Renovatiewerken Zaventem

Met algemene renovatiewerken vernieuw je je woning in Zaventem naar je eigen smaak. Wat denk je bijvoorbeeld van een vernieuwde keuken, nieuw sanitair of een renovatie met een aanbouw. Je past je huis helemaal aan naar je eigen wensen met een renovatie. Met een aannemer ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit en deskundige hulp.

Wat zijn renovatiewerken?

Er zijn vele soorten renovatiewerken zoals een badkamerrenovatie, keukenrenovatie en totaalrenovatie. Op deze pagina lees je er alles over. Uiteraard geven we ook meer informatie over gemiddelde prijzen en mogelijkheden om te besparen op de renovatiekosten.

Voordelen van onze offerteservice

Door het offerteformulier in te vullen ontvang je spoedig meerdere offertes van aannemers bij jou uit de regio Zaventem. Het is namelijk verstandig om prijsoffertes te vergelijken, want dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor algemene renovatiewerken.

De voordelen van de offerteservice:

  • Je hoeft niet zelf bedrijven te contacteren voor een prijsopgaaf. Alleen het offerteformulier invullen is genoeg.
  • Je kiest eenvoudig de beste aannemer uit de omgeving van Zaventem door offertes te vergelijken.
  • Bespaar tot wel 40% op de kosten van je woningrenovatie en je weet zeker dat je niet te teveel betaalt.


Waarom een woningrenovatie?

Met een woningrenovatie verbouw je je woning geheel naar eigen smaak. Ideaal toch? Renoveer bijvoorbeeld je zolder of pas een aantal dingen aan in de badkamer. Een woningrenovatie betekent niet altijd dat er een grote verbouwing nodig is, ook met kleine renovatiewerken kun je veel aanpassen in huis.

Is een woningrenovatie noodzakelijk?

Of een renovatie van je woning in Zaventem nodig is, is afhankelijk van de staat van je woning en je eigen eisen en wensen. Voldoet de badkamer bijvoorbeeld niet meer of is de ruimte te klein? Met een badkamerrenovatie is het mogelijk om de ruimte te vergroten of anders in te richten. Voer een dakrenovatie uit om te voldoen aan de nieuwe eisen op het gebied van dakisolatie.


algemene renovatiewerken Zaventem

Soorten renovatiewerken

Er zijn verschillende soorten renovatiewerken. Het gaat hier om het vernieuwen van een aantal onderdelen van bijvoorbeeld de keukenruimte, badkamer of het dak. Ook horen het bouwen van een aanbouw of uitbouw tot de algemene renovatiewerken. Renovaties vinden niet alleen in je woning in Zaventem plaats, maar ook daarbuiten. Denk aan het renoveren van uw tuin.Badkamerrenovatie Zaventem

Je hebt de keuze uit allerlei mogelijkheden bij een badkamerrenovatie. Vernieuw bijvoorbeeld alleen het sanitair, plaats een hangend toilet of eindelijk dat mooie ligbad. Een aannemer uit Zaventem voert ook een totaalrenovatie uit met badkamers. Met een totaalrenovatie wordt de gehele badkamer verwijderd en plaatst een aannemer nieuw tegelwerk en sanitair. Is er dan altijd veel hak- en breekwerk nodig bij een badkamerrenovatie?

Zeker niet!

Geen zin in sloopwerk? Dat is niet altijd nodig bij een badkamerrenovatie. Plaats bijvoorbeeld nieuwe wandpanelen over het bestaande tegelwerk. Zo heb je snel een gehele nieuwe uitstraling, maar geen bouwafval.

Voeg-, metsel- en pleisterwerken

Voegwerk en metselwerk beschermen je woning tegen allerlei weersomstandigheden. Het is belangrijk om de muur in goede conditie te houden met voegwerken en metselwerken. Het herstellen van scheuren, vervangen van kapotte stenen en het vernieuwen van het voegwerken zijn een aantal onderdelen van voegwerken en metselwerken.

Met pleisterwerken maak je een binnenmuur of plafond helemaal glad en strak, het is ook mogelijk om hierbij gebruik te maken van structuur in het pleisterwerk van de muur. De aannemer uit Zaventem brengt een dunne plaag pleister aan op de binnenmuur, de laag is ongeveer 1 tot 6 millimeter dik. Maar pleisterwerk is ook mogelijk bij buitenmuren. De pleisterlaag beschermt de muur tegen vocht, is te combineren met isolatie en de muur krijgt een nette uitstraling.

Vloer- en chapewerken

Isolatiechape, cementchape, vloerisolatie of vloerverwarming. Dit zijn allemaal onderdelen van vloerwerken en chapewerken. Je verliest veel warmte als je vloer niet geïsoleerd is, daarnaast voelt de vloer koud aan. Laat daarom vloerwerken uitvoeren zoals het aanleggen van vloerisolatie. Met vloerverwarming verwarm je je woning in Zaventem eenvoudig.

Met chapewerken wordt er een chapelaag aangelegd, meestal is deze laag gemaakt van cement. Chapewerken zorgen voor een egale vloer, een perfecte onderlaag voor vloerbedekking en isolatie. Er zijn verschillende mogelijkheden. Denk aan een nieuwe dekvloer op de bestaande ondergrond, een zwevende dekvloer of een chapevloer met vloerverwarming.


keukenrenovatie Zaventem

Keukenrenovatie

Het is niet altijd nodig om de complete keuken te vervangen. Met het vervangen van de keukenfrontjes, nieuwe keukenhandgrepen of een nieuw aanrechtblad verander je ook al veel in de keuken. Ook het vervangen van de keukenapparatuur kan een onderdeel zijn van een keukenrenovatie.

Wil je eindelijk je droomkeuken realiseren?

Met een keukenrenovatie is dit mogelijk. Een renovatie van de keuken kan bestaan uit het vernieuwen van een aantal onderdelen, maar ook door de complete keukenruimte te vervangen. Je kunt er ook voor kiezen om de ruimte uit te breiden en bijvoorbeeld een mooi keukeneiland te laten plaatsen.


Op zoek naar een specialist voor een keuken- of badkamerrenovatie?

Vergelijk kosteloos en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen


Dakrenovatie Zaventem

Het dak is biedt bescherming tegen de weersinvloeden. Een dakrenovatie is nodig wanneer er onderdelen kapot zijn, bijvoorbeeld de houten balken door houtrot, bij ernstige verzakkingen of wanneer het dak simpelweg verouderd is. Met een dakinspectie controleert een aannemer de conditie van het dak en bekijkt hij welke renovatiewerken er nodig zijn. Heb je een nieuw dak nodig? Dan wordt eerst het oude dak verwijderd. Vervolgens plaatst de vakman een nieuw frame, dakisolatie en daarna nieuwe dakbedekking. Door de dakwerken te combineren met dakisolatie bespaar je direct op de energiekosten, bovendien voldoet je dak dan aan de dakisolatienorm.

Vlaamse dakisolatie norm

Vanaf het jaar 2020 moeten de daken van alle woningen die voor 1 januari 2006 aangesloten waren op het elektriciteitsnet voldoen aan de norm voor dakisolatie. Dit besluit heeft de Vlaamse regering in 2015 genomen.

Wat is de dakisolatienorm?

Elk dak moet voorzien zijn van dakisolatie met een R-waarde (isolatiewaarde) van minstens 0,75 m²K/W. Het mag ook gaan om zoldervloerisolatie wanneer je een onverwarmde en onbewoonde zolder hebt. De geïsoleerde zoldervloer geldt dan als een geïsoleerd dak. Op vlaanderen.be leest u hier meer over. Je moet bewijzen dat je voldoet aan de eisen met een postinterventiedossier, bouwplan, factuur of een energieprestatiecertificaat (EPC).

Aanbouw en uitbouw

Vaak denkt men dat een aanbouw of uitbouw hetzelfde is, maar dit is het niet geval. Een uitbouw betekent dat een bestaande ruimte wordt uitgebreid. Bijvoorbeeld voor een grotere woonkeuken of een serre aan de woonkamer. Het gaat hierbij niet om een nieuwe constructie.

Maar wat is dan een aanbouw?

Dit is een verbouwing met een nieuw bouwwerken dat aan de muur van je woning of bedrijfspand in Zaventem wordt gebouwd. Voor het plannen van een uitbouw of aanbouw is het belangrijk om een ontwerp te laten maken. Daarnaast moet je controleren of je een vergunning nodig hebt of melding moet maken van de bouwwerken die je laat voeren. Op vlaanderen.be lees je meer over vergunningen. Via omgevingsloketvlaanderen.be vraag je de vergunning eenvoudig aan.


zolderrenovatie Zaventem

Zolderrenovatie

Wil je eindelijk je zolder optimaal gaan gebruiken? Met een algemene zolderrenovatie maak je eenvoudig een extra kamer van of een kantoor. Eén van de renovatiewerken die vaak wordt uitgevoerd is het plaatsen van zolderisolatie en het afwerken van de muren met voorzetwanden. Met een verbouwing met gipswanden is het bovendien mogelijk om extra wanden te plaatsen om de ruimte op te splitsen. Andere renovatiewerken zijn het plaatsen van een dakraam of dakkapel. Met een dakraam creëer je meer licht op de zolder. Hetzelfde effect krijg je met een verbouwing met dakkapel, maar hierbij zorg je ook nog voor nog meer ruimte onder een schuin dak.

Tuinrenovatie

Heerlijk in het zonnetje in de tuin zitten? Of wil je graag een onderhoudsvrije tuin? Met een algemene tuinrenovatie heb je de keuze uit verschillende werken. Afhankelijk van je plannen haalt de aannemer uit Zaventem je tuin leeg, verhoogt hij gedeeltes van de tuin, legt hij groenstukken aan of een compleet nieuw terras met overkapping.

Dat is nog niet alles!

Onder een algemene tuinrenovatie verstaan wij ook het renoveren van de oprit. Leg bijvoorbeeld een mooie grindlaag met speciale matten aan zodat het grind niet verschuift of laat de oprit bestraten.

Renovatie van het plafond

Het renoveren van het plafond is waarschijnlijk niet iets waarbij je direct denkt bij een verbouwing, maar toch wordt dit veel in Zaventem toegepast. Plafondrenovatie is bijvoorbeeld zeer geschikt wanneer uw huidige plafond verouderd of in slechte staat is. Eén van de mogelijkheden is het plaatsen van een spanplafond. Dit is een verlaagd plafond waarbij er een doek wordt gespannen in een frame.

Het plaatsen van platen van gyproc, gips, is ook een optie. Deze worden in een metalen of houten profiel geplaatst. Deze verbeteren niet alleen je plafond, maar ook de geluidsisolatie want de geluidstrillingen worden gedempt. Tot slot is een systeemplafond nog een optie. Bij alle renovatiewerken is er geen hak- of breekwerk nodig.

Kleine renovatiewerken Zaventem

Renovatiewerken zijn niet altijd grote verbouwingen met veel sloopwerk, er bestaan ook genoeg kleine renovatiewerken. Ook met kleine werken kun je veel veranderen in je woning. Denk hierbij aan het plaatsen van nieuwe tegels in de badkamer, het plaatsen van een hangende wc of het schilderen van een binnenmuur in de woonkamer. Ook de keuken kun je met kleine renovatiewerken opknappen, bijvoorbeeld door het vervangen van de frontjes van de keukenkastjes of het plaatsen van een nieuw aanrechtblad of spatwand. Kleine renovatiewerken zijn relatief goedkoop en kosten niet veel tijd.


Zoek je een aannemer voor een aantal kleine renovatiewerken?

Vraag eenvoudig en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier!

Meerdere offertes ontvangen


Stappen en aandachtspunten verbouwingswerken Zaventem

Voordat u kunt gaan beginnen aan de verbouwingswerken moet u beslissen wat u allemaal wilt gaan verbouwen. Hierbij kan een ontwerp goed helpen, bijvoorbeeld van uw nieuwe woonkeuken of tuin. Daarna is het verstandig om te controleren of u misschien een vergunning nodig heeft en of er misschien premies zijn waar je gebruikt van kunt maken. Hiermee wordt het financieren van de renovatiewerken een stukje makkelijker. Voor de exacte prijzen van een renovatie is het verstandig om offertes aan te vragen. Je krijgt dan niet alleen een overzicht van de prijzen, maar kunt ook de aanbiedingen van de specialisten uit de omgeving van Zaventem vergelijken om te besparen op de verbouwkosten.

Wanneer spreken we van een totaalrenovatie?

Soms worden de termen renovatie en totaalrenovatie door elkaar gebruikt, maar een totaalrenovatie houdt wel wat anders in. Het gaat hier namelijk om een complete renovatie van je woning in Zaventem. Dus niet alleen het vernieuwen van het sanitair of een aanrechtblad, maar een totaal verbouwing. Een totaalrenovatie houdt vaak verbouwingswerken zoals het vervangen van de leidingen en de elektriciteit in en het verbeteren van de muren met bijvoorbeeld stucwerk. Niet alleen bouwtechnische aspecten van je woning worden gerenoveerd, maar ook de badkamer, keukenruimte en de ramen en misschien zelfs de deuren. Een totaalrenovatie wordt vaak toegepast bij sterk verouderde woningen, een nieuw dak is daarom ook één van de onderdelen.

totaalrenovatie Zaventem

Waarop letten bij een totaalrenovatie?

Bij het plannen van een totaalrenovatie moet u je op een aantal dingen. Maak een lijst van alles wat je wilt gaan renoveren in je woning en beslis van tevoren je budget voor de verbouwing. Afhankelijk van je budget kun je dan prioriteiten stellen en een begroting opstellen. Houd er ook rekening mee dat je een elektrische keuring moet aanvragen wanneer je de elektriciteit vervangt. Daarnaast is het handig om een bouwplan te maken met een plattegrond waarbij je ook alle leidingen en dergelijke noteert. Zo voorkom je dat er per ongeluk in een waterleiding boort.


Bekijk het resultaat van een totaalrenovatie

Woningeigenaren vertellen waarom ze een totaalrenovatie hebben gedaan.


Renovatie of restauratie? Wat is het verschil?

De termen renovatie en restauratie worden vaak door elkaar gebruikt, toch is er wel degelijk een verschil tussen een renovatie of restauratie. Bij een renovatie gaat het namelijk om het aanpassen of het vernieuwen van een woning of bedrijfspand. Een restauratie is net wat anders, hierbij wordt een woning in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Bij een restauratie gebruikt een aannemer dezelfde bouwmaterialen en oude technieken. Veel moderne renovatietechnieken zijn niet geschikt voor oude of monumentale gebouwen. Daarnaast hebben we ook nog een verbouw en dit betekent dat uw woning wordt uitgebreid, bijvoorbeeld met een aanbouw of uitbouw.

Wat is de kostprijs van een renovatie?

De kosten voor een renovatie zijn voornamelijk afhankelijk van wat je gaat laten renoveren. In de prijstabel vind je een aantal gemiddelde prijzen per renovatiesoort. Een badkamer van 9 m² kost bijvoorbeeld rond de €3.800,- tot €5.600,-, afhankelijk van het merk, kwaliteit, het sanitair en wat je verder laat verbouwen. Het dak kost gemiddeld €3.000,- tot €4.500,- om te renoveren. Laat dan direct dakisolatie aanbrengen om te besparen op de renovatiekosten. De totaalkosten van de verbouwingswerken zijn niet alleen afhankelijk van het soort renovatie dat je laat uitvoeren, maar ook van het materiaal dat er nodig is, de arbeidskosten en eventueel de voorrijkosten. Bespaar op de voorrijkosten door een aannemer uit de regio Zaventem te kiezen.

Prijstabel: Kosten van een renovatie

Soort renovatie Indicatie van de kosten * Opmerkingen
Badkamer €3.800,- tot €5.600,- Oppervlakte 9 m², gemiddelde badkamer in België.
Pleisterwerken €100,- tot €1.700,- Bij een oppervlakte van 20 m². Prijs afhankelijk van soort pleister.
Chapewerken €240,- tot €350,- Bij een oppervlakte van 20 m². Prijs afhankelijk van soort chape.
Keuken €12.000,- tot €18.000,- Voor een plaatsen van een compleet nieuwe keuken.
Dak €3.000,- tot €4.500,- Oppervlakte van 50 m² Gemiddeld dak in België.
Aanbouw €16.000,- tot €25.000,- Bijvoorbeeld een extra slaapkamer of kantoorruimte op de begane grond in dezelfde stijl als uw woning.
Zolder €9.000,- tot €13.000,- Oppervlakte 9 m², gemiddelde badkamer in België
Tuinrenovatie €4.900,- tot €7.100,- Volledig uitsteden van tuinontwerp tot aan tuinaanleg.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Natuurlijk zijn de totaalkosten van een renovatie afhankelijk van het renovatiesoort dat u laat uitvoeren, maar daarnaast beïnvloeden nog een aantal factoren de uiteindelijke kostprijs. Denk hierbij aan de grootte van de renovatie, de materialen die er nodig zijn en de arbeidskosten. De kostprijs voor het materiaal is onder andere afhankelijk van het materiaalsoort, merk en de kwaliteit. Vaak zijn de zogenaamde B-merken goedkoper, maar is de kwaliteit vergelijkbaar met een A-merk. Wil je voor het renoveren een ontwerp laten maken van de badkamer, keuken of tuin? Dan moet je rekening houden met een meerprijs.

Profiteer van het verlaagd btw-tarief

Woningen in Zaventem die minstens 10 jaar oud zijn kun je renoveren tegen het lage btw-tarief van 6%. Dit voordeel geldt alleen als het gaat om een privéwoning en als je de renovatiewerken uit laten voeren door een aannemer. Voor een doe-het-zelf project moet je het normale tarief betalen over de materiaal- en arbeidskosten. In een aantal steden in Vlaanderen geldt daarnaast nog dat de afbraak en wederopbouw in één handeling gebeurt. Kijk op vlaanderen.be voor welke steden dit geldt. Daarnaast lees je hier meer informatie over de voorwaarden voor het lage btw-tarief.

Welke premies zijn er beschikbaar?

Besparen op de renovatiewerken? Bekijk de mogelijkheden voor het aanvragen van premies!

Bijvoorbeeld de renovatiepremie van de Vlaamse regering. Deze premie vraag je aan na de verbouwingswerken, want je moet de facturen insturen. De renovatiepremie geldt onder andere voor het renoveren van structurele elementen van de woning, maar ook voor het renoveren van het dak en de technische installatie. Kijk op vlaanderen.be voor meer informatie. Een andere premie is voor het aanleggen van dakisolatie, ideaal in combinatie met dakwerken. Op de website van de Vlaamse regering lees je hier meer over.


Bespaar tot wel 40% op de renovatiekosten!

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijzen.

Gratis offertes


Zelf doen of uitbesteden aan een aannemer?

Een aantal kleine renovaties kun je zelf doen. Kleinere renovatiewerken die je zelf kunt uitvoeren zijn bijvoorbeeld het schilderen van de muren of het verwijderen van de oude vloerbedekking.

Voor de meeste renovatiewerken is het echter handiger om een aannemer in te schakelen. Denk hierbij aan verbouwingswerken aan de badkamer, het dak of de keuken. Vaak is het nodig om waterleidingen te verleggen en met een professional weet je zeker dat goed gebeurt. Zo voorkom je vochtproblemen of waterschade. Een dakrenovatie is ook niet eenvoudig. Je moet het dak op, precies weten hoe isolatie aangebracht moet worden en je wilt natuurlijk wel dat het dak geheel waterdicht is.

Voordelen inschakelen aannemer renovatiewerken Zaventem

Een aannemer uit de omgeving van Zaventem heeft veel ervaring met renovatiewerken. Het inschakelen van een aannemer heeft daarom een aantal voordelen. Zo zit je bijvoorbeeld niet lang in een verbouwing, want de verbouwingswerken verlopen een stuk sneller door de kennis en ervaring van de vakmannen. Een renovatiespecialist weet daarnaast precies wat er nodig is en welk materiaal er aangeschaft moet worden. Denk aan een steiger voor een gevelrenovatie of voor dakwerken.

Twijfel je nog of je een aannemer inschakelt voor de verbouwingswerken? Bekijk dan deze voordelen:

  • Je hoeft zelf geen duur gereedschap of ander materiaal aan te schaffen.
  • De renovatiewerken verlopen snel en professioneel door de ervaring en vakkennis van de vakmannen.
  • Je bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

Meest recente opdrachten

Volledige woningrenovatie in Vilvoorde
Complete badkamerrenovatie in Asse
Diverse verbouwingswerken in Grimbergen
Meerdere kleine renovatiewerken in Halle
Realiseren van een aanbouw in Dilbeek
Een dakrenovatie in de buurt van Leuven
Meerdere zolderrenovaties in Overijse
Diverse metselwerken in Zaventhem
Een totaalrenovatie in Tienen
Meerdere verbouwingen rondom Aarschot

aannemer woningrenovatie Zaventem

Vergelijk offertes voor renovatiewerken

Pas je woning in Zaventem helemaal aan met renovatiewerken. Plaats bijvoorbeeld nieuw sanitair, laat de tegelwerken vernieuwen of kies voor een comfortabel ligbad. Andere renovatiewerken zijn het aanleggen van nieuwe vloeren, een tuinrenovatie, pleisterwerken en een keukenrenovatie. Of voegwerken, metselwerken en pleisterwerken aan je woning.

Kan ik ook besparen door offertes te vergelijken?

Ja! Je bespaart tot wel 40% op de renovatiekosten door offertes van meerdere aannemers te vergelijken. Door het offerteformulier in te vullen ontvang je geheel kosteloos en vrijblijvend een aantal aanbiedingen van specialisten uit de regio. Zo kies je best de specialist voor de laagste prijs en bespaar je op de voorrijkosten door een aannemer in de buurt te kiezen.


Meerdere vrijblijvende offertes