Keukenrenovatie in Sint-Genesius-Rode?

Vraag gratis offertes aan en vind een geschikte keukenspecialist!

Gratis - Vrijblijvend

Keukenrenovatie in Sint-Genesius-Rode

Droom jij van een nieuwe keuken? Wil je koken aan je eigen kookeiland? De look van je keuken veranderen met een nieuw werkblad? Laat een keukenrenovatie uitvoeren door een keukeninstallateur in Sint-Genesius-Rode. Op zoek naar een bedrijf bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van keukenspecialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen over de gemiddelde prijzen. Daarnaast kom je alles te weten over jouw mogelijkheden bij een keukenrenovatie, de werkwijze en krijg je tips om te besparen op de kosten!

Keukenspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige keukenspecialist in Sint-Genesius-Rode?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van keukenspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een keukenspecialist!

Vind de beste keukeninstallateur in Sint-Genesius-Rode

Wij helpen je graag bij het vinden van een specialist voor het verbouwen en plaatsen van keukens. Via het offerteformulier krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van een keukeninstallateur in Sint-Genesius-Rode. Zo kies je gemakkelijk voor de keukenspecialist met het beste aanbod en zit je nergens aan vast. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je bespaart hiermee tot wel 40%!Wat is de prijs van een keukenrenovatie in Sint-Genesius-Rode?

De kosten van een keukenrenovatie in Sint-Genesius-Rode hangen af van een aantal factoren. De meest voor de hand liggende zijn de grootte van de keuken en de materiaalkeuze. Een kleine keuken bevat minder keukenkastjes en een kleiner keukenblad, waardoor de kosten lager zullen uitvallen. Wil je de keuken herstellen of volledig renoveren?

Denk daarnaast bijvoorbeeld ook aan het eventueel vervangen van je keuken inbouwapparatuur. Werkt de vaatwasser nog goed? Ben je tevreden met de grootte van de koelkast? Dan kun je daar in ieder geval al op besparen! Hieronder vind je de gemiddelde prijzen per onderdeel. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis offertes aan!

Keukenrenovatie: prijzen 2024

Onderdeel van de keukenrenovatie Gem. kosten*
Keukenblad €1000,-
Spoelbak €400,-
Kookplaat €400,-
Afzuigkap €400,-
Keukenkastjes €900,-
Keukendeurtjes €900,-
Vaatwasser €400,-
Koelkast €500,-
Handgrepen €150,-
Montagematerialen €100,-
Keukenvloer €30,- per m2
Betegelen keukenmuur €45,- per m2
Schilderen keukenmuur €20 per m2
Totaalprijs keukenrenovatie €100,- tot €5000,-

*Dit zijn gemiddelde kosten, inclusief montage en btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

De meeste keukenrenovaties komen niet in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Echter, voor het grootste gedeelte betaal je slechts een btw-tarief van 6%. De opbouw van de kostprijs van een keukenrenovatie bestaat meestal voor 20% uit montagekosten en 80% materiaalkosten. Hier lees je meer over mogelijke renovatiesubsidies

badkamerinstallateur

Keukenrenovatie of een nieuwe keuken?

Je wilt je keuken opfrissen, maar weet nog niet zeker hoe? Je hebt twee mogelijkheden wanneer je je keuken onder handen wilt nemen. Ga je voor een keukenrenovatie of een geheel nieuwe keuken? De volgende punten zullen je helpen bij het maken van je keuze.


Beschikbaar budget

Je kunt de keuze laten afhangen van je budget. Met een keukenrenovatie ziet je keuken er nieuw uit voor relatief weinig geld. Je keuken renoveren kost je namelijk minder geld dan een geheel nieuwe keuken. Er zijn minder manuren nodig bij het renoveren van de keuken dan het inbouwen van een nieuwe, waardoor jij minder arbeidsloon betaalt. Dit geeft je wellicht budget voor een natuurstenen keukenblad of een luxere dampkap. Je ziet dat de mogelijkheden om te investeren in afwerking groeien.

Denk ook aan de mogelijke waardestijging van je huis. Door een keukenrenovatie krijg je bij de verkoop van je huis relatief veel terug voor de kleine investering die je in keuken hebt gedaan.

In korte tijd een nieuwe look

Je keuken is een ruimte die centraal staat in je huis. Er wordt dagelijks gebruik van gemaakt en daarom is het fijn als je je keuken niet te lang hoeft te missen. Het is makkelijker een keuken op te knappen dan geheel te slopen en opnieuw te bouwen. Je zult je vernieuwde keuken dus sneller weer in gebruik kunnen nemen, wanneer je kiest voor een renovatie.

Wel of geen breekwerk?

Wil je liever dat er geen breekwerk aan je nieuwe keuken te pas komt? Over het algemeen is een keukenrenovatie een goedkoop en duurzaam alternatief voor een nieuwe keuken. Zeker wanneer de opstelling gelijk blijft, hoeven vloeren, wanden of plafonds niet aangepast te worden. Ook zal de kans op werkzaamheden aan gas- en waterleidingen of elektra een stuk kleiner zijn. Zo bespaar je al gauw €450 tot €800 euro.

Hoe wil ik mijn keuken indelen?

Een nieuwe keuken geeft je de vrijheid een totaal nieuwe indeling te kiezen. Een keukenrenovatie lijkt minder flexibel met betrekking tot een nieuwe indeling, maar denk ook eens aan het verplaatsen van je huidige keuken. Dit is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt, maar zo kom je toch dichter in de buurt van nieuwe indeling zonder de kosten van een nieuwe keuken. Zeker wanneer je keuken nog in goede staat is, is dit de moeite waard.


Vind snel een goedkope en vakkundige specialist voor je keukenrenovatie in Sint-Genesius-Rode

Vergelijk gratis offertes van meerdere specialisten en bespaar tot 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!

Keuken renoveren in Sint-Genesius-Rode: wat zijn je opties?

Voldoet jouw keuken niet meer aan je wensen? Het oppimpen van je keuken kun je op verschillende manieren aanpakken:

Keukenrenovatie zonder breken

Is je keuken al een aantal jaar oud, maar nog steeds in goede staat? Ben je toe aan vernieuwing? Dan is een keukenrenovatie zonder breken een goede keus. Zo hoeft het renoveren van je keuken ook geen vermogen te kosten. Het sloopwerk zorgt er meestal voor dat de renovatiekosten oplopen. Bovendien zit je zonder geluidsoverlast en slooppuin. Een keukenrenovatie is zelfs vaak binnen een dag geregeld!

Een keukenrenovatie zonder breken is op verschillende manieren te realiseren:

 • Nieuwe handgrepen: handgrepen lijken een klein detail, maar hebben veel invloed op het uiterlijk van je keuken. Ze zijn eenvoudig te vervangen en geven eenvoudig en voordelig een nieuwe look aan je keukenmeubel. Zo kan een ander materiaal, formaat of kleur al een groot verschil maken.
 • Nieuwe spatwand: een spatwand is niet alleen praktisch, het is ook een verrassende en duurzame manier om een eigen unieke keuken te creëren. Houd je van een strakke en luxe uitstraling? Kies voor een glazen achterwand. Liever een fantastische Mediterrane look? Dan zijn Portugese tegels misschien wel iets voor jou. Als je nog niet precies weet voor welke stijl je wilt gaan, kun je inspiratie opdoen door eens te kijken op Pinterest of in gesprek te gaan met een vakman. De mogelijkheden zijn in ieder geval oneindig.
 • Vernieuw de laden en deuren: door de laden en kasten een likje verf te geven lijken ze als nieuw. Kies je lievelingskleur of een kleur die bij de woning past. Je kunt in plaats van verf ook een folie gebruiken om de keuken te pimpen.
 • Verf een keukenwand: door het verven van een wand breng je met weinig moeite een grote verandering in je keuken. Een coole kleur geeft je keuken karakter. Het is extra handig om voor glimmende hoogglans te kiezen. Zo houd je de keuken gemakkelijker schoon met slechts een natte doek.

badkamerinstallateur

 • Vervangen van werkblad: het werkblad is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de keuken. Het wordt dagelijks gebruikt en is goed in het zicht. Door het werkblad te vervangen lijkt het dus al snel alsof je een nieuwe keuken hebt.
 • Werkblad verhogen: wanneer je een wat oudere keuken bezit kan het zijn dat het werkblad lager zit dat bij hedendaagse keukens. Dit is gemakkelijk op te lossen met een blind paneel boven de laden en deuren. De hoogte kun je zelf bepalen of in overleg met een vakman.
 • Nieuwe keukenapparatuur: elektrische huishoudtoestellen zijn een belangrijke kostenpost van een keukenrenovatie en geven je keuken net dat beetje extra waar je naar op zoek bent. Nieuwe apparaten zijn daarnaast energiezuiniger en betalen zichzelf na verloop van tijd weer terug.
 • Nieuwe verlichting: veel keukens bevatten spotverlichting. Dit is prima om mee te werken, maar zorgen niet echt voor gezelligheid. Je kunt sfeer creëren door warmere lichtbronnen tegen de wand of op de schappen te plaatsen.
 • Keukenmengkraan: de kraan is het meest gebruikte element van de keuken en zijn verkrijgbaar in veel coole designs en materialen. Kies voor een uittrekelement of een quooker. Zo creëer je een geheel nieuwe uitstraling in je bestaande keuken.

Recent aangevraagde offertes voor keukenrenovatie:

Keuken plaatsen Oostende
Complete keukenrenovatie in Roeselare
Keukenvloer Harelbeke
Keuken ontwerpen Menen
Realiseren van een keukenuitbreiding Waregem
Keukenrenovatie in de buurt van Brugge
Meerdere keukenrenovaties in Wevelgem
Betegelen keukenmuur Izegem
Keukenkasten plaatsen Kortrijk
Keukenverlichting plaatsen Ieper

Grotere keukenrenovatie

Ben je uitgekeken op je huidige keuken, of is de keuken nodig aan vervanging toe? Overweeg dan je keuken op te knappen met een volledige keukenrenovatie. Zo kun je kiezen voor een geheel nieuwe keukenstijl, nieuwe installaties of een volledig nieuwe indeling. Je bent volledig vrij! Wat je ook aanpast, een keukenrenovatie kan er voor zorgen dat je weer met meer plezier in de keuken bent. Het wordt dus weer een aangename ruimte die ook nog eens kan zorgen voor een waardestijging van je woning.

Enkele opties bij een grotere keukenrenovatie:

 • Nieuwe tegels: met nieuwe keukentegels geef je je keuken als het ware een nieuw jasje. Naast het betegelen van de achterwand, het werkblad of vloer kun je tegels ook gebruiken om accenten te leggen of accessoires op te leuken.
 • Nieuwe keukenspoelbak: het vervangen van de spoelbak gebeurt vaak in combinatie met een nieuw werkblad. Ook spoelbakken zijn er in veel verschillende stijlen. Van klassiek en stijlvol tot modern. Heb je geen vaatwasser? Dan zou je er voor kunnen kiezen een dubbele spoelbak te nemen.
 • Kookeiland toevoegen: een kookeiland is een perfecte manier om de keuken samen te brengen met de rest van de woning. Zo sta je aan het kookeiland te koken en heb je tegelijkertijd contact met wat er verder in de kamer gebeurt. Praktisch is het natuurlijk ook. Met een kookeiland creëer je extra kook- en opbergruimte, nieuwe zitplekken en meer gezelligheid.

Vind snel een goedkope en vakkundige specialist voor je keukenrenovatie in Sint-Genesius-Rode

Vergelijk gratis offertes van meerdere specialisten en bespaar tot 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!

Keukenrenovatie Sint-Genesius-Rode: welke stappen neemt de vakman?

Wat komt er allemaal kijken bij een keukenrenovatie? Voordat je begint met renoveren, moet er een aantal voorbereidingen worden getroffen. Denk hierbij aan het ontwerpen van de nieuwe keuken en het plaatsen van een nieuwe spatwand of tegels. Lees met welke stappen je precies rekening moet houden bij het renoveren van je keuken in Sint-Genesius-Rode.

1. Planning en ontwerp

De eerste stap op weg naar de renovatie is een goede voorbereiding. Bij een keukenrenovatie werk je over het algemeen met een bestaand design. Bedenk wat de positieve en negatieve punten van je keuken zijn. Zo kom je er snel achter wat je moet aanpassen om tot een droomkeuken te komen. Nu kun je gemakkelijker denken aan een nieuwe indeling, stijl of kleur.

Heb je een kleine keuken? Laat die vaatwasser dan zitten en kies voor twee spoelbakken. Zo spaar je bruikbare opbergruimte. Voor het ontwerp kun je natuurlijk een interieurarchitect inzetten of een online 3D ontwerptool uitproberen, maar de vakman denkt ook graag met u mee.

Voorbeelden van populaire keukenstijlen zijn:

 • Landelijke keuken: warme kleuren met natuurlijke materialen.
 • Moderne keuken: veel lichte en contrasterende kleuren met strakke lijnen. Moderne keukens bevatten vaak een kookeiland.
 • Houten keuken: warme houtkleuren, gecombineerd met één specifieke kleur.
 • Engelse keuken: tijdloos, authentiek en victoriaans. Veel zwart-wit elementen in combinatie met hout.
 • Design keuken: felle kleuren, hoogglans keukenkasten met opvallende kraan of fornuis met unieke vormen.

badkamerinstallateur

2. Keuken leeghalen

Als je alleen een gedeelte van de keuken renoveert, zal het niet nodig zijn om alles eruit te breken. Kies je echter voor een totaalrenovatie van je badkamer, dan haalt de keukenspecialist eerst de oude keuken eruit. Je kunt zelf zo veel mogelijk spullen die je tijdelijk niet nodig hebt opbergen, en alles wat tijdens de renovatie blijft staan afdekken met een hoes.

3. Leidingen en elektrawerk aftekenen, controleren of verleggen

Is er breekwerk uitgevoerd of is er veel verplaatst? Dan controleert de vakman de afvoer, leidingen en elektra eerst goed voordat hij verder gaat. In oude huizen is het sowieso een goed idee om deze te controleren en eventueel vervangen. Als de indeling van de keuken wordt aangepast, is de kans groot dat er leidingen verlegd moeten worden. Ook hierbij kan een keukeninstallateur je prima helpen.

4. Stucwerk uitvoeren

Na het weghalen van de oude keukenelementen, is het tijd om het stucwerk aan te pakken en de muren op te knappen. Indien je van plan bent een muur te verwijderen of een raam te plaatsen, zal de vakman dit ook bij deze stap uitvoeren.

badkamerinstallateur

5. Nieuwe vloer en wanden

Na het eventuele sloop- en stucwerk kun je verder met de vloer en de wanden. Heb je je eigen keukenontwerp? Dan is dit hét moment om jouw stijl door te voeren. De keuze voor bijvoorbeeld Portugese tegels of een betonvloer in de keuken bepaalt in grote mate de look. Ook de wanden hebben een grote invloed op het uiterlijk én natuurlijk op de prijs.

6. Installeren van de keuken

Nu is het tijd voor de inrichting. De vakman zal de keuken opmeten, het beslag en de scharnieren inboren en eventueel nieuwe keukendeuren monteren of opnieuw schilderen. Ook wordt er gecheckt of het werkblad en de keukenkasten waterpas gemonteerd zijn. De aangesloten keukenspecialisten uit jouw regio geeft graag advies over de juiste muurbevestiging.

7. Kitwerk en aflevering

De laatste stap bestaat uit het afmonteren van alle stopcontacten en het sanitair. Indien nodig kit de vakman de randen dicht zodat er nergens vocht doorheen komt. Vervolgens wordt de keuken schoon opgeleverd en kunt u genieten van uw nieuwe keuken!

Waarop letten bij een keukenrenovatie in Sint-Genesius-Rode?

Wanneer je een keukenrenovatie laat uivoeren zijn er een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld goed na over de afmetingen. Deze moeten afgestemd zijn op de gebruikers om gebruikscomfort te garanderen. Ben je vrij lang? Dan is het fijn wanneer het werkblad hoger wordt geplaatst.

Meer punten om rekening mee te houden bij een keukenrenovatie:

 • Indeling: een slimme indeling draagt veel bij aan een praktische en fijne keuken. Plaats bijvoorbeeld de vaatwasmachine zo dicht mogelijk bij de gootsteen. De gootsteen plaats je op een centrale en goed bereikbare plek. Ook de dampkap verdiend wat aandacht. Deze moet minstens 70 centimeter boven je kookplaat hangen, maar zorg er voor dat je niet je hoofd stoot. Verdiep je in verschillende designs en vraag voor advies op maat gratis offertes aan.
 • Keukenverlichting: de verlichting heeft altijd een grote invloed op de sfeer en functionaliteit van een ruimte. Zorgt voor een combinatie van accentverlichting boven het de werkplekken en sfeerverlichting aan de wand. Zeker zonder natuurlijk licht mag goede verlichting niet ontbreken.
 • Keukenapparaten: pas je apparaten aan aan je behoeften. Koelkasten presteren bijvoorbeeld best wanneer de volledige capaciteit wordt gebruikt. Staat deze vaak halfvol? Opteer dan voor een kleinere koelkast. Goed voor je portemonnee en het milieu!
 • Keukenvloer: door de keukenvloer te laten doorlopen onder de kasten vermijd je opstijgend vocht en blijven de keukenkasten langer mooi en functioneel.

badkamerinstallateur

Voordelen van het inschakelen van een keukenspecialist in Sint-Genesius-Rode

 • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
 • Een snelle keukenrenovatie binnen de afgesproken tijd
 • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

Laat je keuken in Sint-Genesius-Rode renoveren door een bij ons aangesloten keukenspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste keukenexpert uit de regio. Naast je keuken ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.

Start gratis offerteaanvraag!