Dakrenovatie in Blankenberge?

Vraag gratis offertes aan en vind een geschikte dakspecialist!

Gratis - Vrijblijvend

Dakrenovatie in Blankenberge

Is het dak van jouw woning of gebouw toe aan een renovatie? Door het vernieuwen van de dakbekleding, dakisolatie of het onderdak verbeter je je woonkwaliteit. Bovendien stijgt hiermee ook de waarde van je huis! Zoek je een bedrijf voor dakrenovatie in Blankenberge? Laat een dakrenovatie uitvoeren door een specialist bij jou in de buurt!

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van dakspecialisten in de regio. Op deze pagina kun je ook alvast lezen over de gemiddelde prijzen. Daarnaast kom je alles te weten over jouw mogelijkheden bij een dakrenovatie, de werkwijze en krijg je tips om te besparen op de kosten!

Dakspecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige dakspecialist in Blankenberge?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van dakspecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een dakspecialist!

Vind de beste dakwerker in Blankenberge

Wij helpen je graag bij het vinden van een specialist voor het renoveren en aanpassen van je dak. Via het offerteformulier krijg je een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen van een dakwerker in Blankenberge. Zo kies je gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod en zit je nergens aan vast. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Je bespaart hiermee tot wel 40%!Wat is de prijs van een dakrenovatie in Blankenberge?

De kosten van een dakrenovatie in Blankenberge hangen af van een aantal factoren. Je kunt hierbij denken aan materiaalkeuze of de oppervlakte van het dak. Ga je voor keramische of betonnen dakpannen? Pak je ook het onderdak aan? Al deze keuzes beïnvloeden de prijs.

Het vernieuwen van dakbedekking kost €50,- per vierkante meter gemiddeld. Het plaatsen van een overzetdak €45,- per vierkante meter. Een nieuwe dakconstructie plaatsen is gemiddeld €175,- per vierkante meter.

Wist je dat mogelijke renovatiepremies ook een rol spelen? Hieronder vind je de gemiddelde prijzen per onderdeel en een uitleg met betrekking tot renovatiesubsidies.


Dakrenovatie prijzen 2024

Soort dakrenovatie Gemiddelde prijs*
Vernieuwen dakbedekking €50,- per m²
Plaatsen overzetdak €45,- per m²
Nieuwe dakconstructie €175,- per m²

*Dit zijn gemiddelde kosten, inclusief montage en btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Dakrenovatiepremies

Met het uitvoeren van een dakrenovatie kom je in aanmerking voor de overkoepelende renovatiepremie. Afhankelijk van je inkomen kun je tot wel 30% van de goedgekeurde facturen terugkrijgen. De minimale uitgifte om recht te hebben op de premie ligt bij €2500 (exclusief btw). Dit geldt onder andere voor renovatiewerken als het afbreken en vervangen van de dakstructuur, het vernieuwen van een waterdichte dakbedekking of het plaatsen of vervangen van dakgoten door een vakman.

Naast de overkoepelende renovatiepremie, heb je bij een dakrenovatie ook recht op het verlaagde BTW-tarief van 6%. Dit geldt voor zowel de werkuren als de materiaalkosten. Denk er om dat het wel om een privéwoning moet gaan.

Naast premies en subsidies voor het vernieuwen van je dak zijn er ook voordelen verbonden aan het isoleren. De dakisolatiepremie is bestemd voor zowel werken die door de aannemer worden uitgevoerd als door de doe-het-zelvers.

badkamerinstallateur

Wat bepaalt de hoogte van de prijs?

Hoe veel je wilt en gaat besteden aan je dakrenovatie heb je zelf in de hand. De kosten hangen ten eerste natuurlijk af van de materiaalkeuze, maar ook het daktype speelt een rol. Zo zijn de prijzen van dakwerken aan een schuin dak vaak hoger, omdat je hiervoor duurdere materialen moet aanschaffen. Verder is het soort renovatiewerk een belangrijke factor. Een complete dakrenovatie zal meer financiering nodig hebben dan wanneer je alleen de dakafwerking vernieuwt.

Tot slot zijn er nog extra opties, zoals het isoleren van het dak, of het plaatsen van zonnepanelen. De prijs van dakisolatie ligt gemiddeld rond de €60,- per m². Dit is even een investering, maar hiermee bespaar je uiteindelijk veel op de energierekening. Bovendien verhoog je je wooncomfort! Zonnepanelen kosten zo’n €560,- per stuk. Een laatste mogelijkheid om bij de dakrenovatie toe te voegen is een dakreiniging. Hiervoor betaal je gemiddeld €10,- per m² en voorzie je je dak van een schoon aanzicht. Ook bevorder je de levensduur van de dakbedekking aanzienlijk.


Vind snel een goedkope en vakkundige specialist voor je dakrenovatie!

Vergelijk gratis offertes van meerdere specialisten en bespaar tot 40% op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!

Dak renoveren in Blankenberge: wat zijn je opties?

Er zijn verschillende mogelijkheden bij een dakrenovatie:


Vervangen van de dakbedekking

Het vervangen van de dakbedekking is één van de meest voorkomende dakrenovaties. Hierbij wordt de oude dakbedekking verwijderd en een nieuwe geplaatst. Hierdoor heb je de keuze om het dak in dezelfde staat te herstellen, of voor een nieuw uiterlijk te gaan. Je opties hangen vervolgens af van het daktype. Een hellend dak is het beste af met keramische of betonnen dakpannen, of een rieten dak.

Een plat dak daarentegen heeft een bredere keuze. Zo kun je kiezen voor bitumen, EPDM dakbedekking, een groen dak, PVC-dakbedekking, aluminium, koper of zink.

Overzetdak plaatsen

Bij het plaatsen van een overzetdak hoeft de bestaande dakbedekking niet verwijderd te worden. Het bestaande dak, bijvoorbeeld bedekt met roofing, golfplaten of leien, wordt belegd met panelen. Je hebt de keuze uit traditionele dakpanuitvoering of bijvoorbeeld een industriële uitstraling. Dit is een relatief voordelige en snelle optie.

Nieuwe dakconstructie

De constructie van het dak waarborgt de veiligheid van je huis. Wanneer deze is verzwakt, zijn er extra houten of metalen balken nodig, of mogelijk een geheel nieuwe dakconstructie.

Als je de draagconstructie aanpast of het dak in de lengte, breedte of hoogte uitbreidt, moet je meestal eerst een vergunning aanvragen.

Dakgoten vernieuwen

Als je een oud dak hebt dat toe is aan een renovatie, gebruik dan deze gelegenheid om de dakgoten en het zinkwerk ook te checken. Het kan een stuk goedkoper zijn om alle werken tegelijk uit te laten voeren. Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor dakgoten. Zink kost tussen de €20,- en €55,- per meter en heeft een lange levensduur en luxe uitstraling. Voor kunststof betaal je tussen de €25,- en €35,-, is relatief onderhoudsarm en is beschikbaar in verschillende kleuren. Koperen dakgoten kosten gemiddeld €40,- per meter en zijn kwalitatief hoogwaardig. Ten slotte kun je kiezen voor aluminium. Dit kost tussen de €30,- en €55,- en is slag- en krasvast.

badkamerinstallateur

Dakisolatie

Bij een dakrenovatie is het handig om de dakisolatie meteen mee te nemen. Er zijn drie manieren om je huis via het dak te isoleren:

 • Dakisolatie buitenkant: deze optie is voornamelijk geschikt in combinatie met het vervangen van de dakbedekking, aangezien deze (tijdelijk) verwijderd moet worden om isolatie aan te brengen. Het isolatiemateriaal wordt bovenop de dakconstructie geplaatst. Een groot voordeel van isoleren van buitenaf is het lage risico op koudebruggen. Voor isoleren aan de buitenkant van het dak betaal je €40,- tot €60,- per m².
 • Dakisolatie binnenkant: deze vorm van isoleren heeft verschillende voordelen. Het is meestal goedkoper, omdat het met minder grote werken gepaard gaat dan isoleren van buitenaf. Om deze reden zal de renovatie ook sneller gerealiseerd zijn. Verder is de kans op vochtproblemen kleiner. Het enige nadeel is dat je wat ruimte verliest in de kamer. Isoleren aan de binnenzijde van het dak kost tussen de €20,- en €50,- per m².
 • Zoldervloer isoleren: indien je de zolder niet als kamer gebruikt, kun je misschien beter de zoldervloer isoleren dan het dak. daarmee verklein je de te verwarmen oppervlakte van je woning en verwarm je efficiënter. De isolatie kan tussen de vloerbalken of op de bestaande vloer geplaatst worden. Een voordeel is dat je geen plaats verliest in huis. Daarnaast is ook bij deze methode de omvang van de renovatie veel kleiner. De prijs van het isoleren van de zoldervloer ligt tussen €25,- en €35,- per m².

Dakreiniging uitvoeren

Vervuiling op de dakbekleding verlaagd de kwaliteit van het dak. Om serieuze beschadigingen te voorkomen, kun je het dak laten reinigen. Hoe vaak dit moet gebeuren is afhankelijk van de locatie, de omgeving en het type dak. Als vuistregel wordt aanbevolen het dak eens per jaar grondig schoon te laten maken.


Recent aangevraagde offertes voor dakrenovatie:


Dak reinigen Oostende
Complete dakrenovatie in Roeselare
Dakgoten vervangen Harelbeke
Kapotte dakpannen herstellen Menen
Dakisolatie Waregem
Dakrenovatie in de buurt van Brugge
Isoleren zoldervloer Wevelgem
Dak opnieuw bekleden Izegem
Dakkapel plaatsen Kortrijk
Dakconstructiewerken Ieper

Tips bij een dakrenovatie in Blankenberge

 • Vraag de buren of ze hun dak ook willen renoveren. Zo heb je mogelijk recht op kwantumkorting.
 • Doe-het-zelf: om kosten te besparen kun je een aantal dingen zelf doen. Denk aan het verwijderen van dakbedekking of het afvoeren van afval.
 • Vraag meerdere offertes aan: zo kun je vergelijken en vind je prijstechnisch de beste match.
 • Zorg voor voldoende licht bij een dakrenovatie: je kunt de dakrenovatie ook zien als kans om voor extra natuurlijk licht te zorgen. Zo verhoog je je wooncomfort enorm! Mogelijkheden zijn dakkoepels, lichtstraten, dakkapellen of een dakraam.

Waar let je op tijdens een dakrenovatie in Blankenberge?

 • Luchtdichtheid: vraag aan de dakspecialist rekening te houden met de luchtdichtheid van de constructie. Het is namelijk niet alleen belangrijk te letten op de dikte van de isolatie, ook de luchtcirculatie bepaalt in grote mate het warmteverlies.
 • Stabiliteit van de woning: het dak heeft natuurlijk invloed op de stabiliteit van de woning. Wanneer het een grote renovatie betreft, is het verstandig een architect in te schakelen voor de juiste berekeningen.
 • Bouwvergunning: het kan zijn dat het nodig is een bouwvergunning aan te vragen voor jouw dakrenovatie. Met name bij een grote verandering in uiterlijk. Dit kun je het beste aanvragen bij de gemeente.

badkamerinstallateur

Voordelen van het inschakelen van een dakspecialist in Blankenberge:

 • Hoogwaardige kwaliteit en deskundig advies
 • Een snelle dakrenovatie binnen de afgesproken tijd
 • Geen aanschafkosten van duur gereedschap of materiaal

Besparen op een dakrenovatie in Blankenberge? Vergelijk gratis offertes!

Een dakrenovatie in Blankenberge brengt veel voordelen met zich mee, in sommige gevallen is het ook gewoon nodig. Ben je op zoek naar een dakspecialist?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Laat je dak renoveren door een bij ons aangesloten dakspecialist. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk deze op je gemak thuis en kies zo eenvoudig de beste dakexpert uit de regio. Naast je dak ook andere renovatiewerken? De specialisten helpen je graag.

Start gratis offerteaanvraag!