere weersomstandigheden. Belangrijk dus om scheuren, kapotte voegwerken of verouderde voegen in de muur op tijd te herstellen met voegwerken en metselwerken. Pleisterwerken zijn mogelijk op de binnenmuur en het plafond, of op de buitenmuur bij een gevelrenovatie. Een combinatie met isolatie is een verstandige keuze.

Vloer- en chapewerken

Het aanbrengen van een dekvloer op de bestaande ondervloer, een zwevende dekvloer voor geluidsisolatie of een chapevloer met vloerverwarming zijn enkele voorbeelden van vloer- en chapewerken. Onder vloerwerken vallen ook het oliën van een houten parketvloer of het vernieuwen van de vloerbedekking.

Combineer de vloerwerken of chapewerken met vloerisolatie of vloerverwarming om te besparen op energiekosten. Je voorkomt zo warmteverlies en hoeft minder te stoken.

Renovatie van het plafond

Last van je bovenburen? Laat het plafond renoveren door een aannemer uit Zaventhem. Met een zwevend plafond ziet het er namelijk niet alleen als nieuw uit, maar het dempt ook de geluidstrillingen. Een spanplafond is een andere mogelijkheid, net als het plaatsen van plafondplaten van gips of een systeemplafond. Het is hierbij niet nodig om veel hak- of breekwerk uit te voeren.


aannemer woningrenovatie Zaventhem

Voordelen inschakelen aannemer renovatiewerken Zaventhem

Profiteer ook van de voordelen van het inschakelen van een aannemer renovatiewerken in Zaventhem. Je zit niet lang in een verbouwing, want de vakmannen hebben veel ervaring en vakkennis. Hierdoor gaat het renoveren van je woning een stuk sneller. Bovendien hoef je geen duur gereedschap of ander materiaal aan te schaffen. De aannemer zorgt hier namelijk voor. Ook wanneer er steigers nodig zijn of andere hulpmiddelen.

Twijfel je nog of je een aannemer inschakelt voor de verbouwingswerken? Bekijk dan deze voordelen:

 • De vakmannen hebben veel ervaring en zorgen voor een probleemloze renovatie.
 • Je zit zelf niet lang in een verbouwing.
 • Een aannemer zorgt voor gereedschap en het materiaal.
 • Je bent verzekerd van uitstekende hulp en hoogwaardige kwaliteit.

Meest recente opdrachten

Volledige woningrenovatie in Vilvoorde
Complete badkamerrenovatie in Asse
Diverse verbouwingswerken in Grimbergen
Meerdere kleine renovatiewerken in Halle
Realiseren van een aanbouw in Dilbeek
Een dakrenovatie in de buurt van Leuven
Meerdere zolderrenovaties in Overijse
Diverse metselwerken in Zaventhem
Een totaalrenovatie in Tienen
Meerdere verbouwingen rondom Aarschot

Vergelijk offertes voor renovatiewerken

Met renovatiewerken in Zaventhem pas je je woning helemaal aan naar je eigen wensen. Wat denk je bijvoorbeeld van een badkamerrenovatie of keukenrenovatie voor de keuken van je dromen. Je huis compleet laten opknappen? Met een totaalrenovatie door een aannemer is dit mogelijk.

Bespaar op de kosten!

Vul het offerteformulier in voor het ontvangen van meerdere offertes van aannemers uit de omgeving van Zaventhem. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot wel 40% op de kosten. Je weet zeker dat je niet te veel betaalt voor de renovatie en kiest best en eenvoudig de vakman voor het renoveren. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. De keuze is aan jou!


Gratis offertes vergelijken