Renovatiewerken Zaventem

Laat renovatiewerken door een aannemer uit Zaventem uitvoeren en vernieuw je woning naar je eigen wensen. Met een keukenrenovatie, badkamerrenovatie of totaalrenovatie is er veel mogelijk. Je leest er alles over op deze pagina. Daarnaast vertellen we je nog meer over de andere soorten renovatiewerken, zoals pleisterwerken, voegwerken en metselwerken, en natuurlijk over de gemiddelde prijzen.

Dit is nog niet alles!

Want we vertellen je ook hoe je bespaart op de renovatie van je woning. Door offertes te vergelijken en premies aan te vragen bespaar je namelijk aanzienlijk op de kosten. Schakel een aannemer in voor de verbouwingswerken en je bent verzekerd van uitstekende hulp.

Voordelen van onze offerteservice

Vergelijk offertes van een aantal aannemers om te besparen op de kosten van de verbouwing. Door prijsoffertes te vergelijken weet je namelijk zeker dat je niet te veel betaalt voor de renovatiewerken. Vul het offerteformulier in om spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten uit de regio Zaventem te ontvangen.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de offerteservice:

  • De offertedienst is geheel kosteloos en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.
  • Kies eenvoudig de beste aannemer uit Zaventem voor de verbouwing door offertes te vergelijken.
  • Je betaalt niet te veel voor de renovatiewerken en bespaart tot wel 40% op de kosten!


Waarom een woningrenovatie?

Er kunnen allerlei redenen zijn voor een woningrenovatie. Ben je je keuken helemaal zat? Met een keukenrenovatie pas je de keukenkastjes aan, plaats je een nieuw aanrechtblad of tegelwand of vervang je de complete keuken. Of wat denk je van een heerlijk ontspannend ligbad in je badkamer? Andere verbouwingswerken zijn het vernieuwen van (onderdelen van) het dak, een tuinrenovatie of vloerwerken.

Is er altijd sloopwerk nodig bij een woningrenovatie?

Nee, zeker niet! Met kleine renovatiewerken is er vaak geen sloopwerk nodig. Deze kleine verbouwingswerken verlopen daarnaast een stuk sneller en je zit niet lang in de rommel van een grote verbouwing. Met een woningrenovatie vernieuw je je woning in Zaventem helemaal naar je eigen wensen en eisen.


algemene renovatiewerken Zaventem

Soorten renovatiewerken

Je hebt de keuze uit vele soorten renovatiewerken om je huis te verbouwen. Een renovatie houdt in dat je je woning vernieuwd of aanpast naar je eigen smaak. Bijvoorbeeld met een uitbouw om je keuken te vergroten of het plaatsen van dakisolatie om te voldoen aan de dakisolatienorm in 2020. Overigens zijn er niet alleen renovatiewerken in of aan je woning, maar ook een tuinrenovatie behoort tot de mogelijkheden van een verbouwing.Badkamerrenovatie Zaventem

Altijd al eens een ligbad gewild? Of een mooie ruime inloopdouche? Met een badkamerrenovatie is dit mogelijk. Plaats bijvoorbeeld nieuw sanitair, vervang de tegels of vervang een staand toilet door een modern hangend toilet. Geen zin in veel sloopwerk of een lange verbouwing? Dan zijn wandpanelen een uitstekende keuze. Deze plaats je op de bestaande tegels. Ook een totaalrenovatie van de badkamer is mogelijk. Met een dergelijke badkamerrenovatie bepaal je zelf de inrichting.

Voeg-, metsel- en pleisterwerken

De buitenmuren beschermen je woning tegen vocht, regen en andere weersomstandigheden. Belangrijk dus om scheuren, kapotte voegwerken of verouderde voegen in de muur op tijd te herstellen met voegwerken en metselwerken. Ook het bouwen van een nieuwe muur behoort tot de metselwerken.

Naast voegwerken en metselwerken, zijn pleisterwerken ook mogelijk op de binnenmuur en het plafond. Daarnaast wordt er pleisterwerk uitgevoerd op de buitenmuur. Met gevelbepleistering vernieuw je de uitstraling van de muur je woning in Zaventem, bovendien ziet het er zeer netjes uit. Pleisterwerk op de muur met een gevelrenovatie is ook mogelijk in combinatie met isolatie. Maak een binnenmuur of plafond strak en glad met pleisterwerk.

Vloer- en chapewerken

Er zijn vele soorten vloerwerken en chapewerken. Bijvoorbeeld het aanbrengen van een dekvloer op de bestaande ondervloer, een zwevende dekvloer voor geluidsisolatie of een chapevloer met vloerverwarming. Werken die onder vloerwerken vallen zijn onder andere het oliën van een houten parketvloer of het vernieuwen van de vloerbedekking.

Besparen op de energiekosten?

Combineer de vloerwerken of chapewerken dan met vloerisolatie. Je voorkomt zo warmteverlies en hoeft minder te stoken. Bij vloerwerken en chapewerken is vloerverwarming overigens ook mogelijk. Hiermee verwarm je de woning efficiënter en voelt de vloer lekker warm aan.


keukenrenovatie Zaventem

Keukenrenovatie

Nieuwe keuken nodig? Laat dan een keukenrenovatie uitvoeren door een aannemer uit Zaventem. De vakman verwijdert eerst de oude keuken, legt als het nodig is nieuwe water- en gasleidingen en plaatst de nieuwe keuken. Ook het vervangen van de keukentegels of de spatwand hoort bij een algemene keukenrenovatie.

Maar ook met kleine renovatiewerken verander je veel in je keuken. Bijvoorbeeld door de keukenfrontjes te vervangen, het plaatsen van een nieuw aanrechtblad of spatwand of het schilderen van de keukenkastjes.


Op zoek naar een specialist voor een keuken- of badkamerrenovatie?

Vergelijk kosteloos en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes ontvangen


Dakrenovatie Zaventem

Met een algemene dakrenovatie vervang je het complete dak of onderdelen van het dak. Een aannemer uit Zaventem vervangt bijvoorbeeld de dakbedekking wanneer deze verouderd of beschadigd is of zorgt voor een versteviging van de houten constructie bij een verzakking. Het dak beschermt je woning en daarom is het belangrijk om deze in goede conditie te houden. Wanneer een reparatie niet meer mogelijk is, is een dakrenovatie noodzakelijk.

Kies ervoor om direct dakisolatie aan te leggen. Zo voorkom je dat je veel warmte verliest, je hoeft minder te stoken en voldoet aan de dakisolatienorm van de Vlaamse regering.

Vlaamse dakisolatie norm

Voldoet jouw woning al aan de dakisolatienorm?

Vanaf 2020 moeten alle woningen in het Vlaamse gewest voldoen aan de eisen van de dakisolatienorm van de Vlaamse regering. Op vlaanderen.be lees je hier meer over. De dakisolatie moet minstens een isolatiewaarde, de R-waarde, hebben van 0,75 m²K/W. Daarnaast moet je een bewijs hebben dat je voldoet aan de norm. Bijvoorbeeld met een factuur van een aannemer uit Zaventem, een bouwplan postinterventiedossier of een energieprestatiecertificaat. Deze norm geldt alleen voor woningen die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet.

Aanbouw en uitbouw

Vergroot de keuken met een uitbouw om een prachtige woonkeuken te realiseren. Of plaats een aanbouw voor meer ruimte, bijvoorbeeld een mooie serre voor een extra woonkamer. Soms heb je een vergunning hiervoor nodig. Controleer op vlaanderen.be of dit nodig is en via omgevingsloketvlaanderen.be vraag je de vergunning eenvoudig aan.

Wist je dat een aanbouw en uitbouw niet hetzelfde is?

Vaak worden deze termen door elkaar gebruikt, maar bouwtechnisch is er wel een verschil tussen een aanbouw of een uitbouw. Bij een aanbouw gaat het namelijk om een nieuwe constructie die aan één van de buitenmuren geplaatst wordt. Via een deur of een poort wordt de ruimte verbonden met je woning. Een uitbouw is een vergroting van een ruimte in je woning in Zaventem.


zolderrenovatie

Zolderrenovatie

Met een algemene zolderrenovatie zijn er verschillende mogelijkheden. Wat denk je bijvoorbeeld van zolderisolatie, het plaatsen van geluidsisolatie, een nieuwe vloer of het afwerken van de wanden. Het is zelfs mogelijk om een scheidingswand te plaatsen om meerdere kamers te maken.

Extra kamer nodig?

Werk de zolder dan netjes af met gipsplaten. Dakisolatie is noodzakelijk, want dan kun je de zolder verwarmen zonder dat je veel warmte verliest. Met een zolderrenovatie zorg je ervoor dat je de zolder optimaal kunt gebruiken als logeerkamer, extra kamer of kantoor. Weinig licht? Een aannemer plaatst graag een dakraam of een dakkapel voor extra licht en ruimte.

Tuinrenovatie

Vaak denkt men bij renovatiewerken aan werken in en aan een woning, maar ook een tuinrenovatie behoort tot de opties. Het is verstandig om voor de tuinrenovatie een ontwerp te maken. Zo krijg je een beter beeld van de renovatie en hoe je toekomstige tuin eruit komt te zien. Geniet heerlijk van het zonnetje op je nieuwe terras of vernieuw de oprit. Ook het plaatsen van een moestuin, een terras met overkapping of aanleggen van een onderhoudsvrije tuin doet een aannemer uit Zaventem graag voor je.

Renovatie van het plafond

Last van je bovenburen? Laat dan het plafond renoveren door een aannemer uit de omgeving van Zaventem. Met een zwevend plafond ziet het er namelijk niet alleen als nieuw uit, maar het dempt ook de geluidstrillingen. Een verouderd plafond renoveren kan ook met het plaatsen van een spanplafond. Een spanplafond bestaat uit een strak gespannen doek in een frame. Andere opties van het renoveren van het plafond zijn het plaatsen van plafondplaten van gips of een systeemplafond. Met deze renovatiewerken is het niet nodig om veel hak- of breekwerk uit te voeren.

Kleine renovatiewerken Zaventem

Soms denkt men dat een renovatie automatisch betekend dat er veel wordt gesloopt, dat er een grote verbouwing nodig is en dat er hoge verbouwkosten aan verbonden zijn. Dit is echter niet het geval!

Ook met kleine renovatiewerken vernieuw je veel onderdelen in je woning.

Wat denk je bijvoorbeeld van het plaatsen van een moderne hangende wc, het vervangen van de keukenfrontjes in de keuken of het schilderen van de muren. Deze verbouwingswerken nemen weinig tijd in beslag, er is niet veel bouwafval en bovendien zijn de verbouwingswerken relatief goedkoop.


Op zoek naar een ervaren aannemer voor een renovatie?

Kies eenvoudig de beste aannemer uit Zaventem voor een zolderrenovatie of dakrenovatie!

Meerdere offertes ontvangen


Stappen en aandachtspunten verbouwingswerken Zaventem

Er zijn een aantal aandachtspunten voordat je begint aan de verbouwingswerken. Controleer van tevoren of je een vergunning nodig hebt en of je recht hebt op een premie. Met een premie bespaar je op de kosten van de verbouwingswerken. Daarnaast is het handig om een ontwerp te laten maken van de te renoveren ruimte. Vooral als je een totaalrenovatie laat uitvoeren aan je badkamer, keuken of algehele woning in Zaventem.

Controleer ook altijd verschillende offertes van aannemers uit de regio. Hiermee krijg je een beter beeld van de exacte prijzen en je weet zeker dat je de beste aannemer kiest voor de klus. Aan jou de keuze! Vul het offerteformulier in om gratis en vrijblijvende aanbiedingen te ontvangen.

Wanneer spreken we van een totaalrenovatie?

Een totaalrenovatie houdt in dat je je woning compleet laat renoveren door een aannemer. Denk hierbij aan het vervangen van het leidingwerk in de badkamer en keuken, het verbeteren van de elektrische installatie en het vernieuwen van de muren met pleisterwerk. Met een totaalrenovatie knap je je woning vanaf de grond tot het dak op. Dit is een lastige renovatie, maar met een aannemer uit Zaventem ben je verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Hoe lang een totaalrenovatie duurt is afhankelijk van alle renovatiewerken die je laat uitvoeren, meestal duurt het renoveren langer dan een paar dagen.

totaalrenovatie

Waarop letten bij een totaalrenovatie?

Voordat je begint aan een totaalrenovatie is het belangrijk om een ontwerp van je toekomstige woning te laten maken. Maak ook een lijstje wat je graag zou willen renoveren en veranderen in je woning. Het is verstandig om ook alle waterleidingen, gasleidingen en elektra aan te geven op de ontwerp. Zo voorkom je dat er per ongeluk een leiding wordt geraakt tijdens het renoveren.
Nieuwe elektrische installatie? Bij het vernieuwen van de elektriciteit is het verplicht om een elektrische keuring uit te laten voeren. Een elektrische keuring wordt uitgevoerd door een ervaren elektricien.


Bekijk het resultaat van een totaalrenovatie

Woningeigenaren vertellen waarom ze een totaalrenovatie hebben gedaan.


Renovatie of restauratie? Wat is het verschil?

Een renovatie houdt in dat je je woning of bedrijfspand in Zaventem aanpast of vernieuw. Er wordt bij een algemene renovatie gebruikt gemaakt van moderne bouwtechnieken en nieuwe materialen. Dit is echter niet het geval bij een restauratie.

Wat is een restauratie?

Bij een restauratie maakt een aannemer uit Zaventem gebruik van de oude bouwmaterialen en bouwtechnieken. Veel moderne renovaties zijn niet geschikt voor oude of monumentale panden. Een restauratie houdt in dat de woning weer in de oorspronkelijke staat terug gebracht wordt. Tot slot wordt er ook vaak gesproken over een verbouw. Dit houdt een vergroting van je woning in, bijvoorbeeld met een mooie aanbouw.

Wat is de kostprijs van een renovatie?

De renovatiekosten worden beïnvloedt door een aantal factoren. De belangrijkste factor is uiteraard wat je gaat laten renoveren. In de prijstabel vind je een aantal gemiddelde prijzen. Zo kost het aanbrengen van pleisterwerk €100,- tot €1.700,- voor ongeveer 20 vierkante meter, afhankelijk van het soort pleister. Het renoveren van de complete keuken kost gemiddeld €12.000,- tot €18.000,-. De totaalprijs wordt beïnvloed door het merk dat je kiest, de apparatuur en de grootte van de keuken. Niet alleen de soort renovatie beïnvloedt de totaalprijs, ook de materiaalkosten en arbeidskosten zijn van invloed op de prijs. Houd daarnaast rekening met de voorrijkosten. Hierop kun je besparen door een aannemer uit de regio van Zaventem te kiezen.

Prijstabel: Kosten van een renovatie

Soort renovatie Indicatie van de kosten * Opmerkingen
Badkamer €3.800,- tot €5.600,- Oppervlakte 9 m², gemiddelde badkamer in België.
Pleisterwerken €100,- tot €1.700,- Bij een oppervlakte van 20 m². Prijs afhankelijk van soort pleister.
Chapewerken €240,- tot €350,- Bij een oppervlakte van 20 m². Prijs afhankelijk van soort chape.
Keuken €12.000,- tot €18.000,- Voor een plaatsen van een compleet nieuwe keuken.
Dak €3.000,- tot €4.500,- Oppervlakte van 50 m² Gemiddeld dak in België.
Aanbouw €16.000,- tot €25.000,- Bijvoorbeeld een extra slaapkamer of kantoorruimte op de begane grond in dezelfde stijl als uw woning.
Zolder €9.000,- tot €13.000,- Oppervlakte 9 m², gemiddelde badkamer in België
Tuinrenovatie €4.900,- tot €7.100,- Volledig uitsteden van tuinontwerp tot aan tuinaanleg.

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Het soort renovatie beïnvloedt uiteraard de renovatiekosten en welke onderdelen je laat renoveren. Een complete keukenrenovatie is bijvoorbeeld duurder dan het renoveren van enkele onderdelen. Hetzelfde geldt voor een badkamer. Daarnaast wordt de totaalprijs voor een badkamerrenovatie ook nog beïnvloed door het materiaal en sanitair waar je voor kiest. Kies je bijvoorbeeld voor een goedkoper B-merk of laat je sanitair van een A-merk plaatsen. Heb je nog een ontwerp nodig? Houd dan rekening met een meerprijs. Een renovatie is dus afhankelijk van de renovaties die je laat uitvoeren, het materiaal dat nodig is, hoe lang het renoveren duurt en de voorrijkosten.

Profiteer van het verlaagd btw-tarief

Heb je een woning in Zaventem van minstens 10 jaar oud? Dan geldt het lage btw-tarief van 6% op de arbeids- en materiaalkosten. Dit verlaagde tarief geldt ook alleen voor privéwoningen en als je de renovatiewerken laat uitvoeren door een aannemer. Ga je zelf de renovatie uitvoeren? Dan heb je geen recht op het late tarief en betaal je dus een hoger tarief.

Op vlaanderen.be lees je meer over deze regeling. Bovendien lees je hier meer over aanvullende voorwaardes die een aantal steden in Vlaanderen gelden. Eén van deze aanvullende voorwaardes is dat de afbraak en de wederopbouw bestaat uit één handeling.

Welke premies zijn er beschikbaar?

Eén van de mogelijkheden is het aanvragen van een renovatiepremie. Deze premie ontvang je van de Vlaamse regering. Nadat de renovatiewerken zijn afgelopen vraag je de premie aan. Hierbij moet je ook de facturen van de aannemer uit Zaventem insturen. Een renovatiepremie geldt voor het renoveren van de elektrische installatie, het renoveren van onderdelen van het dak en voor de renovatie van structurele elementen van je woning. Op vlaanderen.be lees je hier meer over.

Nog meer besparen?

Met dakisolatie bespaar je niet alleen op de energiekosten, maar het is ook mogelijk om hier een premie voor aan te vragen. Hiermee bespaar je aanzienlijk op de totaalkosten. Lees meer over deze premie, het aanvragen en de voorwaarden op vlaanderen.be.


Vergelijk offertes om te besparen op de renovatiekosten.

Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes


Zelf doen of uitbesteden aan een aannemer?

Twijfel je nog of je zelf een renovatie gaat uitvoeren of dat je een aannemer inschakelt? Het is verstandig om grote renovaties uit te laten voeren door een vakman uit Zaventem. Voor het renoveren van een badkamer, keuken of dak is veel vakkennis en ervaring nodig. Denk hierbij aan het verleggen van leidingen, tegelwerk en het waterdicht maken van een dak. Een renovatiespecialist heeft er bijvoorbeeld geen moeite mee om op een hoge trap of op een dak te staan.

Kleine renovatiewerken kun je wel zelf doen. Bijvoorbeeld het vervangen van de handgreepjes of de frontjes van de keukenkastjes of het schilderen van de muren of plafond. Door wat kleine klusjes zelf te doen bespaar je op de verbouwkosten. Hierbij helpt het ook als je alvast de oude vloerbedekking verwijderd bij vloerwerken, dan hoeft de aannemer het niet meer te doen.

Voordelen inschakelen aannemer renovatiewerken Zaventem

Profiteer ook van de voordelen van het inschakelen van een aannemer. Je zit niet lang in een verbouwing, want de vakmannen hebben veel ervaring en vakkennis. Hierdoor gaat het renoveren van je woning in Zaventem een stuk sneller. Bovendien hoef je geen duur gereedschap of ander materiaal aan te schaffen. De aannemer zorgt hier namelijk voor. Ook wanneer er steigers nodig zijn of andere hulpmiddelen.

Twijfel je nog of je een aannemer inschakelt voor de verbouwingswerken? Bekijk dan deze voordelen:

  • De vakmannen hebben veel ervaring en zorgen voor een probleemloze renovatie.
  • Je zit zelf niet lang in een verbouwing.
  • Een aannemer zorgt voor gereedschap en het materiaal.
  • Je bent verzekerd van uitstekende hulp en hoogwaardige kwaliteit.

Meest recente opdrachten

Volledige woningrenovatie in Vilvoorde
Complete badkamerrenovatie in Asse
Diverse verbouwingswerken in Grimbergen
Meerdere kleine renovatiewerken in Halle
Realiseren van een aanbouw in Dilbeek
Een dakrenovatie in de buurt van Leuven
Meerdere zolderrenovaties in Overijse
Diverse metselwerken in Zaventhem
Een totaalrenovatie in Tienen
Meerdere verbouwingen rondom Aarschot

aannemer woningrenovatie Zaventem

Vergelijk offertes voor renovatiewerken

Met renovatiewerken pas je je woning in Zaventem helemaal aan naar je eigen wensen. Wat denk je bijvoorbeeld van een badkamerrenovatie of keukenrenovatie voor de keuken van je dromen. Je huis compleet laten opknappen? Met een totaalrenovatie door een aannemer is dit mogelijk.

Bespaar op de kosten!

Vul het offerteformulier in voor het ontvangen van meerdere offertes van aannemers uit de omgeving van Zaventem. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot wel 40% op de kosten. Je weet zeker dat je niet te veel betaalt voor de renovatie en kiest best en eenvoudig de vakman voor het renoveren. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend. De keuze is aan jou!


Meerdere vrijblijvende offertes