Renovatiewerken in Overpelt?

Vraag gratis offertes aan en vind een geschikte renovatiespecialist!

Gratis - Vrijblijvend

Renovatiewerken Overpelt

Met algemene renovatiewerken in Overpelt vernieuw je je woning naar je eigen smaak. Wat denk je bijvoorbeeld van een vernieuwde keuken, nieuw sanitair of een renovatie met een aanbouw? Je past je huis helemaal aan naar je eigen wensen met een renovatie. Met een aannemer ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit en deskundige hulp.

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes van renovatiespecialisten in de regio. Op deze pagina lees je verder alles over de verschillende renovatiewerken. Uiteraard geven we ook meer informatie over gemiddelde prijzen en mogelijkheden om te besparen op de renovatiekosten!

Renovatiespecialist nodig?

Op zoek naar een goedkope en deskundige renovatiespecialist in de buurt?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van renovatiespecialisten uit jouw regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een renovatiespecialist!

Voordelen van onze offerteservice

Door het offerteformulier in te vullen ontvang je spoedig meerdere offertes van aannemers bij jou uit de regio Overpelt. Het is namelijk verstandig om prijsoffertes te vergelijken, want dan weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor algemene renovatiewerken.

De voordelen van de offerteservice:

 • Je hoeft niet zelf bedrijven te contacteren voor een prijsopgaaf. Alleen het offerteformulier invullen is genoeg.
 • Je kiest eenvoudig de beste aannemer voor renovatiewerken in Overpelt door offertes te vergelijken.
 • Bespaar tot wel 40% op de kosten van je woningrenovatie en je weet zeker dat je niet te teveel betaalt.

Wat doet een renovatiebedrijf in Overpelt?

Bij een woningrenovatie verander je je woning geheel naar eigen smaak. Een renovatiebedrijf stelt samen met jou een bouwplan inclusief planning op, waarin duidelijk wordt gesteld welke werken worden zullen uitgevoerd. Het kan bij een woningrenovatie om alles gaan. Renoveer bijvoorbeeld je zolder of pas een aantal dingen aan in de badkamer. Een woningrenovatie betekent niet altijd dat er een grote verbouwing nodig is, ook met kleine renovatiewerken kun je veel aanpassen in huis.

Of een renovatie in Overpelt van je woning nodig is, is afhankelijk van de staat van je woning en je eigen eisen en wensen. Voldoet de badkamer bijvoorbeeld niet meer of is de ruimte te klein? Voldoet je woning aan de nieuwe eisen op het gebied van isolatie? Start gratis offerteaanvraag en ontvang gratis advies!

Huis renoveren door renovatiebedrijf

Heb je net een nieuw huis gekocht of is je huidige woning toe aan een renovatie? Met een totaalrenovatie in Overpelt kunt u op voordelige wijze gevoeld een nieuw huis creëren. Het vergt een investering die uiteindelijk veel oplevert. Denk bijvoorbeeld aan de verbeterde energiewaarde door het plaatsen van isolatie. Zo bespaar je jarenlang op de energierekening en verdient de investering zichzelf weer terug. Door gratis offertes aan te vragen ontvang je advies op maat en ontdek je wat er mogelijk is voor jouw woning.

Appartement renoveren

Aangezien er bij een appartement weinig mogelijkheden zijn voor een uitbouw of aanbouw, wordt er vaak gekozen voor het samenvoegen van bestaande ruimtes. Zo creëer je snel een grotere leefruimte. Een woningrenovatie hoeft niet altijd iets ingrijpends te zijn. Je kunt ook denken aan het vervangen van het sanitair, een nieuwe vloer of het schilderen van de wanden. Om je buren zo min mogelijk tot last te zijn contacteer je best een renovatiespecialist uit Overpelt. Deze zorgt voor een zorgeloze woningrenovatie.

Kantoor renoveren

Of je net naar een nieuw pand verhuisd bent of al jaren in hetzelfde gebouw zit: ook de werkomgeving is wel eens aan een opfrisser toe. Het renoveren van de kantoren is belangrijk om mee te nemen in de lange termijn planning. Maakt het bedrijf veel groei door? Is de opslagcapaciteit nog voldoende? We begrijpen dat een verbouwing zo min mogelijk tijd mag kosten. De renovatiespecialist maakt een strakke planning, zodat je in een mum van tijd gebruik kunt maken van een prachtig nieuwe kantoorruimte.


totaalrenovatie Overpelt

Wat is de kostprijs van renovatiewerken in Overpelt?

De kosten voor een renovatiewerken in Overpelt zijn voornamelijk afhankelijk van wat je laat renoveren. In de prijstabel vind je een aantal verschillende renovatie en de gemiddelde prijs. Een badkamer van 9 m² kost bijvoorbeeld rond de €3.800,- tot €5.600,-, afhankelijk van het merk, kwaliteit, het sanitair en wat je verder laat verbouwen.

De totaalkosten van de verbouwingswerken zijn niet alleen afhankelijk van welk renovatiewerk je laat uitvoeren, maar ook van het benodigde materiaal, de arbeidskosten en eventuele voorrijkosten. Bespaar op de voorrijkosten door een aannemer uit de regio Overpelt te kiezen.


Kosten van een renovatie 2024

Soort renovatie Indicatie van de kosten * Opmerkingen
Badkamer €3.800,- tot €5.600,- Gem. oppervlakte 9 m²
Pleisterwerken €100,- tot €1.700,- Gem. oppervlakte 20 m²
Chapewerken €240,- tot €350,- Gem. oppervlakte 20 m²
Keuken €12.000,- tot €18.000,- Compleet nieuwe keuken.
Dak €3.000,- tot €4.500,- Gem. oppervlakte 50 m²
Aanbouw €16.000,- tot €25.000,- Extra slaapkamer of kantoorruimte op de begane grond
Zolder €9.000,- tot €13.000,- Oppervlakte 25 m²
Tuinrenovatie €4.900,- tot €7.100,- Volledig uitbesteden van tuinontwerp tot tuinaanleg

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waar zijn de kosten van afhankelijk?

Natuurlijk zijn de totaalkosten van een renovatie afhankelijk van het renovatiesoort dat je laat uitvoeren, maar daarnaast beïnvloeden nog een aantal factoren de uiteindelijke kostprijs. Denk hierbij aan de grootte van de renovatie, de materialen die er nodig zijn en de arbeidskosten. De kostprijs voor het materiaal is onder andere afhankelijk van het materiaalsoort, merk en de kwaliteit. Ook het renovatiebedrijf Overpelt is een bepalende factor. Vraag daarom gratis offertes aan en kies de aannemer die past bij jouw budget.

Profiteer van het verlaagd btw-tarief 2024

Woningen in Overpelt die minstens 10 jaar oud zijn kun je renoveren tegen het lage btw-tarief van 6%. Dit voordeel geldt alleen als het gaat om een privéwoning en als je de renovatiewerken uit laten voeren door een aannemer. Voor een doe-het-zelf project moet je het normale tarief betalen over de materiaal- en arbeidskosten. In een aantal steden in Vlaanderen geldt daarnaast nog dat de afbraak en wederopbouw in één handeling gebeurt.

Kijk op vlaanderen.be voor welke steden dit geldt. Daarnaast lees je hier meer informatie over de voorwaarden voor het lage btw-tarief.

Premies renovatiewerken 2024

Besparen op de renovatiewerken? Bekijk de mogelijkheden voor het aanvragen van premies!

Bijvoorbeeld de renovatiepremie van de Vlaamse regering. Deze premie vraag je aan na de verbouwingswerken, want je moet de facturen insturen. De renovatiepremie geldt onder andere voor het renoveren van structurele elementen van de woning, maar ook voor het renoveren van het dak en de technische installatie.

Kijk op vlaanderen.be voor meer informatie. Een andere premie is voor het aanleggen van dakisolatie, ideaal in combinatie met dakwerken. Op de website van de Vlaamse regering lees je hier meer over.


algemene renovatiewerken Overpelt

Het verschil tussen een renovatie en restauratie

De termen renovatie en restauratie worden vaak door elkaar gebruikt, toch is er wel degelijk een verschil tussen een renovatie of restauratie. Bij een renovatie gaat het namelijk om het aanpassen of het vernieuwen van een woning of bedrijfspand.

Een restauratie is net wat anders, hierbij wordt een woning in de oorspronkelijke staat teruggebracht. Bij een restauratie gebruikt een aannemer dezelfde bouwmaterialen en oude technieken. Veel moderne renovatietechnieken zijn niet geschikt voor oude of monumentale gebouwen. Daarnaast hebben we ook nog een verbouw en dit betekent dat jouw woning wordt uitgebreid, bijvoorbeeld met een aanbouw of uitbouw.


7 Handige tips bij renovatiewerken Overpelt

Bij het plannen van een totaalrenovatie kun je best op de volgende punten letten:

 • Maak een lijst: noteer alles wat je wilt gaan renoveren in je woning.
 • Beslis je budget: door een budget op te stellen kun je prioriteiten stellen en een begroting maken.
 • Denk om de elektrische keuring: wanneer je de elektriciteit vervangt, ben je verplicht een elektrische keuring aan te vragen bij een erkende organisatie.
 • Maak een bouwplan: door het opstellen van een bouwplan inclusief de locatie van leidingen voorkom je dat er per ongeluk in een leiding wordt geboord.
 • Vraag een vergunning aan: check, voordat je de werken laat uitvoeren, of je een vergunning nodig hebt voor jouw renovatie. Vraag deze zo snel mogelijk aan, zodat de werken kunnen starten. Je doet dit bij jouw gemeente.
 • Controleer je recht op premies: check ook of je mogelijk recht hebt op een renovatiepremie. Je krijgt hierdoor vaak een deel van de uitgaven terug, zolang je voldoet aan de voorwaarden.
 • Vraag offertes aan: vergelijk 4 tot 5 offertes om een goed beeld te krijgen van de precieze kosten van jouw renovatie. Je kunt aanbiedingen van de specialisten uit de omgeving van Overpelt vergelijken om te besparen op de verbouwkosten. Kies vervolgens de aannemer die het beste bij je past.

Op zoek naar een renovatiespecialist in Overpelt?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!
Gratis offertes vergelijken!

Algemene renovatiewerken Overpelt

Er zijn verschillende soorten renovatiewerken. Het gaat hier om het vernieuwen van een aantal onderdelen van bijvoorbeeld de keukenruimte, badkamer of het dak. Ook horen het bouwen van een aanbouw of uitbouw tot de algemene renovatiewerken in Overpelt. Renovaties vinden niet alleen in je woning plaats, maar ook daarbuiten. Denk aan het renoveren van jouw tuin.

Badkamerrenovatie

Vernieuw alleen het sanitair, plaats een hangend toilet of eindelijk dat mooie ligbad. De kosten van een badkamerrenovatie liggen gemiddeld bij €3000,- tot €10.000,-. Dit geldt ook voor totale badkamerrenovaties. Een aannemer uit Overpelt verwijdert alles en plaatst nieuw tegelwerk en sanitair. Een badkamerrenovatie zonder breekwerk is ook mogelijk. Plaats bijvoorbeeld nieuwe wandpanelen over het bestaande tegelwerk. Zo heb je een nieuwe uitstraling zonder bouwafval.

Keukenrenovatie

De kosten van een keukenrenovatie liggen gemiddeld bij €1500,-. Het is niet altijd nodig om de complete keuken te vervangen. Met het vervangen van de keukenfrontjes, nieuwe keukenhandgrepen of een nieuw aanrechtblad verander je ook al veel in de keuken. Een ander onderdeel van een keukenrenovatie zonder breken is het vervangen van keukenapparatuur.

Dakrenovatie

Het dak biedt bescherming tegen de weersinvloeden. Een dakrenovatie is nodig wanneer er onderdelen kapot zijn, bijvoorbeeld de houten balken door houtrot, bij ernstige verzakkingen of wanneer het dak simpelweg verouderd is. Gemiddeld liggen de kosten voor een dakrenovatie tussen de €300,- en €4300,-. Door de dakwerken te combineren met dakisolatie bespaar je direct op de energiekosten. Bovendien voldoet je dak dan direct aan de dakisolatienorm.

Aanbouw en uitbouw

De begrippen aanbouw en uitbouw worden vaak door elkaar gebruikt. Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte uitgebreid, bijvoorbeeld een grotere keuken of serre aan de woonkamer. Bij een aanbouw gaat het om een nieuwe constructie. Er wordt een nieuw ontwerp gemaakt, welke je moet laten controleren. Op vlaanderen.be lees je meer over vergunningen.


zolderrenovatie Overpelt

Zolderrenovatie

Met een zolderrenovatie creëer je eenvoudig een extra slaapkamer of kantoor. Eén van de renovatiewerken die vaak wordt uitgevoerd is het plaatsen van isolatie. Met een verbouwing met gipswanden is het bovendien mogelijk om extra wanden te plaatsen om de ruimte op te splitsen. Andere renovatiewerken zijn het plaatsen van een dakraam of dakkapel. Gemiddeld liggen de kosten van een zolderrenovatie rond de €5000,-.

Tuinrenovatie

Heerlijk in het zonnetje in de tuin zitten? Of wil je graag een onderhoudsvrije tuin? Met een algemene tuinrenovatie heb je de keuze uit verschillende werken. Afhankelijk van je plannen haalt de aannemer uit Overpelt je tuin leeg, verhoogt hij gedeeltes van de tuin, legt hij groenstukken aan of een compleet nieuw terras met overkapping. Ook de oprit kan onderdeel zijn van een tuinrenovatie.

Totaalrenovatie

Bij een totaalrenovatie in Overpelt gaat het om een complete renovatie van je woning. Denk bijvoorbeeld aan verbouwingswerken als het vervangen van de leidingen en elektriciteit of bijvoorbeeld stucwerk. Naast bouwtechnische aspecten kun je ook denken aan een renovatie van de badkamer, keukenruimte, het dak, ramen of deuren. Een totaalrenovatie wordt vaak toegepast bij sterk verouderde woningen.


Zoek je een aannemer voor een aantal kleine renovatiewerken?

Vraag eenvoudig en vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier!
Gratis offertes vergelijken!

Kleine renovatiewerken Overpelt

Renovatiewerken zijn niet altijd grote verbouwingen met veel sloopwerk, er bestaan ook genoeg kleine renovatiewerken in Overpelt waarmee je veel kunt veranderen. Denk aan het plaatsen van nieuwe tegels in de badkamer, het plaatsen van een hangende wc of het schilderen van een binnenmuur in de woonkamer. Ook de keuken kun je met kleine renovatiewerken opknappen, bijvoorbeeld door het vervangen van de frontjes van de keukenkastjes of het plaatsen van een nieuw aanrechtblad of spatwand. Kleine renovatiewerken zijn relatief goedkoop en kosten niet veel tijd.

Voeg-, metsel- en pleisterwerken

Voegwerk en metselwerk beschermen je woning tegen allerlei weersomstandigheden. Het is belangrijk om de muur in goede conditie te houden met voegwerken en metselwerken. Het herstellen van scheuren, vervangen van kapotte stenen en het vernieuwen van het voegwerken zijn een aantal onderdelen van voegwerken en metselwerken. Maar pleisterwerk is ook mogelijk bij gevelrenovaties in combinatie met isoleren of vochtbestrijding.

Vloer- en chapewerken

Isolatiechape, cementchape, vloerisolatie of vloerverwarming. Dit zijn allemaal onderdelen van vloerwerken en chapewerken. Je verliest veel warmte als je vloer niet geïsoleerd is, daarnaast voelt de vloer koud aan. Laat daarom vloerwerken uitvoeren zoals het aanleggen van vloerisolatie. Denk aan een nieuwe dekvloer op de bestaande ondergrond, een zwevende dekvloer of een chapevloer met vloerverwarming. Met vloerverwarming verwarm je je woning in Overpelt eenvoudig.

Renovatie van het plafond

Het renoveren van het plafond is waarschijnlijk niet iets waaraan je direct denkt bij een verbouwing, maar toch wordt dit veel in Overpelt toegepast. Plafondrenovatie is bijvoorbeeld zeer geschikt wanneer jouw huidige plafond verouderd of in slechte staat is. Voorbeelden van mogelijkheden zijn het plaatsen van een spanplafond, systeemplafond, gyproc of gips. Je pakt hiermee zowel het uiterlijk als de geluids- en warmte-isolatie aan.


aannemer woningrenovatie Overpelt

Voordelen inschakelen aannemer renovatiewerken Overpelt

Een aannemer renovatiewerken Overpelt heeft veel ervaring met woningrenovaties. Het inschakelen van een aannemer heeft daarom een aantal voordelen. Zo zit je bijvoorbeeld niet lang in een verbouwing, want de verbouwingswerken verlopen een stuk sneller door de kennis en ervaring van de vakmannen. Een renovatiespecialist weet daarnaast precies wat er nodig is en welk materiaal er aangeschaft moet worden. Denk aan een steiger voor een gevelrenovatie of voor dakwerken.

Twijfel je nog of je een aannemer inschakelt voor de verbouwingswerken? Bekijk dan deze voordelen:

 • Je hoeft zelf geen duur gereedschap of ander materiaal aan te schaffen.
 • De renovatiewerken verlopen snel en professioneel door de ervaring en vakkennis van de vakmannen.
 • Je bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit.

Meest recente opdrachten

Volledige woningrenovatie in Hasselt
Complete badkamerrenovatie in Maasmechelen
Diverse verbouwingswerken in Maaseik
Meerdere kleine renovatiewerken in Tongeren
Realiseren van een aanbouw in Bilzen
Een dakrenovatie in de buurt van Lommel
Meerdere zolderrenovaties in Sint-Truiden
Diverse metselwerken in Beringen
Een totaalrenovatie in Lanaken
Meerdere verbouwingen rondom Genk

Vergelijk offertes voor renovatiewerken

Pas je woning helemaal aan met renovatiewerken in Overpelt. Plaats bijvoorbeeld nieuw sanitair, laat de tegelwerken vernieuwen of kies voor een comfortabel ligbad. Andere renovatiewerken zijn het aanleggen van nieuwe vloeren, een tuinrenovatie, pleisterwerken en een keukenrenovatie. Of voegwerken, metselwerken en pleisterwerken aan je woning.

Je bespaart tot wel 40% op de renovatiekosten door offertes van meerdere aannemers te vergelijken. Door het offerteformulier in te vullen ontvang je geheel kosteloos en vrijblijvend een aantal aanbiedingen van specialisten uit de regio. Zo kies je best de specialist voor de laagste prijs en bespaar je op de voorrijkosten door een aannemer in de buurt te kiezen.


Gratis offertes vergelijken